• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aptauja: vairums Latvijas iedzīvotāju ir nomainījuši trīs vai vairāk mājokļu

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 16:32, 19.02.2024


Vairums Latvijas iedzīvotāju ir mainījuši dzīvesvietu vismaz trīs reizes, tostarp 30% ir pārcēlušies piecas un vairāk reizes, informē "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.


Foto: LETA

Aptaujā secināts, ka 14% Latvijas iedzīvotāju ir pārcēlušies vienu reizi, 16% - divas reizes, 32% ir mainījuši mājokli trīs vai četras, bet 30% ir pārcēlušies piecas vai vairāk reizes.

Visbiežāk iedzīvotāji, kuri bieži pārceļas, ir vecuma grupā no 25 līdz 34 gadiem, kā arī Pierīgā dzīvojošie. Sievietes pārceļas biežāk nekā vīrieši.

Vienlaikus 8% iedzīvotāju līdz šim ir dzīvojuši vienā mājoklī - biežāk tie ir neprecēti cilvēki, kā arī pensionāri un iedzīvotāji Latgalē.

Baltijas valstu iedzīvotāju vidū visbiežāk mājokļus maina Igaunijas iedzīvotāji, no kuriem 39% ir pārcēlušies piecas vai vairāk reizes, kamēr Lietuvā šādu atbildi sniegusi ceturtā daļa, bet Latvijā - 30%. Igaunijas iedzīvotāju vidū arī ir mazākais skaits iedzīvotāju, kuri visu mūžu nodzīvojuši vienā mājoklī - 4%, tikmēr Latvijā un Lietuvā - 8%.

"Luminor Bank" aptauja veikta 2023.gada nogalē sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Norstat", katrā Baltijas valstī - Latvijā, Lietuvā, Igaunijā - aptaujājot 1000 iedzīvotāju vecumā no 25 līdz 65 gadiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī

Sabiedrība Kā izvēlēties piemērotu jaunu mājokli, konsultē eksperte (+VIDEO)

Ir svarīgi rūpīgi izvērtēt finansiālās iespējas un izdevumus.

Sabiedrība Latvijas iedzīvotāji dotu priekšroku dzīvei Rīgā vai piepilsētā

Latvijas iedzīvotāji labprātāk vēlētos dzīvot Rīgā vai piepilsētā, ja viņiem būtu iespēja izvēlēties, informē "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veikto aptauju.

Interesanti fakti Ir pienācis laiks pavasara interjera fantāzijai (+VIDEO)

Dzīvesveidā nepieciešamas sezonālas izmaiņas, uzskata eksperts.

Ekonomika Latvijā 23% iedzīvotāju ir pilnībā apmierināti ar savu mājokli

Latvijā 23% iedzīvotāju ir pilnībā apmierināti ar savu mājokli, informē "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas rezultātem.