Tikmers tiksies ar Kohas treneriem, lai tiktu skaidrībā, kas notiek

Sports
LETA 13:16, 04.08.2020 0

Nesen amatā ievēlētais Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Žoržs Tikmers tiksies ar smagatlētikas treneriem Eduardu Andruškeviču un Viktoru Ščerbatihu, lai pārspriestu svarcēlājas Rebekas Kohas karjeras turpmākos plānus, otrdien vēsta LOK ieraksts sociālajā vietnē "Twitter".

 
Foto: Instagram

Jau ziņots, ka smagatlētikas līdzjutēji Kohas "Instagram" profilā varēja lasīt ziņu, ka titulētā Latvijas svarcēlāja nesen pārgājusi islāmā. Viņas partneris ir Katarā dzimušais diska metējs Moazs Muhameds Ibrahims, tāpēc latviete pēc neilga kopā būšanas laika pieņēma lēmumu pāriet citā ticībā - islāmā.

Pati sportiste kopš pāriešanas islāmā publiski savu lēmumu nav komentējusi, tāpēc LOK prezidents Tikmers nolēmis tikties ar treneriem Andruškeviču un Ščerbatihu, lai pilnībā izprastu sportistes nodomus saistībā ar smagatlētiku.

"Gribu skaidrību par Kohas sportiskajiem plāniem un dalību Olimpiskajās spēlēs, tāpēc rīt, 5.augustā, uz sarunu esmu aicinājis sportistes trenerus Eduardu Andruškeviču un Viktoru Ščerbatihu, kā arī Latvijas Olimpiskās vienības vadītāju Einaru Fogeli," LOK citē Tikmera teikto.

Pagājušās nedēļas sākumā sarunā ar LETA treneris Andruškevičs norādīja, ka sportiste iepriekš paudusi vēlmi turpināt karjeru, tomēr šobrīd lielākas problēmas sagādā veselības likstas. Proti, Kohai ir problēmas ar ceļgaliem.

Pati sportiste šobrīd atrodas Turcijā, bet pirms došanās prom, viņa no trenera paņēmusi treniņu plānu. Plānots, ka Koha no 31.oktobra līdz 8.novembrim piedalīsies Eiropas čempionātā Maskavā.

Tikmēr LOK pagājušajā nedēļā norādīja, ka ciena sportistes izvēli.

Pērn Bukarestē Koha jau otro gadu pēc kārtas tika kronēta par Eiropas čempioni.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionātā piekāpjas amerikāņiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.

Sports Porziņģis ar 18 punktiem palīdz «Celtics» sērijā atgūt vadību (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas trešajā mačā guva 18 punktus un sekmēja Bostonas "Celtics" uzvaru.

Sports Ostapenko iekļūst Madrides WTA 1000 turnīra astotdaļfinālā

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sestdien sasniedza Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfinālu.

Sports Latvijas hokejisti zaudē pirmajā no divām pārbaudes spēlēm ar Šveices izlasi

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Lozannā pārbaudes mačā ar rezultātu 1:5 (0:1, 0:4, 1:0) zaudēja Šveices valstsvienībai.

Lasiet arī

Sabiedrība NBS tuvākajos gados izveidos septiņus jaunus bataljonus

Latvijas drošības stiprināšanai tuvākajos gados bruņotajos spēkos veidos septiņus jaunus bataljonus, pirmdien žurnālistus informēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Starp Rīgu un Bausku no maija kursēs autobusa ekspreši

Reģionālās nozīmes autobusu maršrutā Rīga-Bauska no 1.maija būs vairāki jauni eksprešu reisi ar samazinātu pieturu skaitu un ātrāku nokļūšanu galapunktā, novirzot tos pa Ķekavas apvedceļu, informē Autotransporta direkcijā (ATD).

Kriminālziņas Par uzbrukumu policijas darbiniekam piespriež vienu gadu cietumā

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments 25.aprīlī atstājis negrozītu apgabaltiesas lēmumu daļā, ar kuru persona notiesāta par uzbrukumu varas pārstāvim sakarā ar tā likumisku dienesta darbību, piespriežot brīvības atņemšanu uz vienu gadu.

Kriminālziņas Apcietina vīrieti par Krievijas kara noziegumu atbalstīšanu TikTok videouzrunās

Valsts drošības dienests (VDD) pagājušajā nedēļā aizturējis kādu vīrieti aizdomās par Krievijas kara pret Ukrainu publisku attaisnošanu, kā arī darbību, kas dienesta vērtējumā vērsta uz nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu sabiedrībā.