• Henriete,
  • Henrijs,
  • Jete
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tramps: Cilvēki mirtu lidmašīnās un viesnīcās, mēs visur redzētu nāvi

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:26, 01.04.2020


ASV prezidents Donalds Tramps otrdien atzina, ka koronavīrusa riski ir krietni nopietnāki par parastās gripas riskiem, ar šo paziņojumu koriģējot savus agrākos izteikumus.



Preses konferencē Baltajā namā Tramps atzina, ka "daudzi cilvēki" iepriekš sacījuši, ka ASV vajadzētu ļaut, lai koronavīrusa process rit savu gaitu tāpat kā sezonālā gripa.

"Lai tas pāriet, neko nedariet, lai tas vienkārši pāriet, un domājiet par to kā par gripu," šie cilvēki teikuši Trampam. "Bet tā nav gripa. Tā ir briesmīga."

Tramps iepriekš vairākkārt tika apgalvojis, ka Covid-19 pandēmija ir pielīdzināma sezonālajai gripai.

Prognozes, ka ASV pandēmijā varētu nomirt 100 000 cilvēku, arī ja tiek ievērota sociālā distancēšanās, pēc visa spriežot, mainījušas Trampa domas.

Ja sociālā distancēšanās netiks ievērota, nāves gadījumu skaits var sasniegt 2,2 miljonus, otrdien brīdināja Tramps.

"Ja mēs nedarītu neko, ja mēs tikai turpinātu dzīvot, mēs redzētu, kā cilvēki mirst lidmašīnās, mēs redzētu, kā cilvēki mirst viesnīcu foajē. Mēs visur redzētu nāvi," sacīja Tramps.

Tramps arī brīdināja, ka valstij ir gaidāmas "ļoti sāpīgas" nākamās divas nedēļas cīņā pret jaunā koronavīrusa pandēmiju, kas saskaņā ar Baltā nama brīdinājumu varētu prasīt pat 240 000 amerikāņu dzīvības.

"Tās būs ļoti sāpīgas, ļoti, ļoti sāpīgas divas nedēļas," Tramps sacīja preses konferencē Baltajā namā.

Viņš nosauca šo pandēmiju par "mēri".

"Es gribu, lai katrs amerikānis būtu sagatavots grūtajām dienām, kas ir priekšā," sacīja Tramps.

Galvenie veselības eksperti paziņoja, ka lēmums uzturēt stingru sociālo distancēšanos ir vienīgais veids, kā apturēt viegli pārnesamo vīrusu, pat ja tas radītu smagas sekas ekonomikai, trim ceturtdaļām amerikāņu esot pašizolācijā.

"Nav nekādas maģiskas vakcīnas vai terapijas. Tā ir tikai uzvedība, mūsu katra uzvedība, [..] kas mainītu šīs vīrusa pandēmijas gaitu nākamo 30 dienu gaitā," sacīja Baltā nama koronavīrusa reakcijas koordinatore Debora Birksa.

Viņa šajā preses konferencē parādīja grafiku, kurā bija parādīti no 100 000 līdz 240 000 nāves gadījumu ASV, ņemot vērā pašreizējos ierobežojošos pasākumus.

Nāves gadījumu skaits Covid-19 pandēmijā ASV jau ir pārsniedzis reģistrēto nāves gadījumu skaitu Ķīnā, kur decembrī sākās koronavīrusa uzliesmojums, liecina otrdien publiskoti Džonsa Hopkinsa universitātes dati.

ASV no Covid-19 miruši 3415 cilvēki, Savienotajām Valstīm šajā drūmajā statistikā apsteidzot Ķīnu, kas paziņojusi par 3309 nāves gadījumiem. ASV arī ir 175 067 apstiprināti koronavīrusa gadījumi - vairāk nekā jebkurā citā pasaules valstī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Bijušais Berluskoni līdzgaitnieks: Putins medību laikā izgrieza stirnas sirdi

Krievijas diktators Vladimirs Putins medībās nogalinājis divas stirnas, personīgi ar nazi izgriezis mirušā dzīvnieka sirdi un piedāvājis to apēst ilggadējam Itālijas premjerministram Silvio Berluskoni, intervijā Itālijas laikrakstam "Corriere della Sera" pavēstīja bijušais Itālijas Senāta loceklis Fabricio Čičito.

Pasaule Makrons aicina Sji Dzjiņpinu cieši sadarboties ar Eiropu

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien aicināja Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu cieši sadarboties ar Eiropu saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā un pieņemt godīgus globālās tirdzniecības noteikumus.

Pasaule ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Pasaule Izraēlas armija no Rafahas evakuē 100 000 cilvēku

Izraēlas armija pirmdien paziņoja, ka tā evakuē aptuveni 100 000 cilvēku no Rafahas austrumu daļas pirms gaidāmā uzbrukuma Gazas joslas dienvidu pilsētai.

Lasiet arī

Sports Ostapenko WTA rangā saglabā desmito pozīciju

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabāja desmito vietu, bet Darja Semeņistaja par deviņām vietām atkāpās uz 122.pozīciju.

Sabiedrība Saeimas komisijā vērtēs vēl vienu iniciatīvu par iecerēto skolu reformu

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā trešdien, 8.maijā, vērtēs iedzīvotāju iniciatīvu par iecerēto skolu reformu.

Ekonomika Rīgā norisināsies zinātnē balstīto tehnoloģiju nozares konference

Šā gada 16.maijā un 17.maijā Rīgā, konferenču centrā "Fantadroms", notiks zinātņietilpīgo tehnoloģiju nozares konference "Deep Tech Atelier 2024", informē pasākuma organizatori.

Kultūra Kurzemes kultūras programmā šogad apstiprināti 67 projekti

Kurzemes plānošanas reģiona izsludinātajā Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas "Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma" projektu konkursā "Kurzemes kultūras programmā 2024" šogad apstiprināti 67 projekti.