• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Salacgrīvā piektdien satiksmi pār Salacu pārslēgs uz pagaidu tiltu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:38, 29.08.2024


Salacgrīvā piektdien, 30.augustā, satiksmi pār Salacu pārslēgs uz pagaidu tiltu, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.



Pagaidu tilta nestspēja ir līdz 52 tonnām, un to izmantos satiksmei līdz 2025.gada rudenim, kad plānots pabeigt jaunā tilta būvdarbus.

Satiksme pa pagaidu tiltu tiks organizēta tāpat kā līdz šim pa veco tiltu - reverso kustību regulēs ar luksoforiem, gājēju un velobraucēju satiksmei paredzēta 1,5 metru plata ietve.

Pagaidu tiltam ir pieci laidumi, četri upes un divi krasta balsti. Krasta balstu vietās ir izbūvēta nostiprinājuma rievsiena, bet uz tās izbūvēts krasta balsts, kas kalpo kā enkurojums visam pagaidu tiltam. Tilta brauktuve ir 4,5 metru plata.

Lai pārbaudītu pagaidu tilta nestspēju, trešdien, 28.augustā, to slogoja, izmantojot četras 30 līdz 31 tonnai smagas kravas automašīnas. Pārbaudē konstatēts, ka tilts ir derīgs ekspluatācijai.

LVC informē, ka pēc satiksmes pārslēgšanas būvnieks sāks vecā tilta demontāžu, ko pilnībā plānots pabeigt trīs mēnešu laikā. Vienlaikus sāks urbpāļu izbūvi jaunā tilta balstu pamatiem. Plānots, ka darbi turpināsies bez ziemas tehnoloģiskā pārtraukuma.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Ekonomika Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti

Rīgas pašvaldības šovasar izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā Joŗģa Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti, savukārt konkursu Vanšu tilta pārbūvei plānots izbeigt bez rezultāta un izsludināt jaunu iepirkumu.

Sabiedrība Pārbūves laikā satiksme pār Gaisa tiltu uz kādu laiku varētu tikt slēgta

Pārbūves laikā satiksme pār Gaisa tiltu uz kādu laiku varētu tikt slēgta, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" skaidroja Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Sabiedrība Rīgā plāno sākt Kundziņsalas pārvada un Dienvidu tilta ceturtās kārtas būvdarbus

Rīgā drīzumā plāno sākt Kundziņsalas pārvada un Dienvidu tilta ceturtās kārtas būvdarbus, šodien preses konferencē teica Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Sabiedrība Rīgā tiltu remontos un būvniecībā plāno ieguldīt vairāk nekā 300 miljonus eiro

Līdz 2030.gadam Rīgā tiltu remontos un būvniecībā plānots ieguldīt vairāk nekā 300 miljonus eiro, šodien preses konferencē teica Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).