• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


"Islāma valsts" atbalstītāja plānojusi sprādzienu Londonas katedrālē

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 20:46, 21.02.2020


36 gadus veca sieviete, kas zvērējusi uzticību džihādistu grupējumam "Islāma valsts", piektdien atzina vainu apsūdzībās par sprādziena plānošanu Londonas Svētā Pāvila katedrālē un viesnīcā netālu no šī dievnama.



Safija Amira Šaiha atzina vainu Londonas Centrālajā krimināltiesā, un spriedums par "teroraktu gatavošanu" un teroristu publikāciju izplatīšanu tiks pasludināts 11.maijā.

Šaiha, kas ir dzimusi kā Mišela Ramsdena, tika aizturēta pēc tam, kad viņa ar policijas slepenajiem aģentiem bija spriedusi par spridzekļu gatavošanu un izvietošanu.

Šaiha "veica izpēti par metodēm un lēma par labu plānam rīkot teroraktu, ceļoja uz centrālo Londonu un palika viesnīcā, lai veiktu novērošanu," teikts Metropoles policijas paziņojumā.

Šaiha policijas slepenajam aģentam nodeva divas somas, un viņa vēlējās, lai šīs somas tiktu piekrautas ar spridzekļiem.

Sieviete arī bija "sagatavojusi vārdus, apliecinot uzticību "Islāma valstij"", norādīja policija.

"Islāma valsts" vēl salīdzinoši nesen kontrolēja plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, arī vairākas lielas pilsētas, kur centās ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludināja tur "kalifātu" un pastrādāja neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

"Islāma valsts" cenšas nostiprināties Lībijā un Afganistānā, kā arī uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Lasiet arī

Sabiedrība NBS tuvākajos gados izveidos septiņus jaunus bataljonus

Latvijas drošības stiprināšanai tuvākajos gados bruņotajos spēkos veidos septiņus jaunus bataljonus, pirmdien žurnālistus informēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Starp Rīgu un Bausku no maija kursēs autobusa ekspreši

Reģionālās nozīmes autobusu maršrutā Rīga-Bauska no 1.maija būs vairāki jauni eksprešu reisi ar samazinātu pieturu skaitu un ātrāku nokļūšanu galapunktā, novirzot tos pa Ķekavas apvedceļu, informē Autotransporta direkcijā (ATD).

Kriminālziņas Par uzbrukumu policijas darbiniekam piespriež vienu gadu cietumā

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments 25.aprīlī atstājis negrozītu apgabaltiesas lēmumu daļā, ar kuru persona notiesāta par uzbrukumu varas pārstāvim sakarā ar tā likumisku dienesta darbību, piespriežot brīvības atņemšanu uz vienu gadu.

Kriminālziņas Apcietina vīrieti par Krievijas kara noziegumu atbalstīšanu TikTok videouzrunās

Valsts drošības dienests (VDD) pagājušajā nedēļā aizturējis kādu vīrieti aizdomās par Krievijas kara pret Ukrainu publisku attaisnošanu, kā arī darbību, kas dienesta vērtējumā vērsta uz nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu sabiedrībā.