Stradiņa slimnīca lūdz steidzami palīdzēt, lai veiktu kādu sarežģītu operāciju

Veselība
LETA 12:53, 13.10.2020 0

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīca lūdz steidzami atsaukties 0 negatīvās asinsgrupas donorus, dodoties uz jebkuru no asins nodošanas punktiem, jo slimnīcai steidzami jāveic sarežģīta operācija kādam pacientam, informēja slimnīcas pārstāve Janita Veinberga.

 

Operācijas sekmīgu rezultātu iespējams nodrošināt, ja Valsts asinsdonoru centrs spēs nodrošināt nepieciešamo daudzumu minētās asinsgrupas asiņu, kuru šobrīd trūkst, skaidro slimnīcā.

Ārstniecības iestāde aicina donorus izvērtēt savu veselības stāvokli un ievērot visus piesardzības pasākumus. Ierodoties nodot asinis, nav nepieciešams īpaši norādīt, ka tās paredzētas Stradiņa slimnīcas pacientam, jo viss savāktais daudzums primāri tiks nodrošināts konkrētajai operācijai, kas veicama steidzami.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Aptauja: Latvijā 40% autovadītāju pie stūres dzer kafiju

Latvijā 40% autovadītāju, braucot pie stūres, dzer kafiju, bet 39% autovadītāju mēdz runāt pa telefonu, aģentūru LETA informēja kāda SIA pārstāvji, atsaucoties uz "Atbildīgas braukšanas indeksa" aptauju.

Veselība Aptauja: Arvien mazāk iedzīvotāju ikdienā cenšas ierobežot sāls patēriņu

Nedaudz vairāk kā ceturtdaļa jeb 28% iedzīvotāju ikdienā cenšas ierobežot sāls patēriņu, kas ir par 9% mazāk nekā gadu iepriekš, un ir zemākais rādītājs pēdējo septiņu gadu laikā, liecina jaunākā Veselības indeksa pētījuma dati.

Veselība Latvijas ārsti un pacienti vienojās cīņā pret melanomu (+VIDEO)

"Diemžēl daudzi no mums vēl nesaprot, ka āda ir ne tikai lielākais, bet arī ļoti svarīgs orgāns".

Veselība Latvijā sāk piedāvāt īpaši saudzīgu redzes lāzerkorekciju

Procedūra, kas pazīstama kā uzlabotā virsmas ablācija (Advanced Surface Ablation, ASA) ir ļoti progresīvs veids, kā veikt fotorefraktīvo keratektomiju jeb radzenes pārveidošanu ar lāzeru. Tajā izmanto sarežģītus eksimēru lāzerus, kas spēj optimāli pielāgot procedūras gaitu, lai pārveidotu radzenes priekšējo virsmu un uzlabotu redzi.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Ekonomika NVA piedāvā darba devējiem finansiālu atbalstu darbinieku sagatavošanai

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) piedāvā darba devējiem finansiālu atbalstu vajadzīgo darbinieku sagatavošanai, īstenojot bezdarbnieka statusā NVA reģistrēto klientu praktiskās mācības darba vidē otrā, trešā vai ceturtā profesionālās kvalifikācijas līmeņa profesionālās kompetences ieguvei, informēja NVA.

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Kriminālziņas Finanšu noziedznieki Latvijā vēlas izkrāpt naudu, izmantojot robotus (+VIDEO)

Ja kāds sociālajos tīklos jums piedāvā ātru peļņu, neticiet.