Cidoniju sviests
Sastāvdaļas: 4 glāzes ūdens, 1 glāze cukura, apmēram puskilograms cidoniju, 2 ēdamkarotes svaigi spiestas citronu sulas.
Pagatavošana: cidonijas nomizo, sagriež četrās daļās, atbrīvo no sēklām. Katliņā lej ūdeni un cukuru, vāra apmēram divas minūtes. Pievieno cidonijas un vāra uz vidējas uguns apmēram 45 minūtes, līdz brīdim, kad cidonijas kļuvušas mīkstas. Noņem no uguns. Cidonijas atdala no sīrupa, taču sīrupu saglabā. Cidonijas liek blenderī, pievieno citronu sulu, un sablendē viendabīgā masā. Sīrupu turpina vārīt, līdz tas kļūst arvien biezāks. Tad ņem nost no uguns un iemaisa sablenderēto cidoniju masā. Iegūto masu atdzesē, ievieto kādā hermētiski noslēgtā traukā un liek ledusskapī. Šādi sagatavotu cidoniju sviestu var uzglabāt ledusskapī līdz pat diviem mēnešiem. Kā lietot šādu cidoniju sviestu? Pamēģiniet to kopā ar kraukšķīgu graudu maizi un plānu šķēli uz sava mīļākā cietā siera.
Cūkgaļa ar cidonijām
Sastāvdaļas: cūkgaļa, cidonijas, sviests, sīpoli, cukurs, sāls, pipari.
Pagatavošana: gabaliņos sagrieztu cūkgaļu un izkarsētā sviestā apcep. Apcepto gaļu pārlej ar tik daudz verdoša ūdens, lai tā būtu apsegta, un sautē 20 minūtes. Cidonijas sagriež šķēlītēs un kopā ar apceptiem sīpoliem, sāli, pipariem, cukuru pievieno gaļai, turpina uz mazas liesmas sautēt līdz gaļa ir mīksta. Gaļu liek sasildītā bļodā, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem. Klāt pasniedz ar mizu ceptus kartupeļus.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Pievienojiet komentāru
Anonīmi komentāri
Atbilēt
Anonīmi komentāri