Jautājam speciālistam. Vai pilnmēness ietekmē cilvēka psihi?

Veselība
VS.LV 14:28, 27.09.2022 0

Esam liela ģimene, tāpēc nereti dažādās situācijās ir grūti atrast kompromisu. Tad, protams, ir strīdi un nesaprašanās. Esmu ievērojusi, ka situācijas saasinās tieši tad, kad kalendārā atzīmēts pilnmēness. Tad savā starpā konfliktē teju visi, ko pazīstu. Vai tā ir likumsakarība vai vienkārša sagadīšanās? Jo esmu dzirdējusi, ka pilnmēness ietekmē organismu – ir grūtāk iemigt un cilvēki kļūst, ja tā var teikt, uzbudinātāki. Vai pilnmēness arī varētu būt vainojams pie nesaskaņām savstarpējās attiecībās?

Arta (60)

 

Astrologi uzskata, ka pilnmēnesī Saules (saprāts) un Mēness (emocijas) enerģijas cīnās par to, kura gūs uzvaru, un šī sacensība vistiešākajā veidā ietekmē arī cilvēkus un viņu ikdienu šajā laikā. Līdz ar to atbilde, ir skaidra – pilnmēness var un arī ietekmē cilvēku emocionālo stāvokli.

Šajā laikā ir jāsargās no pārliekām emociju izpausmēm. Labāk nemaz necentieties noskaidrot attiecības, jo rezultātā sagaidāmi tikai bezjēdzīgi skandāli un ilgas sirdssāpes. Nebūtu vēlams risināt jautājumus, kur nepieciešama racionāla pieeja. Nedrīkst ņemt pie sirds citu cilvēku izteikumus un arī pašam jāsavaldās, ja rodas vēlme izplūst emocijās vai asarās. Mieru, tikai mieru!

Šajā laikā nav vēlams arī lietot alkoholu un jābūt uzmanīgiem ar medikamentiem un nekādas pašārstēšanās. Jāatceras, ka arī nervu sistēma šajā laikā ir ļoti nestabila, tāpēc neļaujiet sevi izprovocēt. Nogaidiet piemērotāku laiku sarunām. Vislabāk sasāpējušos jautājumus un konfliktsituācijas risināt, kad pilnmēness ir garām. Ko vēl nedarīt pilnmēness laikā:

• Nevajag sūroties par dzīvi – visi spriedumi šobrīd balstīti tikai emocijās un no tā nekas nemainīsies;

• Nekļūstiet par ieroci citu cilvēku rokās, bet saglabājiet vēsu prātu un turieties pie saviem principiem;

• Nenosodiet un nekritizējiet sevi, tam šajā laikā nav racionāla pamata un iemeslu;

• Nekrītiet izmisumā, nekļūstiet par savu emociju „vergu”’;

• Neplānojiet operācijas, zobārsta apmeklējumu, jo brūces var asiņot stiprāk nekā parasti (asiņošanu var būt grūti apturēt);

• Nepārēdieties, jo vairāk nekā citkārt organismā var veidoties tauku rezerves;

• Neejiet pastaigās vēlos vakaros un pa nepazīstamām vietām – tieši pilnmēnesī kriminālā pasaule un psihiski nelīdzsvaroti cilvēki visaktīvāk "iziet ielās".

Atbildi sniedza Sertificēta astrologu padome

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Lasiet arī

Ekonomika «Viesmīlības nozare izmirst», pauž Latvijas Bāru asociācija (+VIDEO)

Valdība nevēlas "lieki" tērēties un apzināties, ka vietējie uzņēmumi ir viens no ekonomikas stūrakmeņiem.

Kriminālziņas Aiztur ārzemnieku par 350 eiro kukuļa piedāvāšanu policistiem

Rīgā aizturēts ārzemnieks par 350 eiro kukuļa piedāvāšanu policistiem, informē Valsts policija.

Sabiedrība Atbalsta grozījumus par valsts valodas zināšanu arī citiem Krievijas pilsoņiem

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, ar kuriem valsts valodas zināšanu prasību plānots piemērot vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu.

Ekonomika Latvijai šogad prognozē straujāko ekonomikas izaugsmi starp Baltijas valstīm

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ceturtdien publiskotajā ziņojumā Latvijas ekonomikai šogad prognozē straujāko izaugsmi Baltijas valstīs. OECD prognozē, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad palielināsies par 1,8%.