• Iza,
  • Izabella
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Baltkrievu automašīnu aizliegumam Latvijā ir daudz izņēmumu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 08:11, 13.08.2024


Lēmumu var pieņemt Finanšu izlūkošanas dienests kā kompetentā iestāde.


Kaimiņvalsts iedzīvotājs var ieceļot ar vairākiem nosacījumiem.

29. jūnijā Eiropas Savienība (ES) noteica jaunas sankcijas pret Baltkrieviju, kas citu starpā, nosaka aizliegumu Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem iebraukt ES, t.sk., šķērsojot Latvijas Republikas robežu. Aizlieguma mērķis ir ierobežot preču importu no Baltkrievijas Republikas, kas ļauj Baltkrievijas Republikai dažādot ieņēmumu avotus, tādējādi ļaujot tai iesaistīties Krievijas Federācijas uzsāktajā karā pret Ukrainu.

Vienlaikus aizliegumam ir noteikti arī konkrēti izņēmumi, kurus ES dalībvalstis var piemērot. Balstoties uz Padomes regulā noteikto, iespēja saņemt atļauju Baltkrievijā reģistrētam transportlīdzeklim šķērsot Baltkrievijas – Latvijas robežu ir kādas ES dalībvalsts pilsonim vai kādam tā tuvākajam ģimenes loceklim, kurš ir Baltkrievijas rezidents un ar šo transportlīdzekli ES iebrauc vienīgi tā personiskai lietošanai; vai kādam Baltkrievijas pilsonim, kuram ir derīga vīza vai uzturēšanās atļauja, kas ļauj ieceļot ES, un kurš ar transportlīdzekli ES iebrauc vienīgi tā personiskai lietošanai. Visos gadījumos priekšnoteikums ir transportlīdzekļa izmantošana tikai personiskai lietošanai un transportlīdzeklim ir jāpieder personai, kas šķērso robežu. Ja transportlīdzekļa īpašnieks ir juridiska persona, atļaujas saņemšanai pieteikties nevar.

Lēmumu par šāda izņēmuma piemērošanu var pieņemt Finanšu izlūkošanas dienests (FID) kā kompetentā iestāde starptautisko un nacionālo sankciju izpildes jautājumos Latvijā. Jāuzsver, ka FID ir tiesības (nevis pienākums) piemērot konkrētos izņēmumus. Lēmums par atļaujas izsniegšanu tiek pieņemts ar nosacījumiem, ko FID uzskata par atbilstošiem.

FID pieņemtais lēmums par atļauju šķērsot Latvijas robežu ar Baltkrievijā reģistrētu transportlīdzekli personai negarantē iebraukšanu ES, šķērsojot Latvijas robežu. Lēmumu par atļauju šķērsot robežu, pēc visu Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteikto dokumentu pārbaudes un kontroles darbību veikšanas, pieņem kompetentās iestādes, kas veic darbības uz robežas. Personas, kuru mērķis ir ieceļot Polijā vai Lietuvā, aicinām sazināties ar šo valstu kompetentajām iestādēm.

Minētais iebraukšanas aizliegums neattiecas uz transportlīdzekļiem, kas paredzēti diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību, tostarp delegāciju, vēstniecību un misiju izmantošanai, tiem pārvietojoties.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvija apelācijā Avena lietā nav sniegusi jaunus juridiskus argumentus

Lietā par miljardierim Pjotram Avenam noteiktajām Eiropas Savienības (ES) sankcijām Latvija apelācijas sūdzībā Eiropas Savienības Tiesā (EST) nav ietvērusi nekādu jaunu informāciju vai jaunus argumentus, aģentūrai LETA apgalvoja Avena advokāts Ārons Bass.

Sabiedrība Piektdien daudzviet īslaicīgi līs, vietām gaidāms pērkona negaiss

Piektdien Latvijā būs pārsvarā mākoņains laiks, daudzviet īslaicīgi līs, vietām gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Darba devējiem piedāvā dotācijas jaunu darbinieku praktiskai apmācībai

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus pieteikties darbinieku praktiskai apmācībai darba vidē, sagatavojot tos uzņēmuma specifikai un vajadzībām, kā arī nodrošinot bezdarbnieka statusu NVA reģistrēto klientu apmācību darba vidē profesionālās kompetences iegūšanai.

Sabiedrība Mieriņa: Saeimas deputāti vērtē arī citus nodokļu reformas priekšlikumus

Saeimas deputāti vērtē arī citus nodokļu reformas priekšlikumus, ne tikai tos, par kuriem publiski ir paziņojis finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV), ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" teica Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Lasiet arī

Kriminālziņas Pirmdien konstatēti seši mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas robežu

Valsts robežsardze pirmdien konstatējusi sešu nelegālo imigrantu mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu.

Sabiedrība Baltkrievijas pierobežā vairs nebūs spēkā pastiprināts robežapsardzības režīms

No šodienas vairākās administratīvajās teritorijās Baltkrievijas pierobežā vairs nebūs spēkā pastiprināts robežapsardzības sistēmas darbības režīms, kas pērn augustā nomainīja valdības 2021.gada augustā noteikto un vairākkārt pagarināto ārkārtējo situāciju.

Sabiedrība Silenes RKP iztērēti 2,2 miljoni eiro – taču tā netiks atverta (+VIDEO)
Vai ir saprātīgi pielīdzināt Baltkrieviju Krievijai?
Ekonomika Uz Latvijas robežas rindā stāv vairāk nekā 1000 kravas auto (VIDEO)

Sestdienas rītā trīs Latvijas robežkontroles punktos, gaidot iebraukšanu Krievijā vai Baltkrievijā, rindā kopumā stāv vairāk nekā 1000 kravas auto, liecina Valsts robežsardzes apkopotā informācija.