AP: Nākamā gada budžetā visvairāk finansējumam jāpieaug veselības aprūpei

Veselība
LETA 08:05, 20.07.2021 0

Nākamā gada budžetā visvairāk finansējumam ir jāpieaug veselības aprūpei, bet līdzekļu palielinājums jāparedz arī iekšlietu sistēmai, uzskata partiju apvienība "Attīstībai/Par!" (AP).

 

Veselības ministrija 2022.gada budžetā vēlas vislielāko papildu summu - 702,13 miljonus eiro.

Kā aģentūrai LETA atzina AP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja biedrs Andris Skride, ņemot vērā ierobežotās iespējas budžetā un citu nozaru vajadzības, visu šo summu nebūs iespējams piešķirt.

Taču medicīnas jomā ir jāatvēl procentuāli lielākais pieaugums, lai līdzekļus izlietotu pacientu situācijas uzlabošanai. Īpaši svarīgs ir papildu finansējums medikamentiem, kas nepieciešami onkoloģijas, reto slimību un arī citu saslimšanu pacientiem, uzskata deputāts, kurš pats ir praktizējošs mediķis.

AP frakcijas vadītāja vietnieks norādīja, ka nauda nepieciešama arī, lai sāktu ieviest mediķu jaunā atalgojuma modeli, kas sakārtos atlīdzības sistēmu un ietver arī atalgojuma palielināšanu mediķiem. Skride īpaši atzīmēja, ka jāpalielina medmāsu un medmāsu palīgu atalgojumu. Tāpat papildu līdzekļi nepieciešami paliatīvajai aprūpei, norādīja deputāts.

Politiķis norādīja, ka papildu līdzekļi jāpiešķir arī iekšlietu struktūrām, kurās darbinieku atalgojums ir nepieļaujami mazs un ir nepieciešams nodrošināt atbilstošas darba telpas.

Par summām konkrētāk varēs runāt pēc augusta datiem par budžeta iespējām, pēc kuru saņemšanas arī Sociālo un darba lietu komisija sēdēs vērtēs pieprasījumus labklājības un veselības budžetiem. Tajā skaitā deputāti skatīsies, vai pieprasījumos ir iekļauti nozaru profesionālo organizāciju rosinājumi, atzīmēja Skride.

Kā ziņots, nākamā gada budžetā ministrijas prioritārajiem pasākumiem papildus vēlas 1,68 miljardus eiro, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā.

Pagaidām vēl nav zināms, cik daudz 2022.gada budžetā būs pieejami papildu līdzekļi un kurus ministriju prioritāros pasākumus varētu atbalstīt.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība SPKC sniedz padomus talkas dalībniekiem (+VIDEO)

Lai āra darbs sagādātu prieku, jums jāievēro vienkārši noteikumi.

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Lasiet arī

Sabiedrība Ukrainai nodos 24 Latvijā konfiscētās automašīnas

Valdība otrdien nolēmusi bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 24 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus.

Ekonomika Pasludināts jaunā Rīgas pasažieru termināļa metu konkursa uzvarētājs

SIA "Riga Ropax Terminal" otrdien jaunā pasažieru un ro-ro kravu termināļa metu konkursa uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā par uzvarētāju atzina pasaulslavenās arhitektes Zahas Hadidas savulaik dibināto Lielbritānijas arhitektu biroju "Zaha Hadid Architects".

Sabiedrība Ēka var sagrūt: Ogrē daudzīvokļu mājas iedzīvotājiem jāatstāj dzīvokļi

Ogrē Draudzības ielas 4 daudzīvokļu ēkas iedzīvotājiem nekavējoties jāatstāj dzīvokļi ēkas bīstamības dēļ, apstiprināja pašvaldībā.

Pasaule Rīgikogu pasludina Maskavas patriarhātu par agresiju atbalstošu institūciju

Igaunijas parlaments pirmdien pieņēma paziņojumu, kurā nosoda Krievu pareizticīgo baznīcas Maskavas patriarhātu par Krievijas agresijas pret Ukrainu attaisnošanu un atbalstīšanu, kā arī pasludina Maskavas patriarhātu par institūciju, kas atbalsta Krievijas militāro agresiju.