• Edijs,
  • Edvīns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Psihiatrijas un narkoloģijas centrs ieviesis konsultācijas dežūrtālruni

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 16:30, 01.02.2024


Saistībā ar pieaugošo sabiedrības interesi par psihisko veselību un dažādiem psihiskās veselības aprūpes pakalpojumiem Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs (RPNC) ievieš psihiatriskās konsultācijas dežūrtālruni.


Foto: LETA

RPNC valdes priekšsēdētāja Sandra Pūce norādīja, ka, ņemot vērā šā brīža iedzīvotāju psihiskās veselības stāvokli un raugoties uz garajām pieraksta rindām pie psihiatriem, pirmais speciālists pie kā cilvēkam būtu primāri jāvēršas, ir viņa ģimenes ārsts. Taču ģimenes ārstiem ir specifiski jautājumi saistībā ar pacienta psihisko veselību, tādēļ tālruņa numurs ir domāts tieši viņu atbalstam.

Uz dežūrpsihiatra telefonu aicināti zvanīt un konsultēties iedzīvotāji, ģimenes ārsti, ārsti speciālisti un ārstniecības iestādes, kā arī valsts iestādes, kas ikdienā darbā saskaras ar cilvēkiem ar psihiskās veselības traucējumiem, lai saņemtu profesionālu informāciju, kas palīdzētu pieņemt lēmumu, kā rīkoties ar psihiskiem izaicinājumiem saistītās situācijās, skaidroja Pūce.

Ar psihiatru varēs konsultēties par psihiskās veselības akūtiem notikumiem, pareizo lēmumu pieņemšanu par ārstēšanas iespējām, par situācijām saistībā ar līdzcilvēku psihisko veselību, kas var radīt apdraudējumu pašam cilvēkam un sabiedrībai; piemērotāko taktiku rīcībai.

Tāpat ar psihiatru varēs konsultēties valsts un pašvaldības iestāžu darbinieki, tai skaitā ārstniecības, kuri ikdienā saskaras ar cilvēkiem ar psihiskiem un uzvedības traucējumiem, varēs saņemt nepieciešamās konsultācijas saistībā ar palīdzības sniegšanas iespējām.

Psihiatriskās konsultācijas dežūrtālruņa mērķis ir veicināt pieejamību sarunai ar psihiatru gan veselības, gan psihiskās veselības aprūpes pakalpojumu un palīdzības sniegšanas organizatorisku jautājumu risināšanā.

RPNC aicina iedzīvotājus ņemt vērā, ka šis telefona numurs nav paredzēts individuālu pacientu konsultēšanai, tai skaitā psihoterapeitiskam atbalstam, recepšu izrakstīšanai, nosūtījumu un izziņu izsniegšanai. Ar jautājumiem par ārstēšanu, zāļu lietošanu, to blakusparādībām un citiem RPNC aicina vērsties pie sava ārstējošā ārsta.

Uz psihiatriskās konsultācijas dežūrtālruni 2542 8561 var zvanīt darba dienās no plkst.8 līdz plkst.16. Ja psihiatrs zvana brīdī runās ar citu klientu un nevarēs uzreiz uz zvanu atbildēt, viņš atzvanīs darba laikā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Aptauja: Arvien mazāk iedzīvotāju ikdienā cenšas ierobežot sāls patēriņu

Nedaudz vairāk kā ceturtdaļa jeb 28% iedzīvotāju ikdienā cenšas ierobežot sāls patēriņu, kas ir par 9% mazāk nekā gadu iepriekš, un ir zemākais rādītājs pēdējo septiņu gadu laikā, liecina jaunākā Veselības indeksa pētījuma dati.

Veselība Latvijas ārsti un pacienti vienojās cīņā pret melanomu (+VIDEO)

"Diemžēl daudzi no mums vēl nesaprot, ka āda ir ne tikai lielākais, bet arī ļoti svarīgs orgāns".

Veselība Latvijā sāk piedāvāt īpaši saudzīgu redzes lāzerkorekciju

Procedūra, kas pazīstama kā uzlabotā virsmas ablācija (Advanced Surface Ablation, ASA) ir ļoti progresīvs veids, kā veikt fotorefraktīvo keratektomiju jeb radzenes pārveidošanu ar lāzeru. Tajā izmanto sarežģītus eksimēru lāzerus, kas spēj optimāli pielāgot procedūras gaitu, lai pārveidotu radzenes priekšējo virsmu un uzlabotu redzi.

Veselība Daudzām sievietēm svarīgākais: ko iesaka darīt Latvijas ginekologi (+VIDEO)

Regulāri vingrojot, iespējams nostiprināt muskulatūru.

Lasiet arī

Veselība Latvijā 25% iedzīvotāju darba devējs rūpējas par viņu emocionālo veselību

Latvijā 25% iedzīvotāju apliecina, ka darba devējs rūpējas par viņu emocionālo veselību, informēja apdrošināšanas kompānijas pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Veselība «Dakter, es neatceros»: 70% Latvijas iedzīvotāju ir atmiņas traucējumi (+VIDEO)

Pašlaik pacientiem ģimenes ārsta praksē ir izteikti jūtamas kovida sekas – smadzeņu migla.

Sabiedrība Rakstnieks Jurģis Liepnieks: «Vientulība nogalina» (+VIDEO)

Latvijas iedzīvotājiem sāka attālināti palīdzēt atrast sociālo loku.

Veselība Trešdaļa iedzīvotāju dzīvo ar sajūtu, ka nepaspēj paveikt visu vajadzīgo

Trešdaļa Latvijas iedzīvotāju dzīvo ar sajūtu, ka nepaspēj paveikt visu vajadzīgo, liecina pētījumu aģentūras "Norstat" veiktās aptaujas dati.