Atklāta jauna rūpnīca "Sērenes piens", kas strādās tikai eksportam (+FOTO)

Ekonomika
11:44, 12.11.2019 0

Investējot miljonu eiro, Jaunjelgavas pagasta Sērenē pēc remontdarbiem atklāts piena pārstrādes uzņēmums "Sērenes piens".

 

Patlaban uzņēmums ir darbības uzsākšanas procesā, un tiek cerēts, ka jau pavisam drīz tiks nospiesta ražošanas palaišanas poga, lai vēl šogad varētu saražot pirmās akavi tipa baltā siera partijas un nosūtīt potenciālajiem sadarbības partneriem – privātā zīmola turētājiem, lat.bb.lv informēja uzņēmums. Plānots, ka ražošanas jaudas tiks pakāpeniski palielinātas, nākamā gada laikā sasniedzot 40 tonnas pārstrādāta piena dienā.

“Bez darba vietām, ienākumiem iedzīvotājiem, ekonomiskās kopdarbības, kur “Sērenes piens” būs arī esošo uzņēmumu klients un zemnieku produkcijas pircējs. Mūs priecē, ka ieguldītāji un ražotāji ir noticējuši veiksmīgai darbībai un nākotnei Sērenē un Jaunjelgavas novadā,” atzīst Jaunjelgavas novada domes priekšsēdētājs Guntis Libeks.

Sērēnē dzīvo nepilns tūkstotis iedzīvotāju, tādēļ 40 darba vietas, kas būs pieejamas ražotnē pēc pilnas ražošanas atjaunošanas 2020.gadā, ir svarīgs notikums visai apkaimei. Patlaban uzņēmums nodrošinās 20 darba vietas.

Uzņēmuma līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Jānis Ruskis pārliecināts, ka ir ļoti svarīgi uzturēt un dažādot saimniecisko rosību salīdzinoši nelielos ciemos. Un vietējā kapitāla nišas produktu ražotājs ir piemērots risinājums. Viņš uzsver, ka ir ļoti svarīgi panākt, lai cilvēki var strādāt savā ciemā un netērētu papildu līdzekļus, lai dotos uz darbu Aizkrauklē, Rīgā vai citviet.

Ražotni vadīs neliela pieredzējušu profesionāļu komanda, tādējādi “Sērenes piens” būs efektīvi pārvaldīts un atbildīgs uzņēmums. Plānots, ka ražošanas jaudas tiks palielinātas pakāpeniski, lielu uzmanību pievēršot atbildīgai kvalitātes, finanšu un vides politikai.

“Mēs lieliski apzināmies, ka uzņēmuma darbinieki, piena piegādātāji, Sērenes iedzīvotāji, pagasta un novada pašvaldības ir mūsu svarīgākie sabiedrotie, bez kuru izpratnes un atbalsta “Sērenes piens” nespēs kļūt par veiksmīgu piena pārstrādes produktu ražotāju,” uzsver Ruskis.

Atjaunotajā Sērenes piena pārstrādes rūpnīcā plānots ar privātajiem zīmoliem pēc klientu pasūtījuma ražot akavi tipa balto sieru sālījumā un termizēto skābo krējumu ar garu uzglabāšanas termiņu. Galvenie tirgi – Vācija, Zviedrija un Lielbritānija, Saūda Arābija, kā arī citas Āzijas reģiona valstis. Ražotnes darbības atjaunošanā plānots ieguldīt aptuveni vienu miljonu eiro.

SIA “Sērenes piens” ir dibināts 2019.gadā ar mērķi atjaunot Jaunjelgavas pagasta Sērenē esošās piena pārstrādes un siera ražotnes darbību, kas iepriekš piederēja maksātnespējīgajam uzņēmumam SIA “Latvian Dairy”. Uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 100 000 eiro. SIA “Sērenes piens” īpašnieki un vadītāji ir Andris Eģītis un Jānis Ruskis. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jānis Ruskis ir pieredzējis pārtikas ražošanas nozares profesionālis, kuram ir arī liela pieredze piena pārstrādes jomā. Vairāk nekā desmit gadus ilga pieredze pārtikas pārstrādē ir visai uzņēmuma vadības komandai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Lasiet arī

Sabiedrība Abu Meri: Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu

Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sports PSG futbolisti nodrošina Francijas čempiontitulu

Parīzes "Saint-Germain" (PSG) futbolisti svētdien pēc tuvākās sekotājas "Monaco" zaudējuma 31.kārtas spēlē nodrošināja Francijas čempiontitulu trešo sezonu pēc kārtas.

Pasaule Kijiva: Divi Vācijā nodurtie ukraiņi bija karavīri

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka divi Ukrainas pilsoņi, kas sestdien tika nodurti Vācijā, bija Ukrainas karavīri, kas šajā valstī atradās rehabilitācijas kursa dēļ.

Sabiedrība Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda

Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".