Lietuva ir gatava īstenot "Rail Baltica" projektu līdz 2026.gadam

Ekonomika
LETA 16:31, 17.06.2020 1

Lietuva ir gatava īstenot dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" projektu līdz 2026.gadam un Eiropas Revīzijas palātas brīdinājumu par būtisku projekta sadārdzināšanos uzlūko kā vērtīgu ieteikumu krājumu, trešdien paziņojis Satiksmes ministra vietnieks Gītis Mažeika.

 

Kā ziņots, otrdien publiskotajā Eiropas Revīzijas palātas audita atzinumā secināts, ka projekts īsā laika posmā sadārdzinājies par 2,352 miljardiem eiro līdz septiņiem miljardiem eiro un ka pastāv riski tā pabeigšanai noteiktajā termiņā.

"Gribu vēlreiz uzsvērt - Lietuva ir gatava īstenot projektu līdz 2026.gadam, un, lai to izdarītu, Lietuvā nav vajadzīgas nekādas būtiskas projekta pārvaldības reformas," ziņu aģentūrai BNS atsūtītajā komentārā norādījis Mažeika.

Pēc viņa vārdiem, Lietuva jau šogad plāno izvēlēties darbuzņēmēju, kas izbūvēs posmu no Kauņas līdz Latvijas robežai, bet darbus sākt nākamgad.

"Šo darbu veikšanai mēs esam iesnieguši pieteikumu papildu finansējumam 328 miljonu eiro apmērā," piebildis satiksmes viceministrs.

Viņš atzīmējis, ka auditori izvirzījuši arī jautājumus par "Rail Baltica" ekonomisko dzīvotspēju, budžeta pieauguma kontroli un ilgtermiņa finansējumu.

Mažeika paudis viedokli, ka auditori precīzi definējuši problēmu būtību, un izteicis cerību, ka jautājums par "Rail Baltica" ilgtermiņa finansējumu tiks izvirzīts sarunās par Eiropas Savienības (ES) finansiālo atbalstu 2021.-2027.gadam.

“Mēs no savas puses kopā ar partneriem darām visu, lai pārvaldītu projekta budžetu, gan kontrolējot dārgus tehniskos risinājumus, gan palielinot atdevi. Piemēram, Kauņas-Viļņas posms būtiski palielina visa projekta sociālekonomisko rentabilitāti,” norādījis viceministrs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Vidzemes tūrisma uzņēmēja: sezonas laikā visbiežāk viesojas latvieši (+VIDEO)

Cilvēki galvenokārt par kempingu uzzina no citiem viesiem, tīmekļvietnes, vietnēm Facebook un Instagram, vietnes TikTok.

Ekonomika Tet izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī, liecina kompānijas publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenas pagājušajā nedēļā pamatā samazinājās

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas galvaspilsētās degvielas cenas samazinājās, izņemot benzīna cenu Rīgā, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Lasiet arī

Sabiedrība Piešķir nosaukumus jaunbūvējamām Rail Baltica dzelzceļa stacijām Latvijā

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" jaunbūvējamām dzelzceļa stacijām Latvijā ar satiksmes ministra Kaspara Briškena (P) rīkojumu piešķirti nosaukumi, liecina par "Rail Baltica" īstenošanu Latvijā atbildīgās SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ekonomika «‎Rīgas Centrālā stacija ir uzrakta, velotiltiņš ir uzbūvēts debesīs»‎ (+VIDEO)

"Rail Baltica" projekts netiks realizēts līdz 2030. gadam, pauž deputāts.

Sabiedrība VDD: turpmāka «Rail Baltica» izbūves aizkavēšanās nav pieļaujama

Neraugoties uz esošajiem sarežģījumiem, turpmāka "Rail Baltica" infrastruktūras izbūves aizkavēšanās nav pieļaujama un projektā ir nepieciešama mērķtiecīga risku pārvaldība, teikts Valsts drošības dienesta (VDD) pagājušā gada darbības pārskatā.

Sabiedrība Ekspluatācijā nodota «Rail Baltica» pirmā no astoņām Rīgas Centrālā mezgla daļām

Ekspluatācijā nodota dzelzceļa "Rail Baltica" pirmā no astoņām Rīgas Centrālā mezgla daļām, aģentūrai LETA pavēstīja par dzelzceļa projekta īstenošanu Latvijā atbildīgās SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" pārstāvji.