• Erlends,
  • Rolanda,
  • Rolands,
  • Ronalds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Siltumenerģijas tarifs būs par 10% mazāks nekā šobrīd spēkā esošais

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 15:58, 14.10.2024


AS RĪGAS SILTUMS: tarifa samazināšanu izdevies panākt, pārskatot visas izdevumu pozīcijas.


Foto: Freepik

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija ir izskatījusi AS RĪGAS SILTUMS jauno siltumenerģijas tarifu - 74,17 EUR/MWh bez PVN, kas stājas spēkā no 15.oktobra un tas būs par 10% mazāks nekā šobrīd spēkā esošais siltumenerģijas tarifs. Prognozējams, ka, salīdzinot ar pagājušo apkures sezonu, kopumā iedzīvotājiem rēķinos izrakstītā summa šīs apkures sezonas laikā tarifa samazinājuma rezultātā varētu samazināties par aptuveni 40 miljoniem eiro.

Siltumenerģijas tarifa samazināšanu izdevies panākt, pārskatot visas izdevumu pozīcijas, samazinājuma pamatā ir pirktās siltumenerģijas cenu izmaiņas. Divistabu dzīvoklī apkurei ziemas mēnešos pie līdzīga patēriņa mazāk būs jāmaksā aptuveni par 15 EUR bez PVN mazāk, salīdzinājumā ar pagājušo ziemu.

Pateicoties atklātam un brīvam tirgum, mainoties iepirktās siltumenerģijas un kurināmā resursu izmaksām, siltumenerģijas tarifs tiek atbilstoši mainīts. Siltumenerģijas tarifā galveno apjomu veido mainīgā daļa - dabasgāzes, šķeldas un iepirktās siltumenerģijas izmaksas.

AS RĪGAS SILTUMS kurināmo iegādājas atklātos konkursos un biržas izsolēs, tādējādi konkurences apstākļi veicina iegūt izdevīgākos piedāvājumus. Uzņēmuma tīmekļa vietnē www.rs.lv ik nedēļu iespējams iepazīties ar iepirktās siltumenerģijas un šķeldas cenām.

Tāpat arī AS RĪGAS SILTUMS pastāvīgi turpina veikt infrastruktūras modernizāciju, izmantojot jaunākos tehnoloģiskos risinājumus un procesu digitalizāciju. Tas ļauj samazināt siltumenerģijas zudumus, palielināt darbības efektivitāti, sekmējot gan vides mērķu sasniegšanu, gan atstājot pozitīvu ietekmi uz siltumenerģijas tarifu nākotnē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rinkēvičs: Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu

Krievijas diktators Vladimirs Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu un tas nav iespējams bez Ukrainas tās sastāvā, tādu viedokli drošības un ārpolitiskas forumā "Rīgas konference" pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Nākamgad veselības nozares budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro

Nākamgad veselības nozares kopējais budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro, informē Veselības ministrija (VM).

Sabiedrība Mobilitātes punktos Rīgā izveidos īstermiņa auto stāvvietas un velonovietnes

Mobilitātes punktos dzelzceļa stacijās "Bolderāja", "Dauderi", "Sarkandaugava", "Šķirotava", "Zemitāni" un "Ziemeļblāzma" plānots izbūvēt īstermiņa auto stāvvietas, velonovietnes un dzeramā ūdens brīvkrānus.

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Lasiet arī

Ekonomika Apkures tarifi apdzīvotajās vietās atšķiras vairāk nekā 2 reizes (+VIDEO)

Vairākiem komersantiem ir noslēgušies investīciju projekti par jaunu katlumājas izbūvi.

Sabiedrība Rīgā apkuri ēkām sāks pieslēgt, iestājoties noturīgi vēsam laikam

RNP apkuri ēkām sāks pieslēgt, iestājoties noturīgi vēsam laikam, kad vismaz trīs diennaktis gaiss laukā nebūs iesilis vairāk par plus 14 grādiem, turklāt līdzīgs vai vēsāks laiks būs sagaidām arī nākamajās trīs diennaktīs.

Interesanti fakti Maija pirmajās dienās sāks atslēgt apkuri RNP apsaimniekotajām mājām

Namu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) maija pirmajās dienās sāks apkures atslēgšanu mājām, kas pieslēgtas centralizētajai siltumapgādei, informēja RNP.

Sabiedrība Ķegumā un Ogres novada pagastos beigs apkures sezonu

Svētdien, 28.aprīlī, Ķegumā un Ogres novada pagastos beigs apkures sezonu, informēja pašvaldības siltumražošanas uzņēmums SIA "MS siltums".