Ceļu būvē strādājošo skaits šogad var samazināties par vairāk nekā 35%!

Ekonomika
LETA 09:03, 26.01.2020 1

Saistībā ar finansējuma un darba apjoma samazināšanos šogad ceļu nozares uzņēmumos strādājošo darbinieku skaits samazināsies par vairāk nekā 35%, aģentūrai LETA norādīja biedrības "Latvijas ceļu būvētājs" valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

 

Viņš pauda, ka Latvijas Saeima, valdība, Satiksmes ministrija un Finanšu ministrija nav spējušas un "arī nav gribējušas" izpildīt spēkā esošajā "Nacionālās attīstības plānā 2014-2020" noteiktos mērķus 2020.gadam.

"Skaudrā realitāte liecina par dramatisku finansējuma samazinājumu ceļu nozarei, kura rezultātā pēc dažiem gadiem autobraucēji jau ar zināmu nostalģiju varēs atcerēties, cik lieliskā stāvoklī ceļi bija 2019.gadā," norādīja Bērziņā, uzsverot, ka vēl pavisam nesen, 2018.gadā, "valdība optimistiski plānoja, ka investīciju apjoms nozarē šogad, 2020.gadā sasniegs 325,6 miljonus eiro, bet tagad ir redzams, ka realitātē no sapņiem pāri palikuši tikai 86,3 miljoni eiro - nepilnas četras reizes mazāk".

Viņš pauda, ka šīs valdības taktika ir nerunāt par šodienas problēmām, nepiedāvāt risinājumus, bet "sapņot un diskutēt par tālāku laiku, piemēram, par ātrgaitas valsts ceļu "mugurkaulu" starp lielākajām pilsētām 2040.gadā", piebilstot, ka nav zināms, vai "tiek sapņots" arī par finansējuma avotiem.

Bērziņš pauda, ka realitātē saistībā ar finansējuma un darba apjomu samazinājumu pirmie ceļu būves uzņēmumi jau ir pārtraukuši darbību, savukārt citi atlaiž darbiniekus. Nākotnē tas atstās būtisku ietekmi uz darbu kvalitāti, jo pat gadījumā, ja finansējums tiks palielināts, sagatavot speciālistus un apmācīt darbiniekus nāksies no jauna, norādīja "Latvijas ceļu būvētājs" vadītājs.

Viņš norādīja, ka ceļu, tiltu un dzelzceļu būvē pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) 2019.gada novembra datiem strādāja 9100 darbinieki.

""Latvijas ceļu būvētājs" veica aptauju, kas rāda, ka šogad darbinieku skaits samazināsies līdz aptuveni 5500 strādājošo, tas ir, samazināsies par 3500. Visticamāk, ka turpinoties šādai politikai strādājošo skaits ik gadu saruks vēl vairāk," pauda Bērziņš.

Viņš arī skaidroja, ka pēc provizoriskām aplēsēm, šogad nozares uzņē

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Daugavas HES izstrādāts lielākais apjoms pēdējo 25 gadu laikā (+VIDEO)

Latvija ir labā ceļā uz atjaunojamās enerģijas mērķu sasniegšanu.

Ekonomika Gulbe: Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī

Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī, ja vien nenotiks kādi satricinājumi, intervijā aģentūrai LETA atzina Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe.

Ekonomika Būtiski mainīti principi, pēc kādiem mājsaimniecības nodod elektrību tīklā

Atbilstoši grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā ar maiju sāks darboties neto norēķinu sistēma, kas paredz mājsaimniecību ar saules paneļiem savstarpējos norēķinus naudas izteiksmē.

Ekonomika Latvijā vairāk nekā 90% iedzīvotāju pirkumiem internetā izmanto datorus

Latvijā vairāk nekā 90% iedzīvotāju pirkumiem internetā izmanto datorus, tomēr arvien vairāk cilvēku pirkumiem sāk izmantot arī mobilos telefonus, liecina starptautiskā interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmuma "Gemius" veiktās aptaujas dati.

Lasiet arī

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā piekāpjas Kanādai

Latvijas hokejisti ceturtdien Vantā pasaules U-18 čempionāta ceturtdaļfinālā cieta zaudējumu mačā ar vienaudžiem no Kanādas.

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.