Latvija un ASV apliecina gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos

Ekonomika
VS.LV 16:40, 18.09.2024 0

Latvija un ASV apliecinājušas gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

 

ĀM parlamentārā sekretāre Dace Melbārde (JV) otrdien tikās ar ASV Attīstības sadarbības aģentūras administratores vietnieci Eiropas un Eirāzijas jautājumos Erīnu Makkī.

Tikšanās laikā Melbārde un Makkī pauda gandarījumu par 25.jūlijā Vašingtonā, ASV, parakstīto saprašanās memorandu starp ĀM un ASV Attīstības sadarbības aģentūru par digitālās transformācijas veicināšanu partnervalstīs.

Memoranda mērķis ir veicināt ciešāku Latvijas un ASV sadarbību, sniedzot atbalstu digitalizācijas jautājumos partnervalstīm, jo īpaši Eiropas Savienības Austrumu partnerības, Centrālāzijas un Āfrikas valstīm. Amatpersonas pārrunāja arī turpmāko sadarbību Moldovā.

Makkī uzteica Latvijas vēstniecības Moldovā un USAID sadarbību kā izcilu piemēru veiksmīgai starptautiskajai partnerībai, kas var kalpot par paraugu citām valstīm, veicinot ilgtspējīgu attīstību un modernizāciju reģionā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Sabiedrība Plānots būtiski paaugstināt Latvijas iedzīvotāju digitālās prasmes

Turpmākajos gados plānots būtiski paaugstināt Latvijas iedzīvotāju digitālās prasmes, paredzēts digitālās desmitgades stratēģiskajā ceļvedī Latvijai līdz 2030.gadam, kuru šodien zināšanai pieņēma valdība.

Sabiedrība Slavena sportiste Ventspil kļūs par jaunās izglītojošās kampaņas seju (+VIDEO)

Katram no mums var būt nepieciešamas digitālās tehnoloģijas.

Sabiedrība Trešdien parakstīs Latvijas-Ukrainas digitālo memorandu

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) un Ukrainas premjerministra vietnieks Mihailo Fedorovs trešdien, 18.oktobrī, foruma "5G Techritory" ietvaros parakstīs Latvijas-Ukrainas digitālo memorandu, informē Satiksmes ministrija (SM).

Ekonomika Mēs varam: Latvija digitālajā pārveidē apsteidz ES vidējos rādītājus (+VIDEO)

Mūsu valsts arī pārspēj Eiropas vidējo līmeni attiecībā uz galvenajiem tiešsaistes pakalpojumu sniegšanas aspektiem, kā arī attiecībā uz piekļuvi e-veselības ierakstiem.