• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Atļauj "Latvijas Gāze" izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 16:48, 24.07.2024


Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 3.35 eiro.


Foto: LETA

Latvijas Bankas uzraudzības komiteja 24.jūlijā ir pieņēmusi lēmumu atļaut akciju sabiedrībai "Latvijas Gāze" izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu, ja akcijas tiek izslēgtas no regulētā tirgus. Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 3.35 eiro.

Jau iepriekš vēstīts, ka Latvijas Banka 27.jūnijā saņēma akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" pieteikumu atļaujas saņemšanai izteikt akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" akciju atpirkšanas piedāvājumu saistībā ar akcionāru lēmumu par akciju izslēgšanu no regulētā tirgus un akciju atpirkšanas piedāvājuma prospektu atbilstoši Akciju atpirkšanas likuma 14. panta pirmajai daļai.

Saskaņā ar Akciju atpirkšanas likuma prasībām Latvijas Banka lēmumu par atļauju vai atteikumu izteikt piedāvājumu pieņem 10 darbdienu laikā pēc visu pieprasīto dokumentu un informācijas saņemšanas.

Atbilstoši prospektā sniegtajai informācijai akciju atpirkšanas piedāvājuma izteicēja ir akciju sabiedrība "Latvijas Gāze", kura saskaņā ar Akciju atpirkšanas likuma 14. panta otro daļu ir apstiprināta par personu, kura izteiks akcionāriem piedāvājumu atpirkt akcijas.

Akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanai iesniegtie dokumenti atbilst Akciju atpirkšanas likuma 21. un 22. panta prasībām. Latvijas Bankas uzraudzības komiteja ir atļāvusi akciju sabiedrībai "Latvijas Gāze" izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu akciju izslēgšanai no regulētā tirgus.

Pieņemt akciju atpirkšanas piedāvājumu var persona, kura akcionāru sapulcē nav balsojusi par sabiedrības akciju izslēgšanu no regulētā tirgus. Akciju atpirkšanas piedāvājums ir izsakāms visiem akcionāriem, kuri balsojuši pret sabiedrības akciju izslēgšanu no regulētā tirgus vai arī nav piedalījušies balsojumā. Tomēr jāuzsver, ka saskaņā ar likumu akcionāriem ir tiesības, bet nav pienākuma pieņemt akciju atpirkšanas piedāvājumu un attiecīgi pārdot viņiem piederošās akcijas par piedāvājuma cenu. Ja akcionārs uzskata, ka cena nav atbilstoša, viņš var nepieņemt akciju atpirkšanas piedāvājumu un turpināt būt akcionārs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī