Tā neies cauri! Francijā tiesa valdībai uzdod mīkstināt ierobežojumus baznīcās

Pasaule
LETA 19:41, 29.11.2020 0

Francijas augstākā administratīvo tiesu instance svētdien uzdevusi valdībai atvieglot karantīnas noteikumus, kas ļauj uz reliģiskajām ceremonijām pulcēties ne vairāk kā 30 cilvēkiem, pret ko asi iebilduši baznīcas līderi.

 
Foto:

Valts padome devusi premjerministram Žanam Kasteksam trīs dienas, lai noteikumus mainītu, jo pulcēšanās ierobežojumi, kas noteikti nolūkā iegrožot Covid-19 izplatību, liedz ticīgajiem dievkalpojumus apmeklēt, kad tie to vēlas.

Katoļu organizācijas piektdien iesniegtajā prasībā norādījušas, ka šie ierobežojumi esot "nevajadzīgi, nesamērīgi un diskriminējoši".

Prasītāju advokāti norādīja, ka sestdien atļauts atvērt visus veikalus, ne tikai tos, kas tirgo pirmās nepieciešamības preces. Tas nozīmē, ka Ziemassvētku priekšvakarā lielveikals drīkst uzņemt simtiem pircēju, kamēr katedrāli atļauts apmeklēt vien saujiņai ticīgo.

Francijas Bīskapu padome (CEF) apsveikusi valsts padomes lēmumu, norādot, ka ticis "atzīts veselais saprāts", un paudusi cerību, ka "nepieciešamība vērsties pie tiesas bijis tikai izņēmums [baznīcas] dialogā ar varasiestādēm".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Lasiet arī

Kriminālziņas Zviedrijas pilsētā Malmē pirms Eirovīzijas dedzināts Korāns

Zviedrijas pilsētā Malmē, kur notiks Eirovīzijas dziesmu konkurss, kāds vīrietis un sieviete piektdien dedzināja Korāna eksemplāru.

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenu izmaiņām nav vienotas tendences

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas valstu galvaspilsētās bija vērojamas atšķirīgas tendences degvielas cenām, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Sports Šilovs atvaira visus pretinieka metienus, Canucks iet tālāk (VIDEO)

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs piektdien atvairīja visus pretinieka metienus, bet uzbrucējs Teodors Bļugers vienreiz meta pa vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņu pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda izcīnīja uzvaru.

Interesanti fakti 5. maijā Inženieru arsenāls Daugavpils cietoksnī svinēs gadadienu (+VIDEO)

Gada laikā Daugavpils Tehnikas un industriālā dizaina centrs ir ieguvis labu praktisko pieredzi un plāno arvien aktīvāk strādāt.