Tirdzniecības centri nomas maksas atlaidēs zaudējuši 63 miljonus eiro

Ekonomika
LETA 12:52, 19.05.2021 0

Tirdzniecības centri, nomniekiem piešķirot nomas maksas atlaides Covid-19 pandēmijas laikā, zaudējuši 63 miljonus eiro, trešdien Valsts zemes dienesta rīkotajā diskusijā "Kā Covid-19 pandēmija ietekmējusi nekustamā īpašuma tirgu?" sacīja Nekustamā īpašuma attīstītāju alianses (NĪAA) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Vanags.

 
Foto: LETA

Asociācijas vadītājs informēja, ka kopš pagājušā gada decembra tirdzniecības centru nomas maksas ieņēmumi samazinājušies par 60%, zaudējot kopumā 31 miljonu eiro, bet kopš Covid-19 pandēmijas sākuma neiegūtie nomas maksas ieņēmumi sasniedz 63 miljonus eiro.

Vienlaikus kā pozitīvu ziņu Vanags minēja valdības piešķirto 20 miljonu eiro atbalstu tirdzniecības centriem nomas maksu zaudējumu kompensācijai, taču uzsvēra, ka Latvijas tirdzniecības centri joprojām ir nevienlīdzīgā situācijā, salīdzinot ar Lietuvas un Igaunijas tirdzniecības centriem, kuros epidemioloģiski droši veikali var darboties.

"Arī tradicionālās tirdzniecības apgrozījums samazinājies, taču ļoti strauji pieaug e-komercijas apgrozījums. Tas radījis tiešu ietekmi uz augošo pieprasījumu pēc noliktavām un loģistikas centriem," sacīja Vanags.

NĪAA vadītājs pastāstīja, ka pieprasījums pēc noliktavu telpām patlaban jau pārsniedz piedāvājumu un arī turpmāk gaidāms gan pieprasījuma pieaugums, gan arī jaunu noliktavu telpu būvniecība.

Vanags arī pauda viedokli, ka šo attīstību var piebremzēt vienīgi būvniecības izmaksu kāpums.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Nodokļu ieņēmumi pirmajā ceturksnī par 1,2% atpaliek no plānotā

Nodokļu ieņēmumos šogad pirmajos trijos mēnešos iekasēti 3,325 miljardi eiro, kas ir par 40,7 miljoniem eiro jeb 1,2% mazāk, nekā plānots, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas pārstāvji.

Ekonomika «Viesmīlības nozare izmirst», pauž Latvijas Bāru asociācija (+VIDEO)

Valdība nevēlas "lieki" tērēties un apzināties, ka vietējie uzņēmumi ir viens no ekonomikas stūrakmeņiem.

Ekonomika Latvijai šogad prognozē straujāko ekonomikas izaugsmi starp Baltijas valstīm

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ceturtdien publiskotajā ziņojumā Latvijas ekonomikai šogad prognozē straujāko izaugsmi Baltijas valstīs. OECD prognozē, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad palielināsies par 1,8%.

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.

Lasiet arī

Ekonomika Nepatīkams atklājums: Latvijā ražotai pārtikai piemēro lielāku uzcenojumu

Latvijā ražotām olu, zivju un gaļas produktu precēm mazumtirdzniecības piegādes ķēdes posmā tiek piemērots vidēji lielāks uzcenojums nekā ārpus Latvijas ražotām precēm, secināts Konkurences padomes (KP) veiktajā tirgus izpētes noslēdzošajā sadaļā.

Ekonomika FM: pozitīvas tendences mazumtirdzniecībā vēl īsti nav redzamas (+VIDEO)

Konfidences indekss Latvijā kopš 2023. gada jūlija saglabājies vienmērīgi zemā līmenī.

Sabiedrība Krievijas un Baltkrievijas karogi Latvijas veikalos tomēr neparādīsies

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Pārtikas aprites uzraudzības likumā, kas tostarp paredz noteikt mazumtirdzniecības uzņēmumiem informāciju par Krievijā un Baltkrievijā ražotiem produktiem tirdzniecības vietā norādīt tikai rakstveidā.

Ekonomika Ukraina ir gatava piedāvāt plašu pārtikas preču klāstu

Ukrainas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (pārstāvniecība Latvijā), paziņo par savu gatavību atbalstīt Latvijas biznesu uzticamu un izdevīgu alternatīvu piegādes kanālu meklēšanā.