• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Volvo mūsu valstī izrādījās «līderis» viltotu nobraukumu ziņā (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 11:05, 21.02.2024


Pārbaude pirms iegādes ir obligāta jebkuram lietotam auto.


Latvijā vidējais lietotas automašīnas nobraukumus pēc reģistrācijas ir būtiski palielinājies: vēl nesen tie bija līdz maksimums 200 000 km, tad šobrīd sasniedzis jau 250 000 km.

Latvijā 2023.gadā, laika posmā no septembra līdz decembrim, no Beniluksa valstīm - Beļģijas, Nīderlandes un Luksemburgas - tika ievestas 2500 lietotas automašīnas. Negaidīti pārsteidzoši, bet teju katram desmitajam (11%) automobilim tika fiksēts koriģēts odometrs - kopumā "attīti" 30 miljoni km, liecina apkopotie dati par pagājušā gada Latvijā importētajām automašīnām.

Negaidīti, ka no šīm šķietami drošākām valstīm ievestajiem auto vērojams tik augsts krāpniecības risks. No Beniluksa valstīm, kas ierindojas otrajā vietā Latvijā importēto auto apjomā aiz neapšaubāmās līderes Vācijas, četru mēnešu laikā vien teju katra desmitā (11%) pārbaudītā automašīna bijusi ar nepatiesu kopējo nobraukumu. Kopējais krāpnieciskais apjoms sniedzas līdz 30 miljoni km, turklāt arī vidējais rādītājs ir ļoti augsts - 120 tūkstoši km uz vienu auto.

Latvijā ievesto lietoto automašīnu vidū populārākais zīmols ir BMW, taču tam ik gadu strauji tuvojas VOLVO. Paraugoties datos par ievestajiem auto no Beniluksa valstīm, VOLVO ir līderis, turklāt arī nepatiesas kilometrāžas ziņā - 18,277 mljoni km. Tuvākais sekotājs ir BMW, kam "attīto" kilometru bijis par 3,5 reizēm mazāks.

"CSDD ir veicis fantastisku darbu apkopojot informāciju par lietotu automobiļu vēsturi no Beniluksa valstīm pēc tam, kad ir veikta auto reģistrācija Latvijā. Tomēr, neskatoties uz šo lielisko iespēju uzzināt auto nobraukuma vēsturi šajās valstīs, negodprātīgie auto pārdevēji turpina koriģēt odometra rādījumu tieši pirms reģistrācijas Latvijā," situāciju skaidro eksperts Agris Dulevičs.

Protams, ir parādījušies daudz vairāk veidu, kā pārliecināties par automašīnas reālo nobraukumu. Šo var novērot arī pēc izvietotajiem sludinājumiem portālos, kur pārdošanā nonāk auto ar 400 000 līdz pat 600 000 km, kas iepriekš Latvijas tirgū bija ļoti reta parādība.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Eksperts: aizkavēts maksājums par pakalpojumiem sabojās kredītvēsturi (+VIDEO)

Labākā pieeja ir ik dienu piekopot pārdomātus finanšu ieradumus.

Ekonomika Baltijā sākas viedo māju bums (+VIDEO)

Papildus var ietaupīt, modernizējot esošo elektrības instalāciju.

Ekonomika Atļauj "Latvijas Gāze" izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu

Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 3.35 eiro.

Ekonomika Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti

Rīgas pašvaldības šovasar izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā Joŗģa Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti, savukārt konkursu Vanšu tilta pārbūvei plānots izbeigt bez rezultāta un izsludināt jaunu iepirkumu.

Lasiet arī