• Ēriks,
  • Inese,
  • Inesis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Piena iepirkuma cenas piena pircējiem turpmāk būs jāpaziņo agrāk

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 16:15, 04.04.2023


Valdība otrdien atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus, kas paredz noteikt agrāku piena cenas paziņošanas datumu, informē ZM.


Foto: Arhīvs.

Ministrijā skaidro, ka piena pircēji turpmāk ziņos piena iepirkuma cenu par iepriekšējo mēnesi un plānoto iepirkuma cenu kārtējā mēnesī līdz katra mēneša piektajam datumam. Līdz šim termiņš bija katra mēneša desmitais datums.

Vienlaikus noteikti arī agrāki datumi informācijas nosūtīšanai uz Centrālās statistikas pārvaldi un Eiropas Komisiju, nosakot, ka abās institūcijās informāciju Lauksaimniecības datu centrs iesniedz līdz mēneša desmitajam datumam.

Kā atzīmē ZM, tas ļaus savlaicīgāk izvērtēt esošo situāciju piena nozares tirgū un pieņemt nepieciešamos lēmumus tirgus stabilizēšanai.

Izmaiņas sagatavotas, reaģējot uz neseno piena iepirkuma cenu kritumu. Grozījumu mērķis ir nodrošināt savlaicīgāku un vienkāršāku informācijas apriti par piena iepirkuma cenām iepriekšējā mēnesī un plānoto iepirkuma cenu kārtējā mēnesī.

Grozījumi stāsies spēkā stāsies spēkā pēc publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Jau ziņots, ka svaigpiena iepirkuma cena Latvijā pēdējo četru mēnešu laikā ir samazinājusies par vairāk nekā 30% un prognozes liecina, ka piena krīze varētu turpināties līdz pat vasarai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Saražotās elektroenerģijas daudzums četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5%

Saražotās elektroenerģijas daudzums šogad četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5% salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu, sasniedzot 3337 gigavatstundu (GWh), liecina pārvaldes sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) sagatavotais Latvijas elektroenerģijas tirgus apskats.

Ekonomika Piensaimnieks: «Līdz gada beigām Latvijā būs nedaudz ap 100 000 govju» (+VIDEO)

Ražošanas saimniecības izmanto mazāk dabas, resursu, mazāk dzīvnieku.

Ekonomika Zems izglītības līmenis rada četras reizes augstāku risku kļūt par bezdarbnieku

Pērn bezdarba līmenis personām 15-74 gadu vecumā ar pamata vai zemāku izglītības līmeni bija gandrīz četras reizes augstāks nekā personām, kas ieguvušas augstāko izglītību - attiecīgi 13,3% un 3,3%, secināts Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) izdotajā informatīvajā apskatā "Darbaspēka apsekojuma galvenie rādītāji 2023.gadā".

Ekonomika Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%

Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%, turpretim saimniecību vidējais lielums pieaudzis 2,3 reizes, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie 2023.gada lauku saimniecību integrētās statistikas apsekojuma provizoriskie dati.

Lasiet arī