• Alīna,
  • Rūsiņš,
  • Sandris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«airBaltic» prezentēs četrdesmito «Airbus A220-300» lidmašīnu

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 08:51, 17.04.2023


Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" šodien prezentēs četrdesmito "Airbus A220-300" lidmašīnu Latvijas karoga krāsojumā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.


Foto: LETA

Pasākums plānots kā XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku ieskandināšanas notikums.

Klātesošos uzrunās satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA), kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA), kā arī "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss. Pasākumā uzstāsies jauniešu koris "Balsis" diriģenta Inta Teterovska vadībā, kā arī sitaminstrumentālists, komponists un Dziesmu un deju svētku lieluzveduma "Mūžīgais dzinējs" muzikālais režisors Rihards Zaļupe.

Vienlaikus kā pasākuma scenogrāfijas daļa īpašā risinājumā tiks izmantotas abas Latvijas karoga krāsojuma lidmašīnas "Airbus A220-300". Jaunākā no tām ar reģistrācijas numuru "YL-ABN" nedēļas nogalē būs ieradusies Latvijā no ražotnes Kanādā.

Plānots, ka pasākumā piedalīsies ap 500 dalībnieku - "airBaltic" darbinieki un partneri no Latvijas un ārvalstīm.

Pasākums notiks no plkst.10 līdz 12 lidostas "Rīga" teritorijā Tehnikas iela 3, Mārupes novadā, "airBaltic" angārā.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 500,17 miljoni eiro, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas zaudējumi samazinājās 2,5 reizes - līdz 54,219 miljoniem eiro.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Ar Krieviju sadarbojas mazāk nekā 1% LTRK dalībuzņēmumu (+VIDEO)

Tiek apspriestas iespējas ātri pārtraukt eksportu uz agresorvalsti.

Ekonomika Siguldas uzņēmēji apvienojas (+VIDEO)

Izaicinājums ir attīstības perspektīva ekonomiskajai izaugsmei.

Ekonomika Rīgas pašvaldība Vecrīgas pievilcību cer vairot ar labiekārtojumu

Rīgas pašvaldība šogad Vecrīgā plāno uzstādīt vairāk nekā 200 dažāda veida labiekārtojuma elementus un pārbūvēt vairākas Vecrīgas ielas.

Ekonomika Latvijas Banka pērn strādāja ar zaudējumiem 54 miljonu eiro apmērā

Latvijas Banka pagājušajā gadā strādāja ar zaudējumiem 54 miljonu eiro apmērā, kamēr 2022.gadu Latvijas centrālā banka noslēdza bez peļņas un zaudējumiem.

Lasiet arī

Ekonomika Aviokompānijai «airBaltic» beidzot ir peļņa. Cik tā ir liela?

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar auditēto peļņu 33,652 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, savukārt koncerna apgrozījums, salīdzinot ar 2022.gadu, palielinājās par 33,5%, sasniedzot 667,982 miljonus eiro, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Ekonomika «airBaltic» sāk lidojumus uz Alikanti

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" šodien sāk lidojumus divas reizes nedēļā uz Alikanti, Spānijā, aģentūru LETA informēja Rīgas lidostas pārstāvji.

Ekonomika Vai atsāks lidojumus uz Liepāju? Gausam ir atbilde

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" lidojumiem uz Liepāju nav ekonomiska pamatojuma ar pašreizējo pasažieru plūsmu, intervijā aģentūrai LETA atzina "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Ekonomika Gauss: «airBaltic» šogad pārsniegs 2019.gada pārvadāto pasažieru rādītājus

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" šogad pārsniegs 2019.gadā pārvadāto pasažieru rādītājus, prognozējot, ka šogad "airBaltic" pārvadās vairāk nekā piecus miljonus pasažieru, aģentūrai LETA atzina "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.