• Erlends,
  • Rolanda,
  • Rolands,
  • Ronalds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Mobilitātes punktos Rīgā izveidos īstermiņa auto stāvvietas un velonovietnes

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 19:39, 17.10.2024


Mobilitātes punktos dzelzceļa stacijās "Bolderāja", "Dauderi", "Sarkandaugava", "Šķirotava", "Zemitāni" un "Ziemeļblāzma" plānots izbūvēt īstermiņa auto stāvvietas, velonovietnes un dzeramā ūdens brīvkrānus.


Foto: LETA

Zemitānu stacijā plānots izbūvēt jaunu piebraucamo ceļu pie stacijas ēkas, īstermiņa automašīnu stāvvietas, kopīgu velobraucēju un gājēju celiņu, kā arī liftu un kāpnes pie Zemitānu pārvada. Arī tirdzniecības centra "Domina" pusē plānoti dažādi labiekārtojuma elementi, tostarp velosipēdu novietnes.

Līdzīgi darbi ieplānoti arī Sarkandaugavā, kur plānots izbūvēt arī jaunas trolejbusa pieturvietas, pagarinot maršrutu. Arī dzelzceļa stacijā "Dauderi" plānots uzlabot tramvaja pasažieru iespējas pārsēsties uz dzelzceļa transportu.

Dažādi darbi notiks arī Ziemeļblāzmas stacijā, kur būs arī jauna nojume. Kudiņa skaidroja, ka tā būs līdzīga esošajai, kas ir sliktā stāvoklī. Zem tās paredzēti gan soli, gan vietas velosipēdiem.

Škirotavas stacijas labiekārtojums tostarp paredz jaunu gājēju un velosipēdistu ceļu, kā arī Krustpils un Sila ielas krustojuma aprīkošanu ar luksoforu. Bet Bolderājas staciju plānots padarīt pievilcīgāku tostarp pilsētas sabiedriskā transporta pasažieriem.

Visās stacijās plānotās velonovietnes būs ar videonovērošanu. Tāpat visās stacijās plānots jauns apgaismojums un arī daļēja komunikāciju nomaiņa. Vairāku mobilitātes punktu projektos ietverta arī jaunu tualešu izbūve. Plānotas arī vietas elektroauto uzlādēšanai.

Lai izveidotu ērtus un drošus savienojuma punktus starp sabiedriskā transporta, gājēju, velobraucēju un dzelzceļa infrastruktūru, Rīgas pašvaldības Centrālās administrācijas Publiskās infrastruktūras attīstības pārvalde īsteno projektu "Pilsētas sabiedriskā transporta savienojuma punktu izbūves dzelzceļa stacijās - Bolderāja, Dauderi, Sarkandaugava, Šķirotava, Zemitāni un Ziemeļblāzma".

Pašlaik norit būvprojekta izstrāde. Projektā paredzēts izveidot satiksmes infrastruktūru gājējiem, velobraucējiem un mikromobilitātes rīku lietotājiem, labiekārtot dzelzceļa stacijām piegulošo teritoriju un savienot dzelzceļa stacijas platformas ar satiksmes un sabiedriskā transporta infrastruktūru. Lai pēc iespējas mazāk ietekmētu vidi un dzīves apstākļus apkārtējās teritorijas iedzīvotājiem, pie mobilitātes punktiem iecerēts izveidot autostāvvietas īslaicīgai stāvēšanai, kas nepieciešamas pasažieru iekāpšanai/izkāpšanai, un koplietošanas transportlīdzekļiem.

Sešu mobilitātes punktu izveidei Rīgas dome aizņemsies 25,2 miljonus eiro. Mobilitātes punktu izveidei plānots izmantot Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda finansējumu, paralēli ņemot aizņēmumu Valsts kasē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Sabiedrība Viens no deputātiem sodīts par agresīvu braukšanu

Daži tautas kalpi pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, neveic transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, pārkāpj sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtību.

Sabiedrība Plāno atļaut elektroskrejriteņu un velosipēdu piespiedu pārvietošanu

Grozījumi arī noteiks trīs gadījumus, kad mikromobilitātes rīki, tajā skaitā velosipēdi, tiks atzīti par ilgstoši atstātiem uz ceļā.

Sabiedrība NEPLP drīzumā varēs ierobežot un bloķēt pirātiskās tīmekļvietnes

Patlaban, lai ierobežotu pirātiskās tīmekļvietnes, personas var vērsties tiesā.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā par 33,4 miljoniem eiro veidos mobilitātes punktus

Rīgā par 33,4 miljoniem eiro plānots veidot mobilitātes punktus, šodien nolēma Rīgas dome.

Sabiedrība Rīgas centrā sodīti vairāk nekā 100 kravas auto vadītāji

Rīgā par aizlieguma šķērsot pilsētas centru neievērošanu līdz šim ir sodīti vairāk nekā 100 kravas auto vadītāji.

Sabiedrība Pašvaldībām piešķirs 25 miljonus eiro bezemisiju transportlīdzekļu iegādei

Pašvaldībām piešķirs nepilnus 25 miljonus eiro bezemisiju transportlīdzekļu iegādei, paredz šodien valdības pieņemtie noteikumi par atbalstu bezemisiju transportlīdzekļu izmantošanas veicināšanai pašvaldībās.

Ekonomika Pārvadāto pasažieru skaits Latvijā pieaudzis par 17,9%

Latvijā ar sauszemes transportu šogad deviņos mēnešos pārvadāti 139,49 miljoni pasažieru, kas ir par 17,9% jeb 21,2 miljoniem vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā.