• Modrīte,
  • Mudrīte,
  • Renāte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tuvojas noslēgumam visu laiku vērienīgākā ielu atjaunošana

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 15:54, 24.10.2024


Rīgas pašvaldība: Patlaban seguma atjaunošana pabeigta 23 ielās ar asfalta segumu un 86 grantētajās ielās. Nākamā gada remontdarbus plānots veikt līdzvērtīgā apmērā, īpašu uzmanību pievēršot arī ietvju atjaunošanai.



Vērienīgā Rīgas ielu seguma atjaunošana tuvojas noslēgumam, un lielākajā daļā objektu tā jau ir paveikta.

"Šajā gadā Rīgā notiek visapjomīgākie ielu seguma atjaunošanas darbi, un kopumā šo būvsezonu vērtēju kā ļoti labu. Pie tik lieliem darbu apjomiem, protams, ir gūti papildu secinājumi par to, kā uzlabot būvdarbu organizēšanu nākamajā gadā - piemēram, būvniekiem darbu izpildei jāparedz īsāki termiņi, lai satiksmes ierobežojumi remontu dēļ būtu iespējami īsu laiku. Šogad daudzu ielu atjaunošanā nebija iekļautas ietves, ko noteikti iekļausim nākamgad. Katrā ziņā, būvdarbu apjomi arī nākamajā gadā būs vismaz tikpat lieli, kā šogad, jo Rīgā ir jāsasniedz situācija, kad ielu atjaunošana notiek ātrāk, nekā to sabrukšana," uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis.

"Mūsu mērķis ir, lai visām ielām Rīgā ir cietais segums, un uz to mēs turpinām iet. Šogad veikti patiešām apjomīgi darbi ar grants ielām, kas būtiski uzlabos iedzīvotāju ikdienu un samazinās putekļu daudzumu pilsētā. Jāatceras, ka nevienu ielu nevar uzlabot bez satiksmes ierobežojumiem, tāpēc aicinām iedzīvotājus būt pacietīgiem, remontdarbu sezona turpināsies vēl līdz novembra vidum. Nākamgad plānoti vairāki uzlabojumi darbu organizēšanas procesos, viens no tiem pilnvērtīgākas defektācijas aktu pozīcijas, kas ļaus samazināt dokumentācijas apjomu un ātrāk noteikt realizācijas termiņus, Tā rezultātā būs mazāk objektu termiņu pagarinājumu un rīdzinieki tiks pie ātrāk un kvalitatīvāk atjaunotām ielām," sacīja Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks.

Šogad apjoma ziņā vērienīgākos seguma atjaunošanas darbus veic divos Kārļa Ulmaņa gatves posmos - no Jaunmoku ielas līdz Gramzdas ielai un tai paralēlajā joslā, un posmā no Gramzdas ielas līdz pilsētas robežai. Kopējā atjaunojamā platība abos posmos ir gandrīz 172 tūkstoši kvadrātmetru. Patlaban gan posmā no Jaunmoku ielas līdz Gramzdas ielai un tai paralēlajā joslā, gan posmā no Gramzdas ielas līdz pilsētas robežai paveikti 98% kopējā darbu apmēra. Šajos posmos patlaban tiek veikti pēdējie darbi - iebrauktuvju un nomaļu izbūve, kā arī horizontālā ceļu marķējuma ieklāšana.

No pārējiem šogad plānotajiem asfalta seguma atjaunošanas darbiem tie noslēgušies 23 vietās. Patlaban darbi turpinās deviņās vietās, tai skaitā, Kārļa Ulmaņa gatves posmos. Tuvākās nedēļas laikā plānots pabeigt darbus Cēsu ielā un Sesku ielas posmā no Ilūkstes ielas līdz Dārzciema ielai.

Savukārt, no šajā sezonā plānotajām 90 ielām ar grants segumu, uzlabojumi veikti 86 ielās. Atjaunotā platība šajās ielas sasniedz 90 tūkstošus kvadrātmetru. Nākamgad darbi tiek plānoti vismaz 50 ielās vai to posmos. Plānots, ka ielu grants seguma uzlabošana notiks Imantā, Pleskodālē, Bieriņos, Dārziņos, Pļavniekos, Berģos, Juglā, Jaunciemā, Trīsciemā un citur.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas iedzīvotāju skaits līdz 2070.gadam varētu sarukt līdz 1,3 miljoniem

Eiropas Savienības (ES) statistikas pārvalde "Eurostat" prognozē, ka Latvijas iedzīvotāju skaits turpinās samazināties, no 2022. līdz 2070.gadam sarūkot par trešdaļu jeb līdz 1,3 miljoniem, liecina informācija, kas atrodama Labklājības ministrijas (LM) sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par demogrāfiskās politikas situāciju valstī.

Sabiedrība Ministrs: Slimnīcām ir problēmas ar finansējuma plānošanu

Slimnīcām ir problēmas ar finansējuma plānošanu tekošā gada griezumā, jo tās faktiski pieraksta pacientus uz operācijām, kurām nauda nav paredzēta, izriet no veselības ministra Hosama Abu Meri (JV) paustā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma".

Sabiedrība Taupības dēļ pārtikas pakas turpmāk saņems tikai trūcīgie un krīzē nonākušie

Taupības dēļ cilvēki ar maznodrošinātā statusu no nākamā gada vairs nesaņems pārtikas pakas, kuras būs pieejamas tikai trūcīgajiem un krīzes situācijās nonākušajiem Latvijas un Ukrainas iedzīvotājiem, aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijā (LM).

Sabiedrība Vai Latvijā līdz pensijas vecumam ir iespējams iekrāt līdz pat miljonam (+VIDEO)

Respondenti vecuma grupās no 18 līdz 39 gadiem ik mēnesi vēlētos saņemt pensiju no 1200 līdz 2000 eiro.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā turpinās darbs pie satiksmes organizācijas izmaiņu ieviešanas

Līdz 1.novembrim Rīgā vairākos desmitos ielu posmu uzstādīs ceļa zīmes "Apstāties aizliegts" vai ceļa zīmes "Apstāties aizliegts" ar papildu zīmi "Pārējā papildinformācija"

Sabiedrība Atbalsta Puškinam veltītu piemiņas objektu demontāžu Rīgā

Puškina piemiņas zīmes demontāžu rosināja biedrība "Publiskās atmiņas centrs".

Sabiedrība Vērtēs Puškina pieminekļa demontāžu Rīgā

"Nav izprotams, kāpēc vienu Puškina pieminekli Rīgā nojauca, bet otru pilsēta nenojauc", uzsver Publiskās atmiņas centra padomes loceklis Didzis Šēnbergs.