• Ziedonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tramps dusmīgi peļ "ārkārtīgi nekompetento" Obamu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:26, 18.05.2020


SV prezidents Donalds Tramps svētdien eksprezidentu Baraku Obamu nodēvēja par "ārkārtīgi nekompetentu", bet bijušo viceprezidentu un demokrātu Baltā nama kandidātu Džo Baidenu par "korumpētu", šādi izsakoties pēc Obamas pārmetumiem valsts vadībai par tās reakciju uz koronavīrusa pandēmijas krīzi.



Atgriežoties no Kempdeividas, kur viņš pavadīja nedēļas nogali, Tramps sacīja, ka nav redzējis sava populārā priekšgājēja uzrunu koledžu absolventiem, kurā Obama kritizēja "cilvēkus, kas ir pie varas", par kļūmīgajiem soļiem Covid-19 krīzes laikā.

"Redziet, viņš bija nekompetents prezidents. Tas ir viss, ko es varu pateikt," Tramps sacīja žurnālistiem. "Ārkārtīgi nekompetents."

Obama, pat runājot par nepilnībām reakcijā uz pandēmiju, Trampu tieši vārdā nenosauca.

Kā tiek prognozēts, līdz 25.maija Piemiņas dienai, kas ASV tradicionāli tiek uzskatīta par vasaras sākumu, ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits ASV būs pārsniedzis 100 000.

Neraugoties uz veselības krīzi, Tramps lielu daļu aizvadītās nedēļās veltīja uzbrukumiem Obamam un Baidenam.

Atbilstoši Trampa skaidrojumam tas, ka Obama un Baidens zinājuši par Federālā Izmeklēšanas biroja izmeklēšanu saistībā ar bijušo Baltā nama nacionālās drošības padomnieku Maiklu Flinnu, ir nopietns skandāls, kas jādēvē par "Obamageitu".

Flinns savulaik atzina vainu apsūdzībās, ka melojis par savām sarunām ar Krievijas vēstnieku.

Tramps izmeklēšanu pret Flinnu intervijā telekanālam "Fox News" nosauca par "lielāko politisko krāpšanos vēsturē". Iepriekš šādi Tramps bija dēvējis izmeklēšanu par sava vēlēšanu štāba iespējamo sadarbību ar Krieviju.

"Tas viss bija Obama. Tas viss bija Baidens. Šie cilvēki ir korumpēti. Visa šī lieta bija korumpēta, un mēs viņus pieķērām," sacīja Tramps.

Vēlāk Tramps ironiski pateicās Obamam un Baidenam, norādot, ka viņu neizdarību dēļ viņš nonācis Baltajā namā.

"Atcerieties - [Obama] un miegainais Džo ir iemesls, kāpēc es esamu Baltajā namā," tviterī atgādināja Tramps, bijušo viceprezidentu dēvējot savā iecienītajā iesaukā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainu pirmo reizi kopš lielā kara sākuma apmeklē britu karaļnama pārstāve

Vizītē Ukrainā ieradusies Edinburgas hercogiene Sofija, kļūstot par pirmo britu karaļnama pārstāvi, kas apmeklē Ukrainu kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma 2022.gada februārī.

Pasaule Studentiem un darba ņēmējiem palīdzēs pārcelties uz citām ES valstīm

Noslēdzies Eiropas Savienības (ES) ACROSS pilotpētījums, testējot digitālo pārrobežu platformu, kas palīdz risināt jautājumus saistībā ar studentu un darba ņēmēju pārcelšanos starp valstīm, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Pasaule Kolumbijā nogāzies armijas helikopters ar deviņiem cilvēkiem, visi gājuši bojā

Kolumbijas ziemeļos ir nogāzies armijas helikopters ar deviņiem cilvēkiem, kas visi gājuši bojā, pirmdien paziņoja Kolumbijas armija.

Pasaule ANO eksperti apstiprina, ka Harkivā sprāgusi Ziemeļkorejas raķete

ANO eksperti nosūtījuši ANO Drošības padomei ziņojumu, kurā apstiprināts, ka pret Ukrainu izmantota Ziemeļkorejā ražota ballistiskā raķete, vēsta ziņu aģentūra "Reuters", kas iepazinusies ar ziņojuma tekstu.

Lasiet arī

Sports Latvijas U-18 hokejisti nodrošina vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase otrdien pēc Slovākijas izlases graujošas uzvaras nodrošināja vietu pasaules U-18 čempionāta ceturtdaļfinālā.

Pasaule Maskavieti par nokrāsotiem matiem apsūdz armijas diskreditācijā

Maskavā policija noformējusi protokolu par armijas "diskreditāciju" vietējam iedzīvotājam Staņislavam Ņetjosovam, jo viņš matus nokrāsojis dzeltenā, zilā un zaļā krāsā, vēsta izdevums "OVD-Info".

Sabiedrība Samazinās slieksni kriminālatbildībai par partiju nelikumīgu finansēšanu

Saeimas Juridiskā komisija šodien konceptuāli atbalstīja Tieslietu ministrijas (TM) iesniegtos ierosinājumus grozījumiem Krimināllikumā, kas paredzētu līdz desmit minimālajām mēnešalgām samazināt slieksni partiju nelikumīgā finansējuma apmēram, no kura iestājas kriminālatbildība.

Ekonomika «Norwegian» ziemas sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas

Aviokompānija "Norwegian" šī gada ziemas sezonā un nākamajā vasaras sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas, otrdien aviokompānijas "Norwegian" pastāvīgās bāzes Rīgā atklāšanas pasākumā sacīja "Norwegian" izpilddirektors Geirs Karlsens.