Zooloģiskajā dārzā no Austrijas sagaidīta žirafe Vakilija (+VIDEO)

Kultūra
LETA 13:16, 26.07.2021 0

Rīgas Zooloģiskajā dārzā Žirafu mājā ieradusies Šmidingas zoodārzā, Austrijā, dzimusī žirafe Vakilija, kura būs draudzene žirafu puisim Kimi, informēja Zooloģiskajā dārzā.

 

Mediju pārstāvji šodien no plkst.15 līdz 16 aicināti uz Preses stundu, kurā Žirafu mājā preses pārstāvjus sagaidīšot Zooloģiskā dārza speciālisti un arī žirafe Vakilija.

Jaunā žirafe divu gadu dzimšanas dienu 9.augustā varēs svinēt līdzās Kimi, kurš savu 14.dzimšanas dienu nosvinēja 24.jūlijā.

2007.gadā uzbūvētā Žirafu māja ir paredzēta šo dzīvnieku vairošanas grupas (trīs līdz pieci dzīvnieki) turēšanai. Pašlaik Rīgas zoodārzā palicis tikai jaunākais no savulaik atvestajiem tēviņiem - Kimi, kuram arī pienāca laiks sagādāt dzīvesbiedri.

Vakilija tika transportēta īpaši žirafu pārvadāšanai paredzētā labiekārtotā, četrus metrus augstā piekabē, visu laiku sekojot līdzi tās uzvedībai videonovērošanas kamerās, norāda zoodārzā.

Sazināšanās ar kolēģiem no Šmidingas zoodārza noritēja vairākus mēnešus, kad tika saņemta bagātīga informācija par viņas uzvedību, raksturu, apmācību un, "pats galvenais - precīza žirafītes ēdienkarte", lai Rīgā viņu sagaidītu ierastais mielasts un pazīstami gardumi, kā arī profesionāla aprūpe.

SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" valdes priekšsēdētājs Jānis Rudzītis pauž, ka jaunās žirafes ierašanās ir viena no mazajām uzvarām, kuras atkarīgas no sabiedrības un uzņēmēju atbalsta Zooloģiskajam dārzam.

Dabā žirafu mātītes pieaugušas kļūst triju līdz četru gadu vecumā, taču nebrīvē, iespējams, briedums var iestāties nedaudz ātrāk. Zooloģiskajā dārzā cer, ka Kimi un Vakilija jau drīz kopā iznāks uz pastaigām lielajā āra aplokā.

Rīgas zoodārzā apskatāmas ir Rotšilda žirafes, kuru izcelsme meklējama Ugandā un Kenijā. Gan malumedības, gan cilvēku saimnieciskā darbība arvien samazina žirafu skaitu savvaļā, vērš uzmanību Zoodārza pārstāvji. Lai koordinētu un uzraudzītu žirafu turēšanu un vairošanu nebrīvē, 1990.gadā izveidota šīs apdraudētās sugas vairošanas Eiropas programma, kurai atbilstoši arī notiek Vakilijas uzticēšana Rīgas Zoodārzam.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes

Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes, iecerēts, ka Lielajā zālē un Mazajā zālē taps četri iestudējumi, savukārt divi iestudējumi gaidāmi Kamerzālē, izriet no teātra 2023.gada pārskata.

Kultūra Pēc četru gadu pārtraukuma Daugavpilī atvērs kinozāli

Piektdien, 3.maijā, pēc vairāk nekā četru gadu pārtraukuma Daugavpils Kultūras pilī durvis apmeklētājiem vērs multimediju zāle "Daugavpils Kino".

Kultūra Konkursā uz Nacionālās operas un baleta valdi pieteikušies 23 pretendenti

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) valdi - trīs valdes locekļu amatiem - pieteikušies 23 pretendenti.

Lasiet arī

Kriminālziņas Zviedrijas pilsētā Malmē pirms Eirovīzijas dedzināts Korāns

Zviedrijas pilsētā Malmē, kur notiks Eirovīzijas dziesmu konkurss, kāds vīrietis un sieviete piektdien dedzināja Korāna eksemplāru.

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenu izmaiņām nav vienotas tendences

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas valstu galvaspilsētās bija vērojamas atšķirīgas tendences degvielas cenām, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Sports Šilovs atvaira visus pretinieka metienus, Canucks iet tālāk (VIDEO)

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs piektdien atvairīja visus pretinieka metienus, bet uzbrucējs Teodors Bļugers vienreiz meta pa vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņu pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda izcīnīja uzvaru.

Interesanti fakti 5. maijā Inženieru arsenāls Daugavpils cietoksnī svinēs gadadienu (+VIDEO)

Gada laikā Daugavpils Tehnikas un industriālā dizaina centrs ir ieguvis labu praktisko pieredzi un plāno arvien aktīvāk strādāt.