• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jauns pašmāju un ukraiņu kopražojums - seriāls «Dzelzs nervi» (VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 12:09, 27.02.2023


Dramēdijas formā veidotais vietējais seriāls “Dzelzs nervi”, ko radījusi Latvijas un Ukrainas radošā komanda, pie skatītājiem izklaides platformā Tet TV+ nonāks jau 6. martā, informē Tet sabiedrisko attiecību un korporatīvās komunikācijas vadītāja Laura Jansone.


Publicitātes foto.

Seriāls atklās dažādu paaudžu savstarpēji savītu attiecību stāstu, kurā netrūkst ne mīlestības, ne savstarpēju nesaskaņu. Pāri visiem līkločiem, seriāls pie skatītājiem nāks ar galveno vēstījumu – laime ir tuvāk, nekā mums šķiet!

Seriālā ir atspoguļotas svarīgas un katram tuvas tēmas. Nopietni dzīves jautājumi tiek pasniegti vieglā formā – ar humoru un smaidu. “Dzelzs nervi” parāda ne tikai mīlestības uzplaukumu divu šķietami dažādu jauniešu vidū, bet arī to, ka senioru vecumdienas var būt gaišas un saulainas, un tām tādām ir jābūt.

“Spēja mīlēt dzīvi ir visvienkāršākā, godīgākā un spēcīgākā sajūta ikviena dzīvē. Šis stāsts ir par to, ka dzīves baudītāji jeb optimisti un dzīves cienītāji var visu – veiksmīgi strādāt, sirsnīgi draudzēties un laimi atrast ģimenē,” stāsta seriāla režisore Mila Pogrebiska.

“Dzelzs nervi” producente un scenārija autore Tatjana Gnedaša par seriāla idejas rašanos atminas: “Vēlme uzrakstīt jautru un tajā pašā laikā pamācošu stāstu radās īsi pirms kara pagājušā gada sākumā. Mēs visi jau kādu laiku dzīvojām ar izteiktu spriedzi, jutām, ka tuvojas nelaime. Mana tā brīža pārliecība bija tāda, ka dzīves mērķis un jēga ir radīšanā un virzībā uz priekšu. Tāpēc labais vienmēr uzvar! Mūsu stāsts ir kā brīnums, kas tuvojas: jaunieši mācās novērtēt laiku, attiecības un dzīvi, bet vecie atsakās padevīgi un garlaicīgi (bezjēdzīgi) novecot.”

Seriāla galvenais varonis Makss (Maksims Busels) ir jauns un talantīgs vadītājs ar absolūti riebīgu raksturu. Apkārtējie Maksu ienīst un uzskata par sliktu cilvēku. Bez cieņas, draugiem un mīlestības dzīve ir bezjēdzīga – ir pārliecināts Maksa vectēvs (Tālivaldis Lasmanis), ietekmīgs un valdonīgs cilvēks. Lai piespiestu vecāko mazdēlu mainīties, vectēvs izvirza skarbus noteikumus: saderināšanās ar vectēva izvēlētu meiteni, vai arī Makss zaudē vadītāja amatu ģimenes biznesā un tiek izslēgts no testamenta. Makss ir šausmās, kad uzzina, ka viņam uzspiež attiecības ar parastu un neizskatīgu medmāsu (Madara Viļčuka), kura strādā veco ļaužu pansionātā.

Lomās skatītāji redzēs Maksimu Buselu, Madaru Viļčuku, Kasparu Zvīguli, Jāni Grūtupu, Jūliju Berngardti, Tālivaldi Lasmani, Annu Serdjuku, Rihardu Rudāku, Kristīni Nevarausku-Atkočūni, Akvelīnu Līvmani, Daci Bonāti, Pēteri Graudiņu, Valdi Zilveri, Ingu Misāni-Grasbergu un citus. Operators – Imants Zaķītis, mākslinieks – Aivars Dambis, grima māksliniece Kristīne Mihailova, kostīmu māksliniece Indra Salceviča, izpildproducente Dace Bezmere, producente Alīna Sīkstule-Talarova.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.