• Modrīte,
  • Mudrīte,
  • Renāte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Iecirkņu darba laiku pašvaldību vēlēšanās saīsinās par stundu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 19:26, 24.10.2024


Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstījusi grozījumus Pašvaldības domes vēlēšanu likumā, kas paredz par stundu saīsināt iecirkņu darba laiku pašvaldību vēlēšanās, "lai vēlēšanu iecirkņu darba laiku saskaņotu ar darba laiku Eiropas Parlamenta vēlēšanās".


Foto: LETA

Noteikts, ka vēlēšanu dienā pašvaldību vēlēšanas notiks no plkst.8 rītā līdz 20. Līdz šim iecirkņi vēlētājiem bija atvērti jau no plkst.7 rītā.

Tāpat tiek mainīts iecirkņu darba laiks iepriekšējās balsošanas dienās, dodot iespēju nobalsot piecas dienas pirms vēlēšanām iepriekšējo trīs dienu vietā. Iepriekšējā balsošanā iecirkņi būs atvērti tā, lai varētu nobalsot gan dienas pirmajā pusē un pēcpusdienā, gan arī vakara stundās, paredz izmaiņas.

Pirms vēlēšanām varēs nobalsot pirmdienā un trešdienā no plkst.17 līdz 20, otrdienā un ceturtdienā no plkst.8 līdz 11, bet piektdienā no plkst.12 līdz 15, noteic likumprojekts.

Ņemot vērā plānoto vēlēšanu platformas ieviešanu un daļēju vēlēšanu procesa digitalizāciju un automatizāciju, likumprojekts paredz arī citas izmaiņas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Tuvojas noslēgumam visu laiku vērienīgākā ielu atjaunošana

Rīgas pašvaldība: Patlaban seguma atjaunošana pabeigta 23 ielās ar asfalta segumu un 86 grantētajās ielās. Nākamā gada remontdarbus plānots veikt līdzvērtīgā apmērā, īpašu uzmanību pievēršot arī ietvju atjaunošanai.

Sabiedrība "Latvijas attīstībai" izvirza līderus Rīgas domes vēlēšanām

LA līderis Rīgas domes vēlēšanās būs Juris Pūce.

Sabiedrība Piektdien vietām Latvijā uzspīdēs saule, dažviet īslaicīgs lietus

Tuvākajā diennaktī vietām Latvijā debesis skaidrosies, bet piektdienas vakarā mākoņi izklīdīs jau daudzviet valstī, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Latvijas iedzīvotāju skaits līdz 2070.gadam varētu sarukt līdz 1,3 miljoniem

Eiropas Savienības (ES) statistikas pārvalde "Eurostat" prognozē, ka Latvijas iedzīvotāju skaits turpinās samazināties, no 2022. līdz 2070.gadam sarūkot par trešdaļu jeb līdz 1,3 miljoniem, liecina informācija, kas atrodama Labklājības ministrijas (LM) sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par demogrāfiskās politikas situāciju valstī.

Lasiet arī

Sabiedrība Noraida priekšlikumu ļaut pašvaldību vēlēšanās balsot no 16 gadu vecuma

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien pirms otrā lasījuma noraidīja priekšlikumu grozījumiem Pašvaldības domes vēlēšanu likumā, ar kuru tika rosināts dot iespēju vietvaru vēlēšanās balsot nepilngadīgajiem no 16 gadu vecuma.

Pasaule Austrijas parlamenta vēlēšanās uzvarējusi labēji populistiskā Brīvības partija

Austrijā notikušajās parlamenta vēlēšanās svētdien uzvarējusi labēji populistiskā un nacionālkonservatīvā Brīvības partija (FPÖ), kas apsteigusi kanclera Karla Nēhammera pārstāvēto konservatīvo Tautas partiju (ÖVP), liecina sākotnējie oficiālie balsu skaitīšanas rezultāti.

Pasaule Austrijā notiek parlamenta vēlēšanas

Austrijā šodien notiek parlamenta vēlēšanas, kurās, kā liecina aptaujas, pirmo reizi valsts pēckara vēsturē varētu uzvarēt labēji populistiskā un nacionālkonservatīvā Brīvības partija (FPÖ).

Pasaule Aptauja: atbalsts Herisai un Trampam teju vienāds

Amerikāņu vidū, kas sliecas balsot gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, 48% atbalsta demokrātu kandidāti Kamalu Herisu, bet 47% republikāni Donaldu Trampu, konstatēts telekanāla CNN un pētījumu centra SSRS aptaujā.