Linkaits: 5G tehnoloģiju izvēršana ir visai izaicinošs uzdevums

Ekonomika
LETA 21:00, 22.11.2021 0

Piektās paaudzes mobilo sakaru jeb 5G tehnoloģiju izvēršana ir visai izaicinošs uzdevums, pirmdien Rīgā notiekošajā Eiropas 5G ekosistēmas forumā "5G Techritory" atzina satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

 
Foto: LETA

Viņš norādīja uz Eiropas Savienības (ES) stratēģisko mērķi 5G tīkla attīstībā, kas paredz, ka līdz 2025.gadam nepārtrauktam 5G segumam jābūt garantētam visās ES lielajās pilsētās un visos galvenajos sauszemes transporta koridoros.

Pēc Linkaita teiktā, Latvija ir adaptējusi līdzīgu uzdevumu valsts veidotajā nozares politikā nākamajam plānošanas periodam. "Lai sasniegtu šos mērķus, ir paredzētas vairākas aktivitātes," sacīja Linkaits.

Kā piemēru viņš minēja atbalsta pasākumus 5G infrastruktūras izbūvei "Via Baltica" un "Rail Baltica" koridoros. "Šie divi koridori ir izvēlēti, jo tie ir ne tikai nacionālā līmeņa transporta tīkli, bet būtiski arī Eiropas mērogā," uzsvēra Linkaits.

Viņš atgādināja, ka 2018.gada septembrī Baltijas valstu transporta ministri parakstīja saprašanās memorandu par savienotās un automatizētās braukšanas un 5G tehnoloģiju attīstību "Via Baltica" koridorā ar mērķi veicināt savienotu automatizētu braukšanu un atbalstīt ilgtspējīgu mobilitāti, tajā skaitā uzlabojot satiksmes drošību, izmantojot inovācijas.

Baltijas valstis paredz 5G tīklu ieviešanu "Via Baltica" maģistrālē, lai uzlabotu savienoto transportlīdzekļu savstarpējo izmantošanu, kā arī, lai savienotu Baltijas valstis ar citiem būtiskiem Eiropas transporta koridoriem.

Ministrs pauda, ka 5G tehnoloģijas, nenoliedzami, galvenokārt lietojamas industriāliem mērķiem, bet izteica cerību, ka no tā ieguvēji būs arī iedzīvotāji.

Jau vēstīts, ka pirmdien Rīgā sācies Eiropas 5G ekosistēmas forums "5G Techritory", pulcējot vadošus jomas ekspertus un praktiķus no visas pasaules. Foruma mērķis ir pārrunāt aktuālākos ar 5G ieviešanu saistītos jautājumus, uzstādīt politisko un stratēģisko dienaskārtību nākamajai dekādei.

Forums notiks līdz ceturtdienai, 25.novembrim.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Ekonomika Nodokļu ieņēmumi pirmajā ceturksnī par 1,2% atpaliek no plānotā

Nodokļu ieņēmumos šogad pirmajos trijos mēnešos iekasēti 3,325 miljardi eiro, kas ir par 40,7 miljoniem eiro jeb 1,2% mazāk, nekā plānots, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas pārstāvji.

Lasiet arī

Interesanti fakti Ko latviešiem darīt lidmašīnā, kamēr viņi lido uz kūrortu (+VIDEO)

Svarigs padoms: ierobežojiet kofeīna un alkohola patēriņu.

Kriminālziņas Valdība plāno precizēt Sankciju koordinācijas padomes uzdevumus

Valdība ar grozījumiem Starptautisko un Latvijas nacionālo sankciju likumā precizēs Sankciju koordinācijas padomes (SKP) uzdevumus, izriet no Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavoto noteikumu grozījumu anotācijas Tiesību aktu portālā.

Kriminālziņas Zviedrijas pilsētā Malmē pirms Eirovīzijas dedzināts Korāns

Zviedrijas pilsētā Malmē, kur notiks Eirovīzijas dziesmu konkurss, kāds vīrietis un sieviete piektdien dedzināja Korāna eksemplāru.

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenu izmaiņām nav vienotas tendences

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas valstu galvaspilsētās bija vērojamas atšķirīgas tendences degvielas cenām, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.