• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā no aprīļa siltuma tarifu plāno samazināt

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 07:14, 28.02.2023


Rīgā no aprīļa siltuma tarifu plānots samazināt par 10%, liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".


Foto: pixabay

Kā aģentūru LETA informēja uzņēmumā, AS "Rīgas siltums" izskatīšanai Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā iesniegusi vairāk nekā par 18 eiro samazināto siltumenerģijas tarifu, kas plānots 165,32 eiro par megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Jaunais tarifs varētu stāties spēkā no 1.aprīļa.

Līdz ar to kopā ar valsts atbalstu mājsaimniecībām siltuma tarifs būs 110,53 eiro par megavatstundu bez PVN, kas iepriekš bija 112,39 eiro par megavatstundu bez PVN.

Siltumenerģijas tarifa samazināšana Rīgā ir plānots solis, kam pamatā ir pirktās siltumenerģijas un šķeldas cenu samazinājums.

Iecerēts, ka, sarūkot resursu cenām, arī turpmāk tarifs tiks operatīvi mazināts.

"Esam gandarīti informēt rīdziniekus par uzņēmuma iespēju samazināt siltumenerģijas tarifu, sarūkot pirktās siltumenerģijas un šķeldas izmaksām. Tarifu aprēķināšanas metodika ļauj operatīvi veikt tarifa pārrēķinu, kas nekavējoties darīts, saņemot indikācijas par pirktās enerģijas izmaksu un kurināmo cenu samazināšanos," norāda uzņēmuma valdes locekle Vineta Kutkēviča.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Rīgas siltuma" apgrozījums pērn bijis 146,45 miljoni eiro, bet peļņa - 5,4 miljoni eiro. Kompānijas kapitālā 49% pieder Rīgas domei, 48,99% - Latvijas valstij, 2% - SIA "Enerģijas risinājumi. RIX", bet "Latvenergo" pieder 0,005% akciju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Ekonomika «ByteDance» noraida ASV prasību pārdot «TikTok»

Ķīnas uzņēmums "ByteDance" noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu "TikTok" un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs, ja "ByteDance" to nepārdos.

Lasiet arī

Sabiedrība Ukrainas vēstniecībai bez maksas piegādās siltumu

Galvaspilsētas siltumapgādes uzņēmums "Rīgas siltums" līdz nākamā gada septembrim bez maksas piegādās Ukrainas vēstniecībai siltumu, šodien lēma Rīgas dome, atļaujot šādu ziedojumu.

Ekonomika «Rīgas siltuma» apgrozījums provizoriski pieaudzis divas reizes

AS "Rīgas siltums" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2022.gada 1.oktobra līdz šā gada 30.septembrim, pēc provizoriskiem datiem bija 442 miljoni eiro, kas ir divas reizes vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 17,2% - līdz 1,84 miljoniem eiro, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

Sabiedrība Veiks ikgadējās Rīgas karstā ūdens apgādes sistēmas pārbaudes

No šodienas AS "Rīgas siltums" veiks ikgadējo Rīgas siltumtīklos esošā siltumnesēja iekrāsošanu ar veselībai un videi nekaitīgu krāsvielu, lai kontrolētu siltumtīklu un siltumapgādes sistēmu blīvumu, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Jana Roze.

Sabiedrība Rīgas siltums no oktobra samazinās siltumenerģijas tarifu

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija ir apstiprinājusi AS "Rīgas siltums" siltumenerģijas tarifu, kas no oktobra būs par 3,5% mazāks nekā pašlaik, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.