• Fanija,
  • Vēsma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvija starp astoņām ES valstīm ar jaunu auto reģistrācijas kāpumu

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 10:00, 17.11.2022


Latvijā janvārī-oktobrī jaunu vieglo automašīnu reģistrācija palielinājusies par 12,5%, tai esot starp astoņām Eiropas Savienības (ES) valstīm, kurās šī gada pirmajos desmit mēnešos fiksēts kāpums, liecina publicētie Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.


Foto: LETA

Saskaņā ar šiem datiem janvārī-oktobrī valstī reģistrēti 14 049 jauni vieglie automobiļi.

Kāpums no ES dalībvalstīm gada pirmajos desmit mēnešos vēl fiksēts Bulgārijā (+16,9%), Rumānijā (+8,1%), Kiprā (+5,2%), Grieķijā (+3%), Portugālē (+2,6%), Slovākijā (+1,8%) un Īrijā (+0,6%). Savukārt vēl pieaugums no visām valstīm, par kurām ACEA apkopo datus, bijis Islandē (+31,6%).

Tikmēr straujākais kritums starp visām valstīm bijis Dānijā (-21,4%), Lietuvā (-20%) un Somijā (-19%). Igaunijā jaunu vieglo automašīnu reģistrācija samazinājusies par 10,2%.

Eiropas Savienībā vidēji janvārī-oktobrī jaunu vieglo automašīnu reģistrācija sarukusi par 8,1%, bet visās 30 ACEA aplūkotajās valstīs bija kritums 7,8% apmērā.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, izņemot Maltu, ES neietilpstošajās valstīs, Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces, kā arī Lielbritānijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Auto speciālisti: Latvijā parādās arvien vairāk prestižu elektromobiļu (+VIDEO)

"Tirgus attīstība vidējās klases zīmoliem paver durvis".

Ekonomika Nekustamajiem īpašumiem uz laiku rēķinās divas kadastrālās vērtības

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja tieslietu ministres Ineses Lībiņas-Egneres (JV) virzītos grozījumus Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumā, kas paredz nekustamajiem īpašumiem uz laiku aprēķināt divas kadastrālās vērtības - fiskālo un universālo.

Ekonomika SmartLynx: Arī nākamajos gados aviācijas tirgus būs «karsts»

Nākamos divus trīs gadus aviācijas tirgus joprojām būs "karsts", intervijā aģentūrai LETA sacīja aviokompānijas "SmartLynx Airlines" izpilddirektors Edvins Demeņus.

Ekonomika Latvijā ir zemāka gada inflācija nekā ES un eirozonā vidēji

Latvijā martā bijusi zemāka gada inflācija nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina trešdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijas numura zīmes šogad izsniegtas 25 transportlīdzekļiem no Krievijas

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Transportlīdzekļu un to vadītāju reģistrā šogad līdz 14.februārim ir pārreģistrēti 25 transportlīdzekļi, kas iepriekš bija reģistrēti Krievijā, ziņo CSDD.

Ekonomika Latvijā reģistrēto jauno elektroauto skaits pērn pieaudzis par 52,1%

Latvijā pagājušajā gadā reģistrēti 1624 jauni elektroauto, kas ir par 52,1% vairāk nekā 2022.gadā, informē Auto asociācijas pārstāvji.

Ekonomika Aicina atteikt reģistrāciju auto ar attītiem odometriem

Lai novērstu transportlīdzekļu pircēju maldināšanu un negodīgu konkurenci transportlīdzekļu tirgū, Latvijas Transportlīdzekļu tirgotāju asociācija (LATTA) aicina Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) atteikt reģistrāciju transportlīdzekļiem, kuriem veiktas manipulācijas ar odometru rādījumiem, informē asociācijā.

Pasaule Parīzieši referendumā atbalsta stāvvietu maksu celšanu apvidus auto

Parīzes iedzīvotāji referendumā svētdien nobalsoja par stāvvietu maksu trīskāršošanu pilsētas apvidus automobiļiem.