• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lietuvā valsts nefinansēs sacensības ar Krievijas sportistu piedalīšanos

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 15:24, 08.03.2023


Lietuvā starptautiskās sacensības, kurās piedalīsies Krievijas un Baltkrievijas sportisti, nesaņems valsts finansējumu, paziņojusi Lietuvas Izglītības zinātnes un sporta ministrija.



Tā pavēstījusi, ka izglītības, zinātnes un sporta ministre Jurgita Šugždiniene parakstījusi starptautisko sporta sacensību finansēšanas aprakstu un apstiprinājusi, ka sacensības ar Krievijas un Baltkrievijas sportistu piedalīšanos Lietuvā valsts nefinansēs.

Ministre arī plāno parakstīt kopīgu memorandu ar Lietuvas Nacionālo olimpisko komiteju un sporta federācijām un organizācijām par nostāju saistībā ar Krievijas un Baltkrievijas sportistu piedalīšanos starptautiskajās sacensībās.

"Mēs vienojāmies, ka sagatavosim kopīgu pozīciju, kas tiks izsūtīta visām starptautiskajām federācijām un Starptautiskajai olimpiskajai komitejai. (..) Kopā mums jāizdara viss iespējamais, lai nepielaistu Krievijas un Baltkrievijas sportistus starptautiskajam sportam, kamēr turpinās agresija Ukrainā," ministrijas paziņojumā citēts Šugždinienes teiktais.

Ministre arī aicinājusi Lietuvas sporta federācijas veidot koalīcijas ar saviem starptautiskajiem partneriem un paust kopīgās pozīcijas Starptautiskajai olimpiskajai komitejai un starptautiskajām sporta federācijām.

Šugždiniene uzsvērusi, ka vairākums Lietuvas sporta federāciju nepiedalās starptautiskās sacensībās, ja tajās piedalās Krievijas un Baltkrievijas sportisti.

Ministrija uzskata, ka Krievijas un Baltkrievijas pārstāvji meklē apkārtceļus, lai varētu piedalīties olimpiskajās spēlēs.

Ministrija norādījusi, ka ir gatava piedalīties diskusijā ar starptautiskajām federācijām, paust Lietuvas nostāju un atbalstīt Lietuvas sporta federācijas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports NBA piešķir diskvalifikācijas spēlētājiem par mēģinājumu uzsākt kautiņu (VIDEO)

Nacionālās basketbola asociācija (NBA) Jūtas "Jazz" aizsargam Krisam Dannam un Hjūstonas "Rockets" pārstāvim Džabari Smitam par mēģinājumu uzsākt kautiņu piešķīra attiecīgi divu un vienas spēles diskvalifikāciju.

Sports Rallijā Ungārijā bojā iet četri skatītāji

Ungārijā "Esztergom Nyrges" rallijā svētdien, vienai no sacensību automašīnām nobraucot no ceļa un ietriecoties skatītājos, bojā gāja četri cilvēki, kamēr vēl vairāki tika savainoti.

Sports Merzļikins un «Blue Jackets» zaudē cerības iekļūt Stenlija kausa izcīņā

Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" svētdien zaudēja pat teorētiskas cerības iekļūt Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā.

Sports Graudiņa/Samoilova «Challenge» sērijas turnīrā sasniedz finālu

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova svētdien Brazīlijā profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" ranga turnīrā sasniedza finālu.

Lasiet arī

Ekonomika Valdība aicina uzņēmējus pārorientēt biznesu no Krievijas uz citām valstīm

Valdība ir gatava palīdzēt uzņēmējiem pārorientēt biznesu no Krievijas un Baltkrievijas uz citām valstīm, tā šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču apgalvoja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Ekonomists: jāpārstāj izplatīt Krievijas naratīvs par sankciju neefektivitāti

Mediju telpā jāpārstāj izplatīt Krievijas naratīvs par piemēroto sankciju neefektivitāti, šodien starptautiskajā konferencē "Efektīvas sankcijas: mērķi 2024.gadam" norādīja Kijivas Ekonomikas augstskolas vecākais ekonomists Bendžamins Hilgenstoks.

Sabiedrība ES sūtnis: sankciju ietekme uz Krievijas ekonomiku ir acīmredzama

Saistībā ar iebrukumu Ukrainā pret Krieviju noteikto sankciju ietekme ir acīmredzama un turpmāk šī ietekme būs arvien jūtamāka, šodien starptautiskajā konferencē "Efektīvas sankcijas: mērķi 2024.gadam" šādu vērtējumu pauda Eiropas Savienības (ES) sūtnis sankciju jautājumos Deivids O'Salivans.

Pasaule ES atceļ sankcijas «Yandex» dibinātājam Voložam

Eiropas Savienība (ES) atcēlusi sankcijas vairākiem cilvēkiem, tostarp informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "Yandex" dibinātājam Arkādijam Voložam, liecina bloka publiskotā oficiālā informācija.