• Edijs,
  • Edvīns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


"Kavēšanās ar valdības izveidi nav pieļaujama" - Valsts Prezidents

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 17:28, 30.08.2023

Andris Ērglis


Edgars Rinkēvičs sagaida konstruktīvu rīcību, strādājot pie jaunas valdības izveides.



Lai pārrunātu valdības veidošanas gaitu, šodien Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar Saeimā pārstāvētās politisko partiju apvienības "Apvienotais saraksts" pārstāvjiem. Tikšanās notika pēc apvienības iniciatīvas. Partiju apvienība "Apvienotais saraksts" iepazīstināja Valsts prezidentu ar savu redzējumu par valdības veidošanas gaitu.

Sarunas laikā Valsts prezidents vēlreiz vērsa uzmanību uz apstākli, ka valdību var veidot tikai viens Valsts prezidenta aicināts Ministru prezidenta amata kandidāts, ko noteic Satversmes 56. pants. Tas ir uzdevums, kas šobrīd ir uzticēts Ministru prezidenta amata kandidātei Evikai Siliņai.

"Mana nostāja kopš š. g. 21. un 22.augusta, kad Rīgas pilī tikos ar visiem Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, pārrunājot un noskaidrojot politisko spēku viedokļus par vēlamo koalīcijas modeli un iespējamo Ministru prezidenta amata kandidātu, kā arī redzējumu par valdībai veicamajiem ilgtermiņa un neatliekamajiem darbiem, nav mainījusies. Joprojām uzskatu, ka ir iespējams jauno Ministru kabinetu izveidot ar iespējami plašu Saeimas vairākuma atbalstu. Kavēšanās ar valdības izveidi nav pieļaujama, tādēļ aicinu visus politiskos spēkus Saeimā, tostarp partiju apvienību "Apvienotais saraksts", vienoties par neatliekami veicamajiem darbiem," uzsvēra Valsts prezidents.

Ņemot vērā, ka šo konsultāciju laikā no pieciem Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, t. i., Jaunā vienotība, Zaļo un zemnieku savienība, Apvienotais saraksts - Latvijas Zaļā partija, Latvijas Reģionu apvienība, Liepājas partija, Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un Progresīvie, tika saņemts arī principiāls atbalsts Valsts prezidenta izvirzītajiem valsts attīstības mērķiem un veicamajiem neatliekamajiem darbiem, Valsts prezidents sagaida konstruktīvu rīcību, strādājot pie jaunas valdības izveides.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Slimais deputāts varēs uz laiku nolikt pilnvaras?

Partija "Progresīvie" rosina dot tiesības Saeimas deputātam brīvprātīgi nolikt mandātu uz laiku.

Sabiedrība Kādam jābūt 21.gadsimta tiesnesim?

Notiks Latvijas tiesnešu konference

Sabiedrība AM sagatavotajā rokasgrāmatā sniegti ieteikumi arī par rīcību okupētā teritorijā

Aizsardzības ministrijas (AM) sagatavotajā rokasgrāmatā "Kā rīkoties kara gadījumā" ir sniegti ieteikumi arī par rīcību īslaicīgi okupētā teritorijā.

Sabiedrība Siliņa: Pedagogiem vienmēr ir bijusi ļoti liela pretimnākšana

Pedagogiem no valdības puses vienmēr ir bijusi ļoti liela pretimnākšana, šīs nozares jautājumus skatot kā prioritārus, šādu viedokli trešdien LTV "Rīta panorāmā" pauda premjere Evika Siliņa (JV).

Lasiet arī

Sabiedrība Rinkēvičs aicina steidzami rast risinājumu dabas stihijas seku novēršana

Valsts prezidenta kanceleja piektdien ir rakstiski vērsusies pie ekonomikas un zemkopības ministriem Ilzes Indriksones (NA) un Didža Šmita (AS), lūdzot sniegt informāciju Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam un 7.augustā dabas stihijas skartajām Dobeles, Augšdaugavas, Jelgavas, Madonas un Tukuma novada pašvaldībām par līdz šim paveikto dabas stihijas seku apzināšanā un novēršanā.

Sabiedrība FOTO. Rinkēvičs noliek ziedus pie ukraiņu dzejnieka Ševčenko pieminekļa

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ceturtdien, atzīmējot Ukrainas Neatkarības dienu, nolika ziedus pie ukraiņu dzejnieka Tarasa Ševčenko pieminekļa.

Sabiedrība Prezidents Rinkēvičs komentējis aizturētā aizbēgšanu no policijas konvoja.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs sagaida, ka Iekšlietu ministrija (IeM) un Valsts policijas vadība rūpīgi izvērtēs, kā tika pieļauta aizturētā aizbēgšana no policijas konvoja.

Sabiedrība Rinkēvičs: Pateicos par Kostarikas nelokāmo atbalstu Ukrainai

20.jūlijā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar Kostarikas prezidentu Rodrigo Čavesu-Roblesu (Mr Rodrigo Chaves-Robles), lai pārrunātu abu valstu divpusējās attiecības, veicinātu politisko dialogu un apspriestu sadarbību ekonomikā un starptautiskajās organizācijās, informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.