• Georgs,
  • Jurģis,
  • Juris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ASV un Eiropā akciju cenas krītas

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 07:09, 24.05.2023


Akciju cenas ASV un Eiropas biržās otrdien lielākoties saruka.



Investori bija sapīkuši par republikāņu un demokrātu nespēju vienoties par ASV valsts parāda griestu paaugstināšanu. Ja vienošanās netiks panākta līdz 1.jūnijam, gaidāms ASV defolts.

"Šī ir pirmā reize, kad izpaudies patiess [investoru] satraukums par parāda situāciju," konstatēja "Interactive Brokers" analītiķis Stīvs Sosniks.

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" otrdien saruka par 0,7% līdz 33 055,51 punktam, indekss "Standard & Pooor's 500" kritās par 1,1% līdz 4145,58 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" samazinājās par 1,3% līdz 12 560,25 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 otrdien kritās par 0,1% līdz 7762,95 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX saruka par 0,4% līdz 16 152,86 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 samazinājās par 1,3% līdz 7378,71 punktam.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena otrdien pieauga par 1,2% līdz 72,91 ASV dolāram par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā kāpa par 1,1% līdz 76,48 dolāriem par barelu.

Nīderlandes biržā "Title Transfer Facility" (TTF) dabasgāzes cena otrdien kritās par 1,97% līdz 29,13 eiro par megavatstundu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru otrdien kritās no 1,0813 līdz 1,0774 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru saruka no 1,2437 līdz 1,2415 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu samazinājās no 138,60 līdz 138,57 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu saruka no 86,94 līdz 86,74 pensiem par eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Ģeopolitiskā situācija visvairāk negatīvi ietekmē investīciju vidi valstī

Nepalielinot investīcijas, ir grūti iedomāties, ka varēsim sagaidīt Latvijas ekonomikas izrāvienu.

Ekonomika Skolēnu nodarbināšanai vasarā pieteikušies vairāk nekā 800 darba devēji

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) skolēnu vasaras nodarbinātības pasākuma īstenošanai pieteikušies vairāk nekā 800 darba devēji.

Ekonomika Latvijas iedzīvotāji par labāku darbavietu uzskata valsts sektoru

Latvijā 52% iedzīvotāju par labāku darbavietu uzskata valsts sektoru, tviterī raksta pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Ekonomika Vasarā airBaltic nodrošinās speciālos reisus uz Liepāju. Cik maksā lidojums?

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" šogad jūlijā un augustā nodrošinās speciālos reisus uz Liepāju, liecina informācija "airBaltic" mājaslapā.

Lasiet arī

Ekonomika Akciju cenas pasaules biržās turpina kāpt pēc ASV inflācijas krituma

Akciju cenas pasaules biržās trešdien turpināja pieaugt pēc tam, kad ASV inflācijas kritums un mazumtirdzniecības apgrozījuma un ražotājcenu samazināšanās vairoja cerības, ka ASV Federālā rezervju sistēma (FRS) iepauzēs procentlikmju paaugstināšanu.

Ekonomika Septembrī Baltijas biržās visaktīvāk tirgotas Ignitis grupe akcijas

Baltijas "Nasdaq" biržās septembrī aktīvākā tirdzniecība bija ar Lietuvas enerģētikas uzņēmuma "Ignitis grupe" akcijām, liecina biržas apkopotie dati.

Ekonomika Šonedēļ Baltijas biržās - kāpums tikai Rīgā

Baltijas valstu "Nasdaq" biržās šajā nedēļā kāpums reģistrēts tikai Rīgā.

Ekonomika Nedēļas nogalē akciju cenas ASV un Eiropas biržās pieaug

Akciju cenas ASV un Eiropas biržās piektdien pieauga, investoriem izvērtējot ASV nodarbinātības datus.