• Edijs,
  • Edvīns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Prezidents gatavo kārtējo likumdošanas iniciatīvu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 15:34, 02.04.2024

Andris Ērglis


Ārzemju pasniedzēji kādu laiku varēs strādāt bez latviešu valodas zināšanām.



Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs iecerējis šomēnes rosināt grozījumus Augstskolu likumā, otrdien preses konferencē pēc tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu (ZZS) žurnālistiem norādīja valsts pirmā amatpersona.

Valsts prezidenta rosinātie grozījumi attiecas uz Eiropas Savienības valodu piemērošanu profesoriem, asociētajiem profesoriem un docentiem, kuriem būs ļauts sešus gadus strādāt bez latviešu valodas zināšanām, kuru laikā valoda būs jāapgūst.

Rinkēvičs norādīja, ka priekšlikums tiek izstrādāts sadarbībā ar Valsts konkurētspējas komisiju, kurā, pēc prezidenta paustā, daudz ir diskutēts par to, kas būtu darāmie darbi, lai veicinātu zinātnes un augstskolu konkurētspēju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība JV atsakās piedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) nolēmusi nepiedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā, aģentūru LETA informēja partijā.

Sabiedrība Uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu

Ir jārēķinās, ka uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu, jo, lai gan inflācija vairs būtiski neaug, izmaksu līmenis nav krities un konkurēt kļūst arvien grūtāk, intervijā aģentūrai LETA atzina konsultāciju kompānijas EY partneris, Stratēģijas un darījumu konsultāciju nodaļas vadītājs Baltijas valstīs Guntars Krols.

Sabiedrība Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara

Diennakts vidējai gaisa temperatūrai paaugstinoties virs +15 grādiem, Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Sabiedrība Ceturtdien gaiss Latvijā iesils līdz +23 grādiem

Ceturtdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +20..+23 grādiem, vienīgi daļā piekrastes tā nepārsniegs +18 grādus, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Rinkēvičs aicina steidzami rast risinājumu dabas stihijas seku novēršana

Valsts prezidenta kanceleja piektdien ir rakstiski vērsusies pie ekonomikas un zemkopības ministriem Ilzes Indriksones (NA) un Didža Šmita (AS), lūdzot sniegt informāciju Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam un 7.augustā dabas stihijas skartajām Dobeles, Augšdaugavas, Jelgavas, Madonas un Tukuma novada pašvaldībām par līdz šim paveikto dabas stihijas seku apzināšanā un novēršanā.

Sabiedrība FOTO. Rinkēvičs noliek ziedus pie ukraiņu dzejnieka Ševčenko pieminekļa

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ceturtdien, atzīmējot Ukrainas Neatkarības dienu, nolika ziedus pie ukraiņu dzejnieka Tarasa Ševčenko pieminekļa.

Sabiedrība Prezidents Rinkēvičs komentējis aizturētā aizbēgšanu no policijas konvoja.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs sagaida, ka Iekšlietu ministrija (IeM) un Valsts policijas vadība rūpīgi izvērtēs, kā tika pieļauta aizturētā aizbēgšana no policijas konvoja.

Sabiedrība Rinkēvičs: Pateicos par Kostarikas nelokāmo atbalstu Ukrainai

20.jūlijā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar Kostarikas prezidentu Rodrigo Čavesu-Roblesu (Mr Rodrigo Chaves-Robles), lai pārrunātu abu valstu divpusējās attiecības, veicinātu politisko dialogu un apspriestu sadarbību ekonomikā un starptautiskajās organizācijās, informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.