• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā notiks Baltijas digitālo humanitāro zinātņu forums

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
LETA 21:43, 21.04.2024


Latvijas Universitātes Akadēmiskajā centrā jaunnedēļ, 25.aprīlī un 26.aprīlī, notiks Baltijas digitālo humanitāro zinātņu forums.



Forums iecerēts kā projektu un pētījumu, digitālo rīku un resursu prezentēšanas, diskusiju un tīklošanās platforma digitālo humanitāro zinātņu pētniekiem, praktiķiem un interesentiem.

Pirmajā foruma dienā uzstāsies digitālo humanitāro zinātņu pārstāvji, ministriju un Eiropas pētniecības infrastruktūru humanitāro zinātņu jomā - CLARIN ERIC un DARIAH-EU - pārstāvji. Sniedzot padziļinātu ieskatu Baltijas digitālo humanitāro zinātņu attīstības tendencēs pēdējās desmitgadēs, tiks diskutēts par pētniecības infrastruktūru ietekmi uz humanitāro zinātņu attīstību un šīs pētniecības jomas nākotnes perspektīvām. Seminārā varēs padziļināti iepazīties ar Digitālo pētniecības infrastruktūru mākslas un humanitārajām zinātnēm (DARIAH-EU).

Savukārt foruma otrajā dienā 45 pētnieku grupas no Baltijas un citām valstīm prezentēs savu veikumu digitālo humanitāro zinātņu projektos, demonstrēs izstrādātos digitālos resursus un rīkus, kā arī iepazīstinās ar dažādām izglītības iniciatīvām, sākot no tiešsaistes mācību platformām līdz vasaras skolām un augstākās izglītības moduļiem.

Foruma otrajā dienā arī notiks seminārs par valodu tehnoloģijām augstākajā izglītībā. Tajā tiks izcelts LU koordinētais Valodu tehnoloģiju iniciatīvas projekts. Piedaloties valodu tehnoloģiju ekspertiem no Lietuvas un Igaunijas, tiks apspriestas Baltijas mēroga sadarbības iespējas valodu tehnoloģiju jomā augstākajā izglītībā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Aptauja: Latvijā 31% autovadītāju ir māņticīgi

Latvijā 31% autovadītāju ir māņticīgi, liecina automašīnu nomas un pilna servisa līzinga pakalpojumu sniedzēja "Avis" apkopotie dati.

Interesanti fakti Aptauja: Latvijā 47% iedzīvotāju saskārušies ar agresīvu braukšanu

Latvijā kopumā 47% iedzīvotāju saskārušies ar agresīvu braukšanu, aģentūru LETA informēja apdrošināšanas kompānijas pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Interesanti fakti Eksperts: šobrīd ceļošana grupās ir drošāka (+VIDEO)

Šādos kopīgos ceļojumos, ja vien cilvēks ir atvērts, viņš piedzīvo daudzas jaunas iepazīšanās.

Interesanti fakti Mežotnes Mazā pils sola lielisku koncertsezonu (+VIDEO)

Stāvais pilskalns ir lielākais Austrumzemgalē.

Lasiet arī

Sabiedrība Trešdien parakstīs Latvijas-Ukrainas digitālo memorandu

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) un Ukrainas premjerministra vietnieks Mihailo Fedorovs trešdien, 18.oktobrī, foruma "5G Techritory" ietvaros parakstīs Latvijas-Ukrainas digitālo memorandu, informē Satiksmes ministrija (SM).

Ekonomika Mēs varam: Latvija digitālajā pārveidē apsteidz ES vidējos rādītājus (+VIDEO)

Mūsu valsts arī pārspēj Eiropas vidējo līmeni attiecībā uz galvenajiem tiešsaistes pakalpojumu sniegšanas aspektiem, kā arī attiecībā uz piekļuvi e-veselības ierakstiem.

Sabiedrība Septembrī norisināsies forums "Pašvaldība - digitālās sabiedrības veidotāja"

Šā gada 20.septembrī norisināsies desmitais pašvaldību forums "Pašvaldība - digitālās sabiedrības veidotāja", informē foruma organizators, informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma SIA "ZZ Dats" direktors Edžus Žeiris.

Ekonomika LIAA aicina pieteikties jaunajā digitalizācijas programmā

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina pieteikties jaunajā digitalizācijas programmā "Atbalsts komercdarbības procesu digitalizācijai", pavēstīja LIAA pārstāvji.