• Ziedonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ASV neieviesīs jaunos ierobežojumus ārzemju studentiem - prom nebūs jādodas

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 13:16, 15.07.2020


ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija otrdien atteicās no iecerētiem jauniem noteikumiem, kuri paredzēja, ka studentiem ārzemniekiem, kuriem rudenī visas lekcijas būs organizētas tiešsaistē Covid-19 krīzes dēļ, būs jaatstāj ASV.



Par šo lēmumu tika paziņots tiesas sēdē, kurā divas augstskolas bija ierosinājušas lietu pret Trampa administrāciju, lai apturētu jaunos noteikumus.

Tiesas sēdes laikā valdība piekrita atcelt šo direktīvu un tās ieviešanu pēc vienošanās ar lietas ierosinātājām - Hārvarda Universitāti un Masačūsetsas Tehnoloģijas institūtu.

ASV Imigrācijas un muitas dienests (ICE) pagājušās nedēļas sākumā bija paziņojis, ka "studenti ar F-1 un M-1 vīzām, kuri mācās skolās, kas pilnībā darbojas tiešsaistē, nevar uzņemties pilnu tiešsaistes kursa slodzi un palikt ASV".

"Pašlaik ASV esošiem aktīviem studentiem, kas ieskaitīti šādās programmās, ir jāatstāj valsts vai jāveic citi pasākumi, tādi kā pāriešana uz skolu ar klātienes apmācību, lai saglabātu likumīgu statusu," bija teikts ICE paziņojumā.

ICE paziņoja, ka Valsts departaments "neizsniegs vīzas studentiem, kuri ieskaitīti skolās un/vai programmās, kas rudenī pilnībā darbosies tiešsaistē, un ASV Muitas un robežsardzes dienests neļaus šiem studentiem ierasties ASV".

F-1 vīzas tiek piešķirtas akadēmiskām studijām, bet M-1 vīzas - studijām arodizglītībā.

Ja jaunie noteikumi stātos spēkā, izraidīšana no ASV draudētu vairāk nekā miljonam starptautisko studentu.

ASV 2018.-2019.mācību gadā bija vairāk nekā miljons starptautisko studentu, liecina Starptautiskās izglītības institūta (IIE) dati. Šie studenti sastādīja apmēram 5,5% no visiem augstskolu studentiem ASV, un viņu ieguldījums ASV ekonomikā 2018.gadā bija 44,7 miljardi ASV dolāru.

Visvairāk starptautisko studentu ASV bija no Ķīnas, kam skaitliski sekoja Indija, Dienvidkoreja, Saūda Arābija un Kanāda.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Maskavieti par nokrāsotiem matiem apsūdz armijas diskreditācijā

Maskavā policija noformējusi protokolu par armijas "diskreditāciju" vietējam iedzīvotājam Staņislavam Ņetjosovam, jo viņš matus nokrāsojis dzeltenā, zilā un zaļā krāsā, vēsta izdevums "OVD-Info".

Pasaule Igaunija neplāno repatriēt valstī likumīgi dzīvojošus ukraiņu vīriešus

Igaunijas Iekšlietu ministrija neplāno repatriēt uz Ukrainu iesaucamā vecuma Ukrainas pilsoņus, kuri Igaunijā ieradušies likumīgi, paziņoja ministrijas pilsonības un migrācijas politikas nodaļas padomniece Anneli Viksa.

Pasaule Ukrainu pirmo reizi kopš lielā kara sākuma apmeklē britu karaļnama pārstāve

Vizītē Ukrainā ieradusies Edinburgas hercogiene Sofija, kļūstot par pirmo britu karaļnama pārstāvi, kas apmeklē Ukrainu kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma 2022.gada februārī.

Pasaule Studentiem un darba ņēmējiem palīdzēs pārcelties uz citām ES valstīm

Noslēdzies Eiropas Savienības (ES) ACROSS pilotpētījums, testējot digitālo pārrobežu platformu, kas palīdz risināt jautājumus saistībā ar studentu un darba ņēmēju pārcelšanos starp valstīm, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Lasiet arī

Sports «Bayern» un «Real» futbolisti spēlē neizšķirti Čempionu līgas pusfinālā

Minhenes "Bayern" otrdien savā laukumā spēlēja neizšķirti ar Madrides "Real" UEFA Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē.

Sabiedrība Pirmā maija diena gaidāma sausa un silta

Pirmā maija diena gaidāma sausa un uzspīdēs saule, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Rīgas iedzīvotājiem piegādāti vairāk nekā 83,5 kubikmetri melnzemes

Rīgas apkaimju labiekārtošanai iedzīvotājiem šopavasar piegādāti vairāk nekā 83,5 kubikmetri melnzemes.

Pasaule Apšaudē ASV nogalināti trīs policisti

ASV Ziemeļkarolīnas štatā pirmdien likumsargiem cenšoties veikt aizturēšanu, izraisījusies apšaude, un tās gaitā trīs policisti nogalināti un pieci ievainoti, pavēstīja amatpersonas.