• Irīda,
  • Īrisa
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Portālam Latvija.lv vairs nevarēs pieslēgties ar internetbanku

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 21:52, 21.10.2024


No nākamā gada 1.janvāra valsts pārvaldes pakalpojumu portālam "Latvija.lv" vairs nevarēs pieslēgties ar banku izsniegtajiem internetbanku autentifikācijas līdzekļiem, informē Valsts digitālās attīstības aģentūra.



Turpmāk portālam varēs pieslēgties ar mobilo lietotni "eParaksts mobile", personas apliecību jeb eID karti, "eParaksts karti" vai mobilās lietotnes "Smart-ID" kvalificēto versiju, kā arī citu Eiropas Savienības dalībvalstu oficiālajiem identifikācijas līdzekļiem.

Ja portāla lietotājs pašlaik vēl neizmanto kādu no minētajiem elektroniskās identifikācijas līdzekļiem, ieteicams savlaicīgi ieplānot sev ērtākā līdzekļa uzstādīšanu viedierīcē vai eID kartes noformēšanu, kā arī nepieciešamo lietošanas prasmju apgūšanu.

Pēc Finanšu nozares asociācijas lūguma ir veikti grozījumi Ministru kabineta noteikumos, kas paredz atteikties no komercbanku internetbanku izmantošanas, lai pieslēgtos "Latvija.gov.lv". Plānotās izmaiņas neietekmēs lielāko daļu portāla lietotāju, kuri agrāk pieslēdzās "Latvija.gov.lv" ar banku autentifikāciju, jo viņu rīcībā ir arī "Smart-ID" risinājums, kurš tiek izmantots autentifikācijai lielākajās Latvijas komercbankās jau kopš 2017.gada. Portālā "Latvija.gov.lv" "Smart-ID" autentifikācija ir pieejama kopš pagājušā gada.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Šī ir aizraujoša ekspedīcija: kāpēc Latvijas skolēni iet mežos (+VIDEO)

Arī šogad iecienītākā aktivitāte bijusi koka tilta būvēšana bez naglām.

Sabiedrība Notiks seminārs par radiāciju un rīcību ķīmiska apdraudējuma gadījumā

Civilās aizsardzības plāns izstrādāts sadarbībā ar plašu ekspertu loku no Aizsardzības ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Nacionāliem Bruņotajiem spēkiem un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta.

Sabiedrība Pašvaldība reklāmas un afišas izvērtē atbilstoši laika garam

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks: Pašvaldība izvērtē reklāmas, afišas un uzrakstus, kas tiek iesniegti saskaņošanai pašvaldībā, pieturoties pie Tieslietu ministrijas jaunās interpretācijas.

Sabiedrība Aicina nenogrābt un nenovākt visas lapas pagalmos un mauriņos

Latvijas Dabas fonds (LDF) aicina cilvēkus nenogrābt un nenovākt visas lapas savos pagalmos, mauriņos un zālājos, bet vismaz pusi no tām atstāt uz zemes.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijas medijus modernizēs un digitalizēs

Valdība otrdien atbalstīja Kultūras ministrijas (KM) virzītos Ministru kabineta noteikumus, kas ar 5,7 miljoniem eiro paredz sekmēt Latvijas mediju digitālo transformāciju un darbības pielāgošanu mūsdienu mediju patēriņa tendencēm digitālajā vidē.

Sabiedrība Plānots būtiski paaugstināt Latvijas iedzīvotāju digitālās prasmes

Turpmākajos gados plānots būtiski paaugstināt Latvijas iedzīvotāju digitālās prasmes, paredzēts digitālās desmitgades stratēģiskajā ceļvedī Latvijai līdz 2030.gadam, kuru šodien zināšanai pieņēma valdība.

Sabiedrība Slavena sportiste Ventspil kļūs par jaunās izglītojošās kampaņas seju (+VIDEO)

Katram no mums var būt nepieciešamas digitālās tehnoloģijas.

Sabiedrība Trešdien parakstīs Latvijas-Ukrainas digitālo memorandu

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) un Ukrainas premjerministra vietnieks Mihailo Fedorovs trešdien, 18.oktobrī, foruma "5G Techritory" ietvaros parakstīs Latvijas-Ukrainas digitālo memorandu, informē Satiksmes ministrija (SM).