Iespaidīgi! Kritis vecākais Latvijas sporta rekords (+FOTO)

Sports
LETA 19:01, 29.11.2019 0

Latvijas jaunā peldētāja Ieva Maļuka piektdien Jelgavā Latvijas junioru čempionātā laboja valsts rekordu 200 metros tauriņstilā īsajā jeb 25 metru baseinā.

 
Foto: LETA

Maļuka distanci peldēja divās minūtēs un 16,85 sekundēs, pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu sākumā Vikas Jurisones sasniegto rezultātu pārspējot par 1,63 sekundēm.

1981.gadā Jurisones sasniegtais rezultāts bija vecākais Latvijas rekords peldēšanā. Tolaik rezultāts - divas minūtes un 18,48 sekundes - tika sasniegts 50 metru baseinā un rekords pielīdzināts arī 25 metru baseinam, jo bija ātrāks par tā brīža labāko sasniegumu.

Vienīgais rekords, kas nav labots šajā gadsimtā, palicis Kristīnes Sviķis 1984.gada 29.jūlijā sasniegtais rezultāts 400 metru kompleksajā peldējumā 50 metru baseinā - piecas minūtes un 0,31 sekunde.

16 gadus vecā Maļuka Latvijas rekordus peldēšanā labojusi jau 30 reizes.

Latvijas junioru čempionāts Jelgavā 25 metru peldbaseinā norisināsies piektdien un sestdien, tajā piedaloties teju 340 pašmāju sportistiem.

Par junioru čempionāta 28 medaļu komplektiem gan individuālajā, gan komandu ieskaitē cīnīsies zēni, kas jaunāki par 18 gadiem, un meitenes, kas nav sasniegušas 17 gadu vecumu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas hokejisti aizvada pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Norvēģijas izlasi

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Rīgā aizvadīs pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Norvēģijas valstsvienību.

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā piekāpjas Kanādai

Latvijas hokejisti ceturtdien Vantā pasaules U-18 čempionāta ceturtdaļfinālā cieta zaudējumu mačā ar vienaudžiem no Kanādas.

Sports «Borussia» uzvar Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē

Dortmundes "Borussia" futbolisti trešdien svinēja uzvaru pirmajā UEFA Čempionu līgas pusfināla mačā.

Sports «Hurricanes» un «Avalanche» sasniedz Stenlija kausa izcīņas otro kārtu

Karolīnas "Hurricanes" un Kolorādo "Avalanche" otrdien nodrošināja vietu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā.

Lasiet arī

Interesanti fakti Ko latviešiem darīt lidmašīnā, kamēr viņi lido uz kūrortu (+VIDEO)

Svarigs padoms: ierobežojiet kofeīna un alkohola patēriņu.

Kriminālziņas Valdība plāno precizēt Sankciju koordinācijas padomes uzdevumus

Valdība ar grozījumiem Starptautisko un Latvijas nacionālo sankciju likumā precizēs Sankciju koordinācijas padomes (SKP) uzdevumus, izriet no Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavoto noteikumu grozījumu anotācijas Tiesību aktu portālā.

Kriminālziņas Zviedrijas pilsētā Malmē pirms Eirovīzijas dedzināts Korāns

Zviedrijas pilsētā Malmē, kur notiks Eirovīzijas dziesmu konkurss, kāds vīrietis un sieviete piektdien dedzināja Korāna eksemplāru.

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenu izmaiņām nav vienotas tendences

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas valstu galvaspilsētās bija vērojamas atšķirīgas tendences degvielas cenām, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.