Arodbiedrība rīko ārkārtas sēdi un aicina ministrus un deputātus

Sabiedrība
VS.LV 14:21, 23.09.2024 0

Skolotāju arodbiedrība gatavojas jauniem protestiem?

 
Foto: LETA

"Nesagaidot no politikas veidotājiem konkrētu atbildi par to, vai tiks pildīta spēkā esošā Izglītības likuma norma par pedagogu darba samaksas pieaugumu nākamajā gadā, kā arī valdības noteikumi "Par pedagogu zemākās darba samaksas likmes pieauguma grafiku laikposmam no 2023.gada 1.septembra līdz 2025.gada 31.decembrim", Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) aicinājusi politiķus piedalīties LIZDA Padomes ārkārtas sēdē. Jāatgādina, ka Ministru kabineta un Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēžu laikā vairākkārtīgi esam lūguši sniegt atbildi uz jautājumu, vai attiecībā uz pedagogu darba samaksas noteikšanu 2025.gadā tiks ievērota spēkā esošā likumdošana", - ziņo LIZDA.

Lai konstruktīva sociālā dialoga ietvaros diskutētu par radušos situāciju un lai sniegtu izsmeļošu skaidrojumu par valsts budžeta veidošanās gaitu, LIZDA Padomes ārkārtas sēdē piedalīsies:

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša;

Finanšu ministrs Arvils Ašeradens;

Kultūras ministre Agnese Lāce;

Saeimas frakcijas JAUNĀ VIENOTĪBA deputāte, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija priekšsēdētāja Agita Zariņa-Stūre;

Saeimas frakcijas "Nacionālā apvienība" priekšsēdētāja vietniece, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāte Ilze Indriksone;

Saeimas Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas priekšsēdētājs Harijs Rokpelnis;

Saeimas Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas deputāte, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija priekšsēdētājas biedre Līga Kļaviņa.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ātrāk ieviest grozījumus par alkohola pieejamības ierobežošanu

Pagaidām paredzēts, ka grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā stāsies spēkā 2025.gada 1.jūnijā.

Sabiedrība Rīgā apkuri ēkām sāks pieslēgt, iestājoties noturīgi vēsam laikam

RNP apkuri ēkām sāks pieslēgt, iestājoties noturīgi vēsam laikam, kad vismaz trīs diennaktis gaiss laukā nebūs iesilis vairāk par plus 14 grādiem, turklāt līdzīgs vai vēsāks laiks būs sagaidām arī nākamajās trīs diennaktīs.

Sabiedrība Kas jāatceras, īrējot automašīnu: PTAC iesaka (+VIDEO)

Pārkāpumu gadījumā var piemērot dubultu sodu - gan administratīvo, gan līgumsodu.

Sabiedrība Iedzīvotāju parāds «Rīgas siltumam» pa vasaru sarucis par 5 miljoniem eiro

Iedzīvotāju parāds AS "Rīgas siltums" pa vasaru sarucis par aptuveni 5 miljoniem eiro.

Lasiet arī

Sabiedrība Deputāti sanāks uz sēdi, lai pieminētu Krievijas kara Ukrainā otro gadadienu

Sēdē uzrunas teiks mūsu valsts augstākās amatpersonas, kā arī Ukrainas parlamenta Augstākās Radas priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks.

Sabiedrība Ministru kabinets pirmdien sanāks uz ārkārtas sēdi

Ministru kabinets pirmdien, 9.oktobrī, ārkārtas sēdē lems par jautājumiem, kas saistīti ar nākamā gada valsts budžeta likumprojektu.