Austrālija vēlreiz anulē pasaules labākā tenisista Džokoviča vīzu

Sports
LETA 09:37, 14.01.2022 2

Austrālija vēlreiz anulējusi planētas pirmās raketes tenisā Novaka Džokoviča vīzu, tādējādi viņam nebūs iespēja piedalīties Austrālijas atklātajā čempionātā.

 

Lēmumu anulēt vīzu pieņēmis Austrālijas imigrācijas ministrs Alekss Hoks.

Kā zināms, Džokovičs pagājušajā trešdienā ieradās Melburnā, kur varasiestādes konstatēja kļūdu viņa vīzas pieteikumā un to anulēja. Pirmdien tika apmierināta viņa apelācija un tenisists varēja palikt valstī.

Tiesa, imigrācijas lietu ministrs varēja personīgi lemt par vīzas atcelšanu Džokovičam.

Sašutumu Austrālijā izraisījis tas, ka Džokovičs bez Covid-19 potes spējis šķērsot valsts robežu, lai gan likums nosaka, ka valstī var iebraukt tikai potējušies ārzemnieki.

Jau ziņots, ka plašu rezonansi izraisīja Austrālijas atklātā tenisa čempionāta organizatoru lēmums piešķirt medicīnisku izņēmumu Džokovičam, kurš līdz šim vairījies publiski runāt par savu vakcinācijas statusu, aizbildinoties, ka tā ir privāta lieta. Vietnē "Instagram" tenisists pagājušajā nedēļā paziņoja, ka ir saņēmis medicīnisko izņēmumu, kas sniedz iespēju piedalīties turnīrā, un jau ir ceļā uz Austrāliju.

Džokovičs Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarējis deviņas reizes un ar šveicieti Rodžeru Federeru un spāni Rafaelu Nadalu dala "Grand Slam" titulētāko tenisistu godu - viņiem katram ir pa 20 trofejām.

Sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs - Austrālijas atklātais čempionāts - norisināsies no 17. līdz 30.janvārim.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (2)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Švjonteka Madrides turnīra finālā uzvar Sabaļenku (VIDEO)

Polijas tenisiste Iga Švjonteka sestdien Madrides "WTA 1000" finālā pasaules vadošo tenisistu duelī uzvarēja baltkrievieti Arinu Sabaļenko.

Sports Madrides Real futbolisti kļūst par Spānijas čempioniem

Madrides "Real" futbolisti sestdien savā laukumā svinēja uzvaru un 36.reizi kļuva par Spānijas čempioniem.

Sports Rihardam Bukartam hat-trick graujošā Latvijas hokejistu uzvarā

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien "Arēnā Rīga" ar graujošu uzvaru pār Norvēģiju noslēdza pārbaudes spēļu sēriju pirms pasaules čempionāta, Rihardam Bukartam izceļoties ar trim gūtiem vārtiem.

Sports Šilovs atvaira visus pretinieka metienus, Canucks iet tālāk (VIDEO)

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs piektdien atvairīja visus pretinieka metienus, bet uzbrucējs Teodors Bļugers vienreiz meta pa vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņu pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda izcīnīja uzvaru.

Lasiet arī

Sports Paziņo Latvijas izlases sastāvu Pasaules čempionātam

Latvijas vīriešu hokeja izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā pietaupītas vietas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošajiem vārtsargam Artūram Šilovam, uzbrucējam Teodoram Bļugeram un aizsargam Uvim Balinskim, otrdien preses konferencē paziņoja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sabiedrība Elektroenerģijas vidējā cena aprīlī Latvijā samazinājusies par 9%

Elektroenerģijas vidējā cena šogad aprīlī Latvijas tirdzniecības apgabalā bija 60,25 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir par 12% mazāk nekā martā un par 9% mazāk nekā 2023.gada aprīlī, liecina Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotais elektroenerģijas tirgus apskats.

Sabiedrība Autovadītāji Rīgā arvien biežāk brauc pa sabiedriskā transporta joslām

Autovadītāji Rīgā arvien biežāk pārkāpj liegumu braukt pa sabiedriskā transporta joslām, lēš biedrība "Izglītības, kultūras un inovatīvo projektu asociācija", kas īsteno kampaņu "Cieni sabiedrisko!".

Sabiedrība Ukrainai nodos 24 Latvijā konfiscētās automašīnas

Valdība otrdien nolēmusi bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 24 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus.