• Airita,
  • Arita,
  • Sofija,
  • Taiga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā sāksies Lieldienu pasākumi

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 06:31, 07.04.2023


Šodien Rīgā sāksies Lieldienu pasākumi, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.


Foto: LETA

Plkst.16 Kultūras centrā "Mazā ģilde" notiks Lielās piektdienas koncerts "In Paradisum", kurā izskanēs vīru kamerkora "Logos" koncertprogramma, bet plkst.19 Rīgas Sv. Jāņa baznīcā varēs baudīt Orķestra "Rīga" un Rīgas kamerkora "Ave Sol" sniegumu.

Klusajā sestdienā, 8.aprīlī, plkst.16 Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" notiks Lieldienu koncerts, kurā piedalīsies kontrtenors Sergejs Jēgers un koncertmeistare Ieva Šmite.

Lielākais Lieldienu pasākums gaidāms 9.aprīlī Lucavsalas atpūtas parkā, kur no plkst.11 līdz 15 varēs baudīt folkloras kopu sniegumu, šūpoties, ripināt olas, darināt purnu būrīšus, piedalīties dažādās spēlēs, iziet "Olpratības ceļu" un ieturēt maltīti piknika zonā.

Pasākuma teritorijā skatuves zonā darbosies folkloras kopas "Teikas muzikanti", "Zeidi", "Rīgas Danču klubs" un postfolkloras grupa "Rikši". Pasākuma laikā būs gan tradicionālo rituālu norises, gan dziesmu un rotaļu mācīšanās, kā arī kopīga izdancošanās.

Radoši varēs izpausties olu krāsošanas darbnīcā, kurā olas varēs ietīt dabīgos materiālos un uz vietas nokrāsot sīpolu mizu novārījumā. Ar svaigi krāsoto olu varēs piedalīties gan olu kaujās, gan ripināšanas sacensībās.

Latvijas Folkloras biedrība organizēs Lieldienu tradicionālo spēļu programmu - ripas sišanas spēli, podu dauzīšanu un citas.

SIA "Rīgas meži" Vides izglītības programma aicinās apmeklētājus iemēģināt roku putnu būrīšu meistarošanā un ornitologs iepazīstinās ar ieteikumiem, kā pareizi putnu mājiņas izvietot dabā un tās pareizi tīrīt. Interesenti varēs piedalīties "Putnu viktorīnā" un saņemt dāvanas.

Pasākuma teritorijā būs piknika zona, kur varēs ieturēt līdzi paņemto maltīti vai iegādāties ēdienus uz vietas.

Tāpat ikviens aicināts apmeklēt dažādas aktivitātes un radošās darbnīcas pie Mežaparka Lielās estrādes no plkst.14 līdz 17, kur notiks arī Lielo olu krāsošana.

Pirmajās Lieldienās tradicionālā Lieldienu svinēšana no plkst.15.00 līdz plkst.16.30 notiks arī Rīgas Kultūras centrā "Iļģuciems".

Lieldienu laikā rīdzinieki aicināti ne tikai apmeklēt koncertus un Lieldienu pasākumus, bet arī izšūpoties. Šogad šūpoles 9.aprīlī un 10.aprīlī atradīsies septiņās vietās gan pilsētas centrā, gan apkaimēs - Lucavsalā, Doma laukumā, Līvu laukumā, kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā, pie Mežaparka Lielās estrādes ēkas, kā arī pie kultūras centriem "Imanta" un "Iļģuciems".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Jūrmala ir sagatavojusi plašu piedāvājumu uz Muzeju nakti (+VIDEO)

Nākamsestdien ieeja visās ikoniskajās vietās būs bez maksas.

Kultūra Latviešu dziedātājs Kanters ar draugu palīdzību gatavo jaunu albumu (+VIDEO)

"Mēs savā ikdienā skrienam un reizēm piemirstam, ko no dzīves vēlamies".

Kultūra Eirovīzijā uzvar Šveice; Dons - 16.vietā

Latvijas pārstāvis dziedātājs Dons ar dziesmu "Hollow" ("Neīsts") starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā ierindojās 16.vietā, bet Zviedrijas pilsētā Malme sestdien notikušajā konkursā uzvarēja Šveici pārstāvošais dziedātājs Nemo (pilnā vārdā Nemo Metlers) ar dziesmu "The Code" ("Kods"), kopā iegūstot 591 punktu.

Kultūra Dziedātājs Dons pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā

Dziedātājs Dons šovakar pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, uzstājoties ar 11.kārtas numuru, informēja projekta "Eirovīzijas dziesmu konkurss 2024" komunikācijas vadītājs Edgars Bāliņš.

Lasiet arī

Sabiedrība Kristīgā pasaule svin Jēzus Kristus augšāmcelšanos

Šodien kristīgā baznīca svin Lieldienas - Jēzus Kristus augšāmcelšanās svētkus.

Sabiedrība Kurzemē Lieldienās krāsos olas, šūposies un izzinās tradīcijas

Kurzemē Lieldienās krāsos olas, šūposies un izzinās tradīcijas.

Sabiedrība Vecrīgā ekumeniskajā krustaceļā piedalās aptuveni tūkstotis cilvēku

Lielajā piektdienā Vecrīgas ielās tradicionālajā ekumeniskajā krustaceļā devušies aptuveni tūkstotis dažādu kristīgo konfesiju garīdznieki un ticīgie, novēroja aģentūra LETA.

Veselība Farmaceite Lieldienās iesaka ievērot mērenību (+VIDEO)

Gremošanas sistēmas darbības uzlabošanai noderēs gremošanas fermentu preparāti.