• Elma,
  • Elna,
  • Menarda
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


CSDD atgādina: šoziem satiksmē varēs izmantot tikai ziemas riepas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 12:48, 29.09.2024


Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu.


Foto: LETA

CSDD skaidro, ka noteiktajā ziemas periodā, no 1.decembra līdz 1.martam, ceļu satiksmē atļauts piedalīties vieglajiem transportlīdzekļiem, kas aprīkoti ar ziemas riepām, kas īpaši konstruētas izmantošanai sniega un ledus apstākļos un kas marķētas ar apzīmējumu "kalns un sniegpārsliņa".

Jaunā prasība attiecas uz transportlīdzekļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas jeb vieglajiem transportlīdzekļiem.

Prasība ieviesta, lai uzlabotu satiksmes drošību un samazinātu ceļu satiksmes negadījumu skaitu. Starptautiskais apzīmējums "kalns un sniegpārsliņa" liecina, ka riepa ir izgājusi noteiktus testus un ir atzīta par piemērotu braukšanai sniega, ledus un apledojuma apstākļos.

Autovadītājiem jāņem vērā, ka riepas, kurām ir tikai "M+S" apzīmējums, bez jaunā marķējuma "kalns un sniegpārsliņa", netiks uzskatītas par ziemas periodam atbilstošām. Šādu riepu lietošana ziemas periodā nebūs atļauta.

Patlaban riepu tirdzniecības vietās Latvijā tiek piedāvātas šīs ziemeļvalstu klimatam atbilstošās riepas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu. Veicot riepu pārbaudes uz ceļa iepriekšējā ziemā, CSDD konstatēja, ka tikai 0,3% transportlīdzekļu bija aprīkoti ar neatbilstošām riepām bez "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējuma.

Riepas, kas marķētas tikai ar "M+S", "M&S" vai "M.S." apzīmējumu, arī turpmāk būs atļauts izmantot ārpus ziemas sezonas - no 2.marta līdz 30.novembrim.

Minimālais ziemas riepu protektora dziļums ir 4 milimetri (mm). Tāpat ieteicams neizmantot ziemas riepas, kas vecākas par pieciem, sešiem gadiem, jo laika gaitā riepu gumija zaudē savas īpašības, kā arī jāņem vērā, ka viens transportlīdzeklis vienlaikus nedrīkst būt aprīkots ar radžotām un neradžotām riepām. Transportlīdzekļiem ar radžotām riepām ceļu satiksmē atļauts piedalīties laika posmā no 1.oktobra līdz 1.maijam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Šonakt gaidāma pirmā rudens salna

Šonakt daudzviet Latvijā gaidāma pirmā rudens salna gan gaisā, gan zāles virskārtā, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība ĀM radusi 1,1 milj. eiro ietaupījumu uz publiskās diplomātijas aktivitāšu rēķina

Ārlietu ministrija (ĀM) ir samazinājusi izdevumus 2025.gadam 1,1 miljona eiro apmērā, no tā 600 000 eiro uz publiskās diplomātijas aktivitāšu rēķina.

Sabiedrība «Viens cilvēks neko atrisināt nevarēs»: eksperte par JKP

Jaunievēlētajai Jaunās konservatīvās partijas (JKP) priekšsēdētājai Dagmārai Beitnere-Le Gallai piemīt līdera potenciāls un harizma, taču JKP jādomā arī par skaidru ideoloģisko pozīciju, vērtē Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) lektore, politoloģe Lelde Metla-Rozentāle.

Sabiedrība Liepājas jaunieši forumā atklāja, ka viņiem ir pieejama marihuāna (+VIDEO)

Ne visiem ir finansiālas iespējas pat atbraukt līdz centram.

Lasiet arī