• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Eiropas meklētāko noziedznieku kampaņā iekļauts Leons Rusiņš

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 14:36, 04.12.2023


Šā gada Eiropā meklētāko noziedznieku kampaņā iekļauts par sava bērna mātes nežēlīgu slepkavību Jēkabpils pusē aizdomās turētais Leons Rusiņš un kokaīna realizētājs no Latvijas Romāns Ivančuks.


Foto: Valsts policija

Noziedznieku aktīvās meklēšanas komandu Eiropas tīkla (ENFAST) ar Eiropas Savienības tiesībaizsardzības aģentūras ("Europol") atbalstu veidotajā sarakstā ir vairāk nekā 50 noziedznieki, kuru vidū ir arī pa trim personām no Lietuvas un Igaunijas.

53 gadus vecais Rusiņš tiek meklēts kopš 16.aprīļa, kad nobloķēja ceļu savas bijušās partneres automašīnai, kurā atradās arī sievietes māte un Rusiņa nepilngadīgais dēls. Rusiņš ar vairākiem dūrieniem kaklā un sejā nogalināja sievieti, par ko viņam draud 20 gadu cietumsods.

Savukārt 44 gadus vecais Ivančuks ir izsludināts starptautiskajā meklēšanā kopš 2022.gada marta saistībā ar to, ka viņš atzīts par aizdomās turēto 2019.gadā Latvijā sāktā kriminālprocesā par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu realizācijas nolūkā un realizāciju lielā apmērā, kas izdarīta personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Maksimālais brīvības atņemšanas soda ilgums par minēto noziedzīgo nodarījumu ir 15 gadi.

No Lietuvas Eiropas meklētāko noziedznieku vidū ir Renalds Kanis, kurš meklēšanā ir izsludināts kopš 2020.gada septembra aizdomās par dalību organizētajā noziedzībā, narkotiku kontrabandu un Lietuvas pilsoņa slepkavības organizēšanu 2015.gadā Kauņā.

Tiek meklēts arī šogad novembrī meklēšanā izsludinātais Darjus Pozarickis, kuram 2021.gadā piespried 11 gadu cietumsodu par narkotiku kontrabandu, un Remiģijus Bīčus, kuram par narkotisko un psihotropo vielu kontrabandu 2018.gadā piespriests 12 gadu cietumsods. Starptautiskā meklēšanā viņš izsludināts šogad oktobrī.

No Igaunijas Eiropas meklētāko noziedznieku kampaņā tiek meklēts 27 gadus vecais Margus Nemme, kurš pērn pastrādājis seksuālus noziegumus pret nepilngadīgajiem un saistīts ar bērnu pornogrāfiju.

Par narkotisko un psihotropo vielu kontrabandu Igaunija meklē Antonu Sildu un Mihkelu Veskusu.

No sarakstā iekļautajiem Baltijas valstu meklētajiem noziedzniekiem tikai Rusiņam ir atzīmēts, ka viņš ir bīstams.

Šogad tīmekļa vietnē ir publicēti vairāk nekā 50 ar smagiem noziegumiem saistītu noziedznieku profili. Šī gada sarakstā izceltie Eiropā meklētākie noziedznieki ir pastrādājuši slepkavības, bijuši iesaistīti cilvēku tirdzniecībā, bruņotā laupīšanā, kibernoziegumos un citos nodarījumos.

ENFAST un "Europol" aicina Eiropas Savienības iedzīvotājus apmeklēt mājaslapu "https://eumostwanted.eu/" un aplūkot noziedznieku fotogrāfijas, lai pārliecinātos, vai atpazīstat kādu no viņiem.

Eiropas meklētāko noziedznieku kampaņai ir ievērojami panākumi. Šī mājaslapa tika izveidota 2016.gadā, un kopš tā laika šajā tīmekļa vietnē ir ievietoti 408 noziedznieku profili. No tiem ir aizturēti 146 noziedznieki, turklāt 50 gadījumos aizturēšana ir tiešā veidā saistīta ar to, ka noziedznieku fotogrāfijas bija ievietotas tīmekļa vietnē. Kopš pagājušā gada kampaņas sākuma 2022.gada septembrī ir veikta 21 aizturēšanas operācija.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki - Jaunciemā un Dzirciemā, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Latvijā no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki

Latvijā otrdien no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas «Biju vienā Rīgas policijas iecirknī un man radās jautājums...»‎ (+VIDEO)

Premjera partija nevar uzturēt kārtību tiesībsargājošo iestāžu darbā.

Kriminālziņas Policija sākusi kriminālprocesu par mūziķa Horena Stalbes piekaušanu Dobelē

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par mūziķa Horena Stalbes piekaušanu 13.aprīļa rītā Dobelē vietējā benzīntankā pēc pilsētā nospēlētas diskotēkas.

Lasiet arī

Kriminālziņas Jaunieti apsūdz par nepilngadīgas meitenes izvarošanu izlaiduma ballītē

Prokuratūra nodevusi Zemgales rajona tiesai Bauskā krimināllietu pret jaunieti par nepilngadīgas meitenes izvarošanu izlaiduma ballītē.

Sabiedrība Degmaisījuma pudeles iemešana ukrainietes mājā: iespējamie vainīgie aizturēti

Kriminālprocesā par degmaisījuma pudeles iemešanu ukraiņu influenceres Sofijas Stužukas privātmājā Rīgā nav gūts apstiprinājums par nozieguma saistību ar Krievijas īstenoto karu Ukrainā.

Kriminālziņas Rosina apsūdzēt divus Lietuvas pilsoņus par Vaļagina slepkavību

Valsts policija (VP) pirmdien Rīgas Austrumu prokuratūrai nodevusi kriminālprocesu par pērn martā Rīgā, Pļavnieku mikrorajonā, izdarīto noziedznieka Genādija Vaļagina slepkavību, aģentūru LETA informēja VP Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sabiedrība Pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrētas sešas zādzības no mājokļiem

Pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrētas sešas zādzības no mājokļiem, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.