LOK stratēģija drīz paredz vismaz 50 atlētus Latvijas olimpiskajā komandā

Sports
LETA 22:19, 10.09.2020 0

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) stratēģija līdz 2030.gadam paredz vismaz 50 atlētus Latvijas olimpiskajā komandā, informēja LOK.

 
Foto: LETA

Pirmo reizi organizācijas vēsturē LOK apstiprinājusi ilgtermiņa stratēģiju līdz 2030.gadam. Atbilstoši modernai pieejai un Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) vadlīnijām "Agenda 2020", ir noteikti divi stratēģiskie uzdevumi.

LOK stratēģijas pirmais virziens paredz, ka 2030.gadā vairāk nekā puse Latvijas sabiedrības regulāri sporto. Lai to panāktu, ir noteikti trīs svarīgākie uzdevumi.

Pirmais uzdevums ir vairot olimpiešu popularitāti un klātbūtni ikdienā - iniciēt olimpiešu viesošanos savās skolās, kā arī nodrošināt aktīvu sportistu iesaisti komunikācijā. Otrais uzdevums ir motivēt sabiedrību būt aktīviem un kustēties vairāk - popularizēt aktīvu un veselīgu dzīvesveidu ar dažādu pasākumu un programmu palīdzību. Tāpat tas paredz veicināt aktīvāku jauniešu sporta attīstību un izplatību, kā arī uzsākt un nodrošināt sadarbību ar Jaunsardzi.

Trešais uzdevums ir iedrošināt tiekties uz izcilību, sekojot olimpiskajām vērtībām - turpināt un veicināt programmu "Sporto visa klase" visos Latvijas novados, panākot, ka sporta nodarbības katru mācību dienu aizvada pilnīgi visas klases. Šis uzdevums paredz arī modernas, mūsdienīgas un interaktīvas Sporta slavas zāles izveidi.

Savukārt stratēģijas otrais virziens paredz vismaz 50 atlētus Latvijas olimpiskajā komandā. Lai sasniegtu šo rezultātu, ir noteikti trīs svarīgākie uzdevumi.

Pirmais no tiem ir palīdzēt olimpiešiem sasniegt savus labākos rezultātus - papildinot treneru zināšanas, kā arī pilnveidojot motivācijas un atalgojuma sistēmu. Tāpat tas ietver sporta zinātnes, rehabilitācijas un psiholoģiskās sagatavotības nodrošināšanu.

Otrais uzdevums ir nostiprināt olimpisko federāciju patstāvību un atbildību par savu sporta veidu, kas nozīmē atbildību un pienākumu sadali starp organizācijām. Tāpat uzdevumā noteikts, ka nepieciešama talantu identificēšana un viņu noteikts atbalsts.

Savukārt trešais uzdevums ir iedrošināt nodarboties ar sportu un tiekties uz augstiem sasniegumiem. Šis uzdevums iekļauj sportistu izglītību, duālo karjeru un sociālo garantiju nodrošināšanu.

LOK stratēģija 2030.gadam ietver arī vienlīdzīgu iespēju nodrošināšana visiem olimpiskajā kustībā, neskatoties uz vecumu, dzimumu, ienākumiem vai jebko citu. Stratēģijā atrunāta arī ciešāka LOK partnerība ar Latvijas Paralimpisko komiteju (LPK), kā arī ciešāka sadarbība ar Izglītības un zinātnes ministriju.

Tāpat stratēģija paredz visu sporta veidu federāciju, tautas sporta organizāciju, pašvaldību un uzņēmēju iesaisti kopīgo mērķu sasniegšanai. Tā arī paredz vienotas un mūsdienīgas LOK pārvaldes izveidi, tajā integrējot Latvijas Olimpisko vienību (LOV) un Olimpiešu sociālo fondu, ieviešot LOK sistēmā vienotu zīmolu, nodrošinot efektīvu un vienkāršu lēmumu pieņemšanas procesu un optimizējot administratīvo resursu ekonomiju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ostapenko Romā tiksies ar baltkrievieti Sabaļenku

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko šodien Romas "WTA 1000" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā tiksies ar baltkrievieti Arinu Sabaļenku.

Sports Vītoliņš: Pret vāciešiem vairs nebūsim favorīti

Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā pret Vācijas valstsvienību būs vienkāršāk spēlēt nekā pirmajos trīs mačos turnīrā, uzskata komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sports Latvijas hokejisti pasaules čempionātā spēkosies ar Vāciju

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Ostravā pasaules čempionātā ceturtajā spēlē tiksies ar Vācijas valstsvienību.

Sports Latvijas hokejisti pasaules čempionātā uzvar Kazahstānu (VIDEO)

Latvijas vīriešu hokeja izlase otrdien Ostravā pasaules čempionāta trešajā spēlē ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pārspēja Kazahstānu.

Lasiet arī

Sabiedrība Nākamgad Rīgā notiks Eiropas jauno zinātnieku saiets (+VIDEO)

Katru gadu nemainīgi četri pirmās vietas ieguvēji saņem 7000 eiro lielu naudas balvu.

Sabiedrība Saudzēsim Latvijas nēģus: līdz jūlijam makšķerēt aizliegts (+VIDEO)

Baltijas jūrā ietekošās upes ar to baseiniem ir nozīmīgākās nārstošanas vietas.

Ekonomika Dzīvokļu piedāvājums Rīgā aprīlī samazinājies par 6%

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, aprīlī dzīvokļu pārdošanas piedāvājums Rīgā samazinājies par 6%, bet piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos samazinājās par 7%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Veselība Aptauja: Ceturtā daļa iedzīvotāju preventīvi nerūpējas par savu veselību

Katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs par savu veselību ikdienā drīzāk nerūpējas vai nerūpējas vispār, savukārt vairāk nekā puse jeb 56% tai pievērš zināmu uzmanību, tomēr dara to neregulāri, liecina jaunākā Veselības indeksa pētījuma dati.