• Indriķis,
  • Ints,
  • Namejs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Divas receptes ar skābo, bet veselīgo cidomiju

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 15:01, 04.11.2022


Cidonijas visbiežāk ierastas kā galvenās varones dažādiem gardumiem – sukādes, sīrups utt. Taču tās lieliski izmantojamas arī kulinārijā - dažādās marinādēs, kā piedevas un interesantās receptēs.


Lai labi garšo!

Cidoniju sviests

Sastāvdaļas: 4 glāzes ūdens, 1 glāze cukura, apmēram puskilograms cidoniju, 2 ēdamkarotes svaigi spiestas citronu sulas.

Pagatavošana: cidonijas nomizo, sagriež četrās daļās, atbrīvo no sēklām. Katliņā lej ūdeni un cukuru, vāra apmēram divas minūtes. Pievieno cidonijas un vāra uz vidējas uguns apmēram 45 minūtes, līdz brīdim, kad cidonijas kļuvušas mīkstas. Noņem no uguns. Cidonijas atdala no sīrupa, taču sīrupu saglabā. Cidonijas liek blenderī, pievieno citronu sulu, un sablendē viendabīgā masā. Sīrupu turpina vārīt, līdz tas kļūst arvien biezāks. Tad ņem nost no uguns un iemaisa sablenderēto cidoniju masā. Iegūto masu atdzesē, ievieto kādā hermētiski noslēgtā traukā un liek ledusskapī. Šādi sagatavotu cidoniju sviestu var uzglabāt ledusskapī līdz pat diviem mēnešiem. Kā lietot šādu cidoniju sviestu? Pamēģiniet to kopā ar kraukšķīgu graudu maizi un plānu šķēli uz sava mīļākā cietā siera.

Cūkgaļa ar cidonijām

Sastāvdaļas: cūkgaļa, cidonijas, sviests, sīpoli, cukurs, sāls, pipari.

Pagatavošana: gabaliņos sagrieztu cūkgaļu un izkarsētā sviestā apcep. Apcepto gaļu pārlej ar tik daudz verdoša ūdens, lai tā būtu apsegta, un sautē 20 minūtes. Cidonijas sagriež šķēlītēs un kopā ar apceptiem sīpoliem, sāli, pipariem, cukuru pievieno gaļai, turpina uz mazas liesmas sautēt līdz gaļa ir mīksta. Gaļu liek sasildītā bļodā, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem. Klāt pasniedz ar mizu ceptus kartupeļus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Kāpēc vasarā ir svarīgi ēst ogas, skaidro eksperte (+VIDEO)

Pirms lietošanas ogas vienmēr īpaši rūpīgi jānomazgā, lai izvairītos no baktēriju vai pesticīdu piesārņojuma.

Veselība SPKC turpina meklēt streptokoka infekcijas uzliesmojuma avotu

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) turpina izmeklēt streptokoka infekcijas uzliesmojuma avotu, aģentūru LETA informēja SPKC pārstāve Ilze Ūdre.

Veselība RAKUS Onkoloģijas centra pārbūvei nepieciešami 81,2 miljoni eiro

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) 81,2 miljonus eiro vērtos pārbūves darbus varētu sākt nākamā gada sākumā, šodien pēc sarunām ar RAKUS valdi informēja Veselības ministrija (VM).

Veselība Saspringtākos dzīves posmos centieties saglabāt mieru un līdzsvaru (+VIDEO)

Stress ir neizbēgama mūsu ikdienas daļa, tomēr ir svarīgi, kā mēs ar to tiekam galā.

Lasiet arī

Kriminālziņas Eksperts: zagļi izmanto informāciju, ar ko dalāmies soctīklos (+VIDEO)

Iesaka kritiski paskatīties uz savu mājokli no drošības viedokļa.

Sabiedrība "Tehnisku iemeslu dēļ" priekšlaicīgi pabeidz svētku tautas deju lielkoncertu

"Tehnisku iemeslu dēļ" piektdienas vakarā priekšlaicīgi tika pabeigts tautas deju lielkoncerts "Es atvēru Laimas dārzu" Daugavas stadionā, aģentūrai LETA apstiprināja Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Ertmane.

Sabiedrība Applūdušajos laukos zemeņu ražas šogad nebūs vai arī būs sliktākā kvalitātē

Saimniecībās, kurās lauki ir applūduši un nav pilnveidota meliorācijas sistēma, zemeņu ražas šogad nebūs vai arī puvju ietekmē tā būs sliktākā kvalitātē, aģentūrai LETA pastāstīja "Augusta zemeņu" agronoms Guntars Dzērve.

Pasaule ASV Valsts departaments atlaiž vairāk nekā 1300 karjeras diplomātu

Saskaņā ar ASV prezidenta Donalda Trampa ierosināto plānu valdības aparāta reorganizācijai, ASV Valsts departaments atlaiž vairāk nekā 1300 karjeras diplomātu un ierēdņu, piektdien paziņojusi augsta ranga amatpersona.