Kaņepes Kultūras centrā sācies spēļu festivāls. Kā tas notiek?

Kultūra
LETA 13:16, 16.02.2021 0

Kaņepes Kultūras centrā no šodienas līdz 21.februārim notiks festivāls "Spēļu Fest", kas būs veltīts dažāda veida datora un galda spēlēm, spēlētājiem, spēļu izstrādātājiem un "spēļošanai", aģentūru LETA informēja centra pārstāve Anna Luīze Pētersone.

 
Foto: LETA

Viņa pavēstīja, ka "Spēļu Fest" laikā tiešsaistē notiks darbnīcas, diskusijas, lekcijas un citi pasākumi. Kaņepes Kultūras centra kultūras programmas veidotāja Beatrise Amtinga norādīja, ka spēles atspoguļo gan kultūras paradumus, gan tos rada un pārstāv. Viņas ieskatā, kad cilvēki iesaistās jebkāda veida spēlē, lai tā būtu datorspēle vai galda spēle "Monopols", viņiem ir jāpieņem cita, pilnīgi sveša perspektīva.

"Spēles šajā ziņā pārstāv un veido tik svarīgo līdzdalības kultūru. "Spēļu Fest" laikā mūsu mērķis būs apmainīties ar viedokļiem, pieredzi, idejām pāri robežām, kā arī, tā kā spēles ir sava veida sabiedrības spogulis, iepazīt tajās esošās, pazudušās un pārkāptās robežas," akcentēja Amtinga, norādot, ka visi festivāla pasākumi pozicionēs spēles, spēļu attīstību un "spēļošanu" sociālā kontekstā, piemēram, saistītā ar dzimumu, vecumu, caurspīdīgumu, iznīcību un vidi.

Kā pavēstīja Pētersone, "Spēļu Fest" programma ir bez maksas. Visus festivāla pasākumus būs iespējams noskatīties tiešraidē Latvijā un citviet pasaulē, vairāk informācijas par tiešraižu programmu varēs uzzināt Kaņepes Kultūras centra sociālā medija "Facebook" lapā.

"Spēļu Fest" ir daļa no Kaņepes Kultūras centra plānotās īsformāta festivālu sērijas, kurā tiks aicināti satikties konkrētas jomas dalībnieki un pārstāvji. Šie festivāli būs kā platforma, lai apmainītos idejām un viedokļiem, mācītos, iedvesmotu viens otru, kā arī iepazīstinātu ar konkrētā festivāla pārstāvēto jomu citus, kas ar to vēl nav saistīti, atzīmēja Pētersone.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Kultūra Muzeju nakts norises Latvijā pulcē vairāk nekā 180 770 apmeklētāju!

Visvairāk reģistrēto apmeklētāju - 13 525 - pulcējis Rotko muzejs Daugavpilī.

Ekonomika Latvijā ražotie elektriskie skrejriteņi ir pieprasīti dažādās nozarēs (+VIDEO)

“Praktiski katru nedēļu mēs sastopamies ar interesi vai kādu jaunu pielietojuma veidu".

Kriminālziņas Lietuvas helikopters no zvejas kuģa evakuējis ievainotu Latvijas pilsoni

Lietuvas Gaisa spēku helikopters svētdien no zvejas kuģa evakuējis ievainotu Latvijas pilsoni, pirmdien paziņoja Lietuvas armija.

Ekonomika Kāda ir vidējā kredīta summa jaunajam mājoklim?

Kopumā 2024.gada kreditēšanas indekss ir audzis par 5 procentpunktiem, kas ir mazāka izaugsme nekā pērn, taču vērojama pozitīva tendence - bankas spēj kreditēt un vēlas to darīt.