• Alda,
  • Maruta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Darba devēji vēlas ierobežot darbinieku tiesības un piemaksas par virsstundām

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 17:09, 11.09.2023

Andris Ērglis


Arodbiedrība brīdina: pretosies tam ļoti aktīvi!



Darba devēji un arodbiedrības trešdien tiksies ar topošo valdības vadītāju Eviku Siliņu ("Jaunā Vienotība"), lai pārrunātu būtiskos jautājumus valdības deklarācijā, tostarp arī iespējamās izmaiņas darba likumā. Latvijas radio šodien ziņo par darba devēju prasībām par virsstundu apmaksas apmēru.

Viens no priekšlikumiem ir samazināt virsstundu apmaksu darbiniekiem no 100% uz 50%, stāstīja konfederācijas darba tiesību eksperts Jānis Pumpiņš.
"Šobrīd Darba likums ir tik labvēlīgs darbiniekiem un garantijas un nodrošinājums, kas ir ietverts, īsti labāk nekur nevar. Tās normas ir labvēlīgākās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līmenī. Šobrīd mēs runājam par elastību un konkurētspēju," sacīja Pumpiņš.

Tāpat LDDK piedāvā mainīt koplīguma regulējumu tā, lai tā nepārslēgšanas gadījumā tas nepagarinās automātiski, jo tas dotu iespēju pārskatīt darbiniekiem piešķirtos labumus. Pret šiem priekšlikumiem asi iebilst Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība. Viņuprāt, šādas izmaiņas varētu notikt tikai tad, ja Latvijā darbinieku atalgojums sāktu pietuvoties ES vidējam līmenim.

Brīvo arodbiedrību savienības vadītājs Egils Baldzēns pauda: "Mēs savas prasības un nostāju stingri izteiksim un, ja valdība pēkšņi izšķirsies, ka viņa vēlas visas šīs grūtības atrisināt uz darbinieku rēķina, mēs esam gatavi dažādām formām, kā tam iebilst stingri un radikāli."


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Izmantojot jaunu regulējumu pirmajā dienā partnerību reģistrējuši seši pāri

Šīs nedēļas sākumā, kad stājās spēkā jaunais regulējums, partnerību reģistrējuši seši pāri, noskaidroja aģentūra LETA.

Sabiedrība Siguldā bērniem bez maksas māca drošību, braucot ar divriteni (+VIDEO)

Pilsētā ir lieliska riteņbraukšanas infrastruktūra.

Sabiedrība VID vadība sākusi klientiem draudzīgas pārmaiņas

Ministru prezidente tikās ar VID ģenerāldirektori Baibu Šmiti-Roķi un citiem VID vadības pārstāvjiem, kā arī apskatīja VID Klientu apkalpošanas centru, Muitas laboratoriju, Muitas Video kameru centru un iepazinās ar Nodokļu un muitas policijas pārvaldes (NMPP) darbu.

Sabiedrība  Rīgas domes deputāts ievēlēts par Ekonomikas politikas komisijas priekšsēdētāju

RK Ekonomikas politikas komisija skata jautājumus, kas saistīti ar ekonomikas un rūpniecības politiku, ka arī ar uzņēmējdarbību.

Lasiet arī