• Sanda,
  • Sanija,
  • Sanita,
  • Santa
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zatlers: Ukrainas iebrukums Kurskas apgabalā bija ļoti drosmīgs solis

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:32, 23.08.2024


Ukrainas armijas iebrukums Kurskas apgabalā bija ļoti drosmīgs un pat pārdrošs solis, kas parādīja Krievijas ievainojamību, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja bijušais Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers.


Foto: LETA

Pēc viņa paustā, līdz ar šo iebrukumu tika apgāzts uzskats, ka Krievija ir tiesīga iebrukt Ukrainā, bet Ukraina nav tiesīga iebrukt Krievijā. "Šis ir beidzies. Tātad karš ir starp divām valstīm, un tā ir pavisam cita situācija," uzskata eksprezidents.

Pievēršoties tam, kā ukraiņu iebrukums Krievijā varētu mainīt krievu sabiedrības redzējumu uz notiekošo, Zatlers vispirms uzsvēra Krievijas nihilismu pret saviem upuriem pat pēc savu teritoriju zaudēšanas, ko apliecinot Krievijas diktatora Vladimira Putina došanās ārvalstu vizītēs šajā laikā, it kā paša valstī nekas nebūtu noticis un viss būtu kārtībā. "Bet cik ilgi varēs stāstīt cilvēkiem, ka viss ir kārtībā, ka viss norit pēc plāna? Katrā ziņā šis iebrukums Krievijas teritorijā nu nekādi nebija Putina plānos," sacīja eksprezidents.

Viņaprāt, Ukrainas iebrukums Krievijā ir ļoti drosmīgs solis, kas spēs pavērst citā virzienā arī Rietumu domāšanu.

Zatlers saskata vairākas līdzības pasaules reakcijā un rīcībā uz Krievijas agresiju Ukrainā un Padomju Savienības iebrukumu Afganistānā 1979.gadā. "Ir ļoti daudz kā līdzīga, tā kā vajadzētu pamācīties, kāpēc toreiz viss tas tā nesanāca ne Krievijai, ne arī Rietumiem," skaidroja eksprezidents, uzsverot, ka cilvēkiem ir jāsaprot - karš ir bezjēdzīgs un amorāls, un tieši tāpēc ir jāatbalsta Ukraina.

Kā ziņots, Ukrainas armija uzbrukumu Kurskas apgabalā sāka 6.augustā, pārraujot krievu robežapsardzību Sudžas rajonā, bet pēc tam sākot strauju virzību arī blakus esošajās teritorijās. Tādējādi, karadarbībai pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma ilgstot jau trešo gadu, Ukraina beidzot pārnesusi karu uz pašas agresorvalsts teritoriju.

Ukrainas armija Kurskas apgabalā kontrolē vairāk nekā 1200 kvadrātkilometru.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvija apelācijā Avena lietā nav sniegusi jaunus juridiskus argumentus

Lietā par miljardierim Pjotram Avenam noteiktajām Eiropas Savienības (ES) sankcijām Latvija apelācijas sūdzībā Eiropas Savienības Tiesā (EST) nav ietvērusi nekādu jaunu informāciju vai jaunus argumentus, aģentūrai LETA apgalvoja Avena advokāts Ārons Bass.

Sabiedrība Piektdien daudzviet īslaicīgi līs, vietām gaidāms pērkona negaiss

Piektdien Latvijā būs pārsvarā mākoņains laiks, daudzviet īslaicīgi līs, vietām gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Darba devējiem piedāvā dotācijas jaunu darbinieku praktiskai apmācībai

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus pieteikties darbinieku praktiskai apmācībai darba vidē, sagatavojot tos uzņēmuma specifikai un vajadzībām, kā arī nodrošinot bezdarbnieka statusu NVA reģistrēto klientu apmācību darba vidē profesionālās kompetences iegūšanai.

Sabiedrība Mieriņa: Saeimas deputāti vērtē arī citus nodokļu reformas priekšlikumus

Saeimas deputāti vērtē arī citus nodokļu reformas priekšlikumus, ne tikai tos, par kuriem publiski ir paziņojis finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV), ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" teica Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Lasiet arī

Pasaule Ukraiņi notriekuši 15 dronus «Shahed» un raķeti H-59

Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un 15 trieciendronus "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Mediji: Irāna nodevusi Krievijai ballistiskās raķetes

Irāna nodevusi Krievijai tuva darbības rādiusa ballistiskās raķetes, atsaucoties uz avotiem, ziņo laikraksts "The Wall Street Journal" (WSJ) un televīzijas kanāls CNN.

Pasaule Raķetes triecienā Poltavā nogalināts 41 cilvēks

Krievijas raķešu triecienā Poltavā otrdien nogalināts 41 cilvēks un 180 ievainoti, paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Sabiedrība Ģenerālis: Ļoti modri sekojam līdzi karadarbībai Ukrainā

Ļoti modri un ieinteresēti sekojam līdzi karadarbībai Ukrainā - gan cilvēcīgi, gan profesionāli, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Apvienotā štāba priekšnieks, brigādes ģenerālis Georgs Kerlins.