• Severīns,
  • Urzula
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


LTV: ūdenspolo treniņa laikā no trenera dūrēm cietis 13 gadus vecs zēns

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 13:43, 21.10.2024


Ūdenspolo treniņa laikā baseinā no trenera, ilggadējā Latvijas izlases spēlētāja Mihaila Tokareva spērieniem ar kājām un sitiena ar roku cietis 13 gadus vecs zēns, vēsta Latvijas Televīzija.


Foto: LETA

Incidents noticis 12.oktobrī Inčukalnā. Bērni baseinā trenējušies kopā ar pieaugušajiem. Pēc zēna mammas stāstītā, izspēlējot spēles situācijas, audzēknis saņēmis vairākus spērienus ar kāju pa vēderu, krūtīm un muguru, bet pēc sitiena ar roku pa galvu zēnam "viss palika melns gar acīm" un viņš piepeldēja pie baseina malas.

Zēns esot vērsies pie trenera Vjačeslava Ternovska, taču tas mudinājis turpināt spēlēt. Kā Ternovskis apgalvoja LTV, ūdenspolo laikā "gadās nepatīkamas sadursmes", taču nekāda kautiņa neesot bijis.

"Ka kāds kādu atklāti sistu - tā nebija. Es tiesāju spēli. Es visu redzēju. Atklāta uzbrukuma, protams, ka nebija," sacīja Ternovskis.

Pēc treniņa konflikts izcēlās starp Tokarevu un zēna tēvu, kas nodarīja trenerim miesas bojājumus. Savukārt slimnīcā cietušajam zēnam konstatēts smadzeņu satricinājums, kā arī dažādi skrāpējumi uz ķermeņa. Puisis pagaidām neapmeklē skolu, jo ir reiboņi un vemšana.

Notikuma vietā ieradās gan neatliekamā medicīniskā palīdzība, gan policija.

Tokarevs LTV komentārus par notikušo nesniedza.

Ūdenspolo treniņus Inčukalnā nodrošina biedrība "Sport star". Tā pirms dažiem gadiem izslēgta no Latvijas Peldēšanas federācijas par finansiālo saistību nepildīšanu. Savukārt Ternovska trenera sertifikātam esot beidzies termiņš, un resertifikācija nav notikusi, zināms LTV. Ūdenspolo treniņa saturu vērtēšot Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD).

Treniņi notikuši krievu valodā. IKVD skaidroja, ka valsts valodas izmantošana nodarbībās neesot obligāta, ja netiek īstenota valsts vai pašvaldības licencēta izglītības programma.

"Tā vienkārši sakot, ja tā ir, piemēram, fiziskas vai, kā šajā gadījumā, juridiskas personas īstenota interešu nodarbība, tad tās norise var notikt arī svešvalodā, tas nav noteikts, ka tam obligāti ir jābūt valsts valodā," LTV skaidroja IKVD Uzraudzības departamenta direktora vietnieks Maksims Platonovs.

Savukārt Siguldas novada pašvaldība pašlaik apkopojot informāciju un sasaukusi atbildīgās komisijas sēdi, kurā, iespējams, lems par telpu nomas līguma laušanu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Rīgā ugunsgrēkā dārza mājā gāja bojā cilvēks

Sestdien Rīgā, pie Daugavgrīvas šosejas degusi dārza māja 25 kvadrātmetru (m2) platībā, kura rezultātā bojā gāja cilvēks.

Kriminālziņas Vīrietis iekrīt policijas slazdā, mēģinot sākt seksuālus sakarus ar meiteni

Prokuratūra ir nosūtījusi Zemgales rajona tiesai Aizkrauklē krimināllietu pret kādu vīrieti, kurš "iekritis" policijas slazdā, internetā mēģinot sākt seksuālus sakarus ar nepilngadīgu meiteni.

Kriminālziņas Vairāk nekā puse Latvijas jauniešu ir saskārušies ar dziļviltojumiem (+VIDEO)

Tie var tikt pielietoti arī maldinošiem mērķiem, piemēram, lai izplatītu nepatiesu informāciju par kādu personu.

Kriminālziņas Par meitenes noslepkavošanu, izmetot viņu pa logu, piespriež 15 gadu cietumsodu

Vidzemes apgabaltiesa Valmierā atstājusi negrozītu Rīgas pilsētas tiesas spriedumu, ar kuru divus vīriešus atzina par vainīgiem jaunas meitenes noslepkavošanā, izmetot viņu pa logu, piespriežot viņiem 15 gadu cietumsodus un uzliekot pienākumu izmaksāt mirušās jaunietes mātei ap 100 000 eiro kompensāciju.

Lasiet arī

Kriminālziņas Policija skaidro Cieceres ezerā notikuša incidenta apstākļus

Valsts policija skaidro Cieceres ezerā notikušā incidenta apstākļus, informē Valsts policija.

Sabiedrība Igaunijas un Latvijas Jūras spēki meklē divus jūrā pazudušus cilvēkus

Igaunijas un Latvijas Jūras spēki meklē divus jūrā pazudušus cilvēkus.

Kriminālziņas Liepājā septiņu kilometru attālumā no mājām atrod klaiņojam piecgadīgu meiteni

Liepājā septiņu kilometru attālumā no savām mājām atrasta klaiņojam piecgadīga meitene, turklāt pilsētā viņa nokļuvusi ar autobusu, informē Valsts policija.

Kriminālziņas Evakuēts tirdzniecības centrs «Akropole Alfa»

Nokrītot piekaramajiem griestiem, Rīgā pirmdien evakuēti cilvēki no tirdzniecības centra "Akropole Alfa".