Kas jāzina par mobilā interneta lietošanu viedtālruņos un planšetdatoros

Kultūra
VS.LV 14:16, 02.07.2021

Tas ir kļuvis par nozares standartu, izvirzīt “mobilo vispirms”, izstrādājot lapas un lietotnes tīmeklim, un, kaut arī tas kopumā ir labi, planšetdatoru platformu mobilie dizaini ir atstāti novārtā. Starp viedtālruņiem un planšetdatoriem ir skaidras atšķirības un galvenās atšķirības.

 

Viedtālrunis mēdz dominēt mobilā interneta diskusijās, un tas nav liels pārsteigums. Šogad publicētie skaitļi rāda, ka viedtālruņi ne tikai dominē tirgū, bet turpina pieaugt (attiecībā uz tirgus izplatību) par aptuveni 13% ceturksnī. Turpretī planšete, šķiet, ir sasniegusi maksimālo tirgus izplatību, un sagaidāms, ka no šī brīža pārdošanas apjomi samazināsies pēc datu analītiķu datiem.

Tomēr, lielu daļu samsung planšetdatoru pārdošanas apjomu krituma var novērot dēļ jauno Phablets ierīču - lielākie viedtālruņi, kuru izmērs ir gandrīz (bet ne gluži) planšetdatora izmērs. Tas nozīmē, ka vismaz šobrīd dizaineriem, izstrādājot lapas, jāņem vērā planšetdatori un arī viedtālruņi.

Galvenās lietošanas atšķirības

Viedtālruņi parasti ir vēlamā platforma lietotājiem vecumā no 18 līdz 34 gadiem, bet tiem, kas vecāki vai jaunāki par šo tirgus sektoru; planšete ir dominējošā platforma. Tas ir tāpēc, ka planšetdators atvieglo vecāku lietotāju pāreju no klēpjdatoru / galddatoru tirgus un ir ērtāka jaunākiem lietotājiem (kuriem arī ir mazāka iespēja “vienmēr iet” vai kuriem ir mazāk piekļuve viedtālrunim nekā 18–34 gadus veciem lietotājiem).

Parasti viedtālruņus un planšetdatorus dienas laikā izmanto aptuveni vienādi, bet vakaros ir atšķirīgs planšetdatoru lietošanas laiks, salīdzinot ar viedtālruņu lietošanu. To var viegli izskaidrot, jo tieši šajos laikos cilvēki, visticamāk, atrodas mājās un var izmantot lielāku ierīci.

Lielākā atšķirība ir tā, kam tiek izmantota katra platforma. Viedtālruņus visbiežāk izmanto spēlēm (39%), pēc tam sociālajos tīklos (24%) un programmās (17%), bet planšetes visbiežāk izmanto spēlēm (67%! Gandrīz divreiz vairāk nekā tālruņus), sociālajos tīklos (par 10% mazāk nekā puse no ekvivalenta tālruņa lietošanas) un izklaidei (9%, kas ir trīs reizes vairāk nekā tālruņa lietotāji)

Interesanti atzīmēt, lai gan viedtālruņi nedēļas laikā tiek izmantoti daudz biežāk, tie tiek izmantoti daudz mazāku vidējo lietošanas ilgumu - nedaudz virs 4 minūtēm (salīdzinājumā ar 8,2 minūtēm, kāds ir planšetdatoriem).

Tas nozīmē, ka dizaineriem jāapsver, ko planšetdatoru lietotāji vēlas salīdzinājumā ar viedtālruņu lietotājiem, un jākoncentrējas uz atšķirībām.

Abām platformām ir daži skaidri atšķirīgi faktori, un tie ir rūpīgi jāapsver, izstrādājot platformas:

Viedtālruņi:

● Mobilāks par planšetdatoriem un, visticamāk, tiks izmantots dažādās vietās un scenārijos

● Visticamāk cieš no izklaidīgas lietošanas (viņu mobilitātes dēļ)

● Parasti ar zemāku (vai vismaz mazāku) izšķirtspēju nekā planšetdatori

● Reti interneta lietotāju galvenais piekļuves punkts (lai gan jaunattīstības valstīs tas var būt)

● Visticamāk, ka to izmantos daudzu uzdevumu veikšanai (lietotāji pāriet no lietotnes uz lietotni, veicot konkrētu uzdevumu)

● Personiskāks un tādējādi, visticamāk, izmantots sociālajā un emocionālajā kontekstā

● Mazāk iespējams, ka, lietojot, būs pieejams kontrolēts apgaismojums

Planšetdatori ir:

● Mazāk mobili, tie ir pārāk lieli, lai būtu lietotājami visur

● Visticamāk, ka to izmantos fiksētā stāvoklī (mājās, birojā, kafejnīcā)

● Visticamāk, ka to izmanto vairāki lietotāji, un tādējādi tās ir mazāk personiskas un nav emocionālas platformas

● Visticamāk, ka tā nodrošinās lielāku izšķirtspēju (vai vismaz lielāku) nekā viedtālrunis

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kurzemes kultūras programmā šogad apstiprināti 67 projekti

Kurzemes plānošanas reģiona izsludinātajā Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas "Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma" projektu konkursā "Kurzemes kultūras programmā 2024" šogad apstiprināti 67 projekti.

Kultūra Pārdaugavas nākotnes forumā definēs kultūras dzīves attīstību

Pārdaugavas nākotnes forumā plāno definēt Rīgas kreisā krasta kultūras dzīves attīstību, informē "Pārdaugavas kultūras apvienība".

Kultūra 44 gadus vecais reperis Ozols: «‎Šī filma ir kā vēlviens foršs atskats» (VIDEO)

Koncerta ierakstīšana, aizkulises un viss pēcapstrādes process bija liels notikums.

Kultūra Bīskaps: Jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies

Ar nožēlu jāatzīst, ka daudzu, sevišķi jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies, sestdien Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinīgajā dievkalpojumā Rēzeknes Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē sacīja Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis.

Lasiet arī

Sports «Valmierai» par nodokļu parādu atņem trīs punktus kopvērtējuma tabulā

Latvijas futbola virslīgas komandai "Valmiera" par nenomaksātiem nodokļiem atņemti trīs punkti čempionāta kopvērtējuma tabulā, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Interesanti fakti Latvijā ik gadu ir plānots saražot aptuveni 30 Patria bruņumašīnu

Latvijā ik gadu ir plānots saražot aptuveni 30 "Patria" bruņumašīnu, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā (AM).

Pasaule Lietuvas muitnieki novērš divu «Tesla Cybertruck» izvešanu uz Baltkrieviju

Lietuvas muitnieki aizturējuši divus automobiļus "Tesla Cybertruck", jo ir aizdomas, ka šos pikapus ar elektrodzinēju bija paredzēts kontrabandas ceļā caur Baltkrieviju ievest Krievijā, tādējādi pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) sankcijas.

Sabiedrība Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.